Review: Kit pentru epilare cu ceară

Nu știu cum sunteți voi, dar pentru mine epilarea a fost mereu o mare bătaie de cap! Am încercat până acum aproape toate metodele posibile și parcă niciuna nu mă convingea. O să fac o scurtă enumerare a metodelor de epilare încercate de mine până acum și o să vă spun în câteva cuvinte părerea mea despre acestea.

Aparat de ras - nu, nu, nu! E cea mai greșită alegere, eu am regretat foarte mult că am folosit o astfel de metodă - îndesește foarte mult părul, îngroașă firul de păr cu tot cu rădăcină și nici nu oferă rezultate de durată!
Cremă depilatoare - doar pentru față mi-a plăcut și îmi place, pentru corp nu mă încântă deloc, în special pentru că părul este eliminat doar de la suprafață și crește rapid la loc, dar și pentru că nu e întotdeauna eficientă pentru toate firele de păr.
Aparat pentru epilat - durează prea mult, face zgomot, părul subțire mai mult îl rupe decât să-l smulgă din rădăcină, iar durerea este prea mare pe zonele mai sensibile, așa că doar pe picioare și mâini am putut să-l folosesc, dar nici acolo nu prea mă mai mulțumea.
Benzi cu ceară rece - m-am înțeles destul de bine cu unele dintre ele (de la anumite firme), doar că devenea destul de costisitor, pentru o epilare totală îmi trebuiau prea multe cutii cu benzi și parcă nici nu smulge firul chiar la fel de bine ca ceara caldă.
Cu ceară caldă la salon - epilarea cu ceară caldă este de departe cea mai bună metodă (în opinia mea și sunt convinsă că nu numai) doar că mie nu-mi place să depind de programul și disponibilitatea altcuiva pentru astfel de lucruri, pentru că uneori (și fix atunci când aveam cea mai mare nevoie, de obicei) n-am timp să ajung la salon.
Cu ceară caldă acasă - am încercat o singură dată și nu-mi mai trebuie! Eram gata să mă ard, am murdărit totul în jurul meu... nu-i de mine!

Epilarea definitivă nici nu vreau s-o iau în calcul, am văzut prea puține cazuri fericite, iar costurile sunt uriașe. Ce mai rămâne? Un kit special cu ceară caldă pentru epilare acasă! Dacă mă urmăriți pe pagina de facebook a blogului, știți deja că săptămâna trecută am primit din partea celor de la EpilatPRO un kit pentru epilare și de cum a ajuns în mâinile mele l-am și pus la treabă! În cele ce urmează o să vă spun cum funcționează și care a fost experiența mea cu acesta:


Kit-ul conține următoarele:
În poză mai vedeți și un săpun natural din lapte de capră, dar acesta nu face parte din kit, l-am primit însă în urma aceleiași colaborări, de aceea apare în poză. O să vă vorbesc cu altă ocazie și despre acesta!

Modul de utilizare este foarte simplu: introducem rezerva cu ceară în încălzitorul electric, iar pe acesta îl conectăm la priză. Apoi așteptăm 20-25 minute ca ceara se se încălzească! După ce am lăsat să se încălzească, testăm ceara pe o porțiune mică de piele pentru a ne asigura că nu e prea fierbinte - în cazul meu nu a fost, am lăsat 25 minute și ceara era perfect încălzită, dar nu strică să vă asigurați! Apoi începem procesul de epilare propriu zis: aplicăm ceara cu ajutorul rezervei pe porțiunea de piele dorită, în direcția inversă în care e crescut părul, apoi punem banda de hârtie deasupra și presăm ușor, după care tragem fără milă în direcția inversă în care e crescut părul. Eu am ținut-o în priză pe tot parcursul procesului de epilare și s-a menținut la aceeași temperatură, doar încălzitorul începuse să fie mai fierbinte după o vreme, dar nu a pățit nimic. 

Eu l-am folosit pentru: picioare, mâini, inghinal, axile și abdomen. Am fost foarte mulțumită în toate cazurile! Fără să exagerez, vă spun că rezultatele au fost aceleași ca la salon: părul foarte bine îndepărtat - chiar și firele foarte subțiri (ca cele de pe abdomen), procedură destul de rapidă, aceeași durere suportabilă, fără arsuri sau alte neplăceri. Nu mai e cazul să menționez de rezultatul de durată că e evident, din moment ce smulge firul de păr din rădăcină. Avantajul e că ne putem epila din confortul propriei case, oricând avem nevoie și în orice moment al zilei, iar asta cu un cost mult mai mic! Îl văd de asemenea extrem de util pentru vacanțele mai lungi!

Se mai întâmplă uneori să rămână ceară pe pielea după ce ați îndepărtat banda - eu în acest caz reaplic o bandă de hârtie și trag ca la epilare, iar astfel se îndepărtează și restul rămas. În cazul în care mai rămâne totuși puțină ceară pe alocuri sau pielea  lipicioasă, puteți rezolva rapid problema la final cu un ulei de corp.

Să vă zic cum mi s-au părut și rezervele de ceară, pentru că sunt câteva aspecte diferite de la un tip la altul!


Ceară depilatoare cu Miere - este preferata mea! Se aplică foarte ușor, îndepărtează bine părul și foarte rar rămân ușoare reziduri de ceară pe piele.
Ceară depilatoare cu Azulenă (ambele din mijloc) - mi-a plăcut și aceasta, singura diferență față de cea cu miere e că rămân mai des reziduri pe piele, cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu. Oricum, nu rău, se poate îndepărta rapid! În rest... se întinde aproape la fel de ușor ca anterioara și îndepărtează foarte bine părul.
Ceară depilatoare cu Titan Rosa - aceasta e singura care nu mi-a plăcut deloc, pentru că se întinde foarte greu pe piele, uneori chiar mai îmi rupea câte un fir atunci când o aplicam, așa că am abandonat rapid să o mai folosesc. După cum se vede, nici rola rezervei n-am putut s-o curăț, din cauză că e prea lipicioasă. La celelalte s-a putut!

Ceara se consumă foarte greu - după cum vedeți în poza de mai sus, după folosirea lor pe atât de multe zone, nici jumate din fiecare nu am consumat. În plus... sunt foarte ieftine de luat separat rezervele, dar și benzile de hârtie!

Kit-ul pe care eu îl dețin îl găsiți aici la prețul de 99 lei, dar mai găsiți și alte tipuri de kit-uri pe site. Mie mi se pare un preț foarte avantajos!

În concluzie, vă pot spune doar că iubesc acest kit, sunt foarte bucuroasă că am avut șansa să-l încerc și cu siguranță o să mai plasez pe viitor comenzi pe site pentru rezerve de ceară și benzi.

Ce părere aveți, fetelor? Vă tentează? Ați încerca un astfel de kit? 
Voi ce metodă de epilare preferați?


30 de comentarii

  1. Buna!Ma bucur ca esti incantata de acest kit de epilare,cu rezultate ca la salon!Aceeasi metoda o folosesc si eu si sunt multumita!Si mie tot ceara cu miere mi-a placut cel mai mult,fiind parca mai eficienta decat celelalte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Mă bucur mult că și tu ești mulțumită de această metodă! Așa e, își face treaba cel mai bine și cel mai ușor cea cu miere! Eu sigur când o să cumpăr alte rezerve o să-mi iau doar din cea cu miere. :D

      Ștergere
  2. Am luat si eu aparatul si ceara Ceară depilatoare cu Titan Rosa si a fost groaznic pentru ca era si prima oara cand ma faceam singura, am murdarit totul si se ia greu de pe piele. Ceară depilatoare cu Miere se ia usor, dar eu am o problema ca parca nu se smulg toate firele sau poate ca sunt eu incepatoare si pana imi intru in mana cu acest proces :D. Oricum eu sunt pro epilat cu ceara mi se pare cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine s-a luat repede de pe piele Titan Rosa, doar că se aplica destul de greu, asta nu mi-a plăcut mie. Hm... poate nu pui suficientă ceară? Sau dacă îți și rămâne multă ceară pe piele... e posibil să nu presezi suficient de bine banda de hârtie peste ceară. Oricum, așa e... mai trebuie și să exersezi ca să-ți intri în mână, eu mai aveam ceva experiență de la benzile cu ceară rece. :D

      Ștergere
    2. O sa invat eu pana la urma :)

      Ștergere
    3. Cu siguranță te vei învăța cu el! :*

      Ștergere
  3. Clar ma declar fana a epilatului cu ceara, este cel mai eficient si de durata. Eu folosesc un epilator de la Braun de vreo 4 ani, este bunicel, nu foarte bun, trebuie sa mai revin pe anumite portiuni ca mai raman firicele de par netrase.
    Acest tip de epilare cu benzi nu l-am incercat, am vazut prin magazine, insa fara sa ma informez prea tare asupra lui. De regula nu cumpar daca nu detin informatii suficiente..:)
    Ma tenteaza desigur, ramane sa ma decid pe viitor daca voi incepe sa folosesc kit-uri de acest gen ..
    Multumesc mult pentru pareri, la cat de frumos ai scris articolul, m-as duce chiar maine sa imi cumpar un astfel de kit. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este! Hihi, și eu tot de la Braun am... două chiar. :)) L-am cumpărat și pe al doilea în speranța că o să dau de ceva mai bun... dar cam tot aia e. Nu zic că nu e bun, dar tot cu ceara merge treaba mai repede și mai bine!
      Cu mare drag, mă bucur mult dacă a fost de folos și-ți mulțumesc pentru frumoasele cuvinte! Nu aveam cum să nu vorbesc frumos despre el, chiar sunt foarte încântată de acest kit! Păi nu cred că ai regreta dacă ai cumpăra chiar mâine unul. :))
      Pupici :*

      Ștergere
  4. Nu ma tenteaza pentru ca am incercat odata sa ma epilez cu ceara rece si a fost un esec total. Folosesc crema depilatoare si aparatul de ras. Am si un epilator prin dulap dar nu l-am mai folosit de ani buni pentru ca nu am rabdare sa-mi creasca parul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare cu propriile preferințe! :) E greu să treci de la aparatul de ras la epilat cu ceară din cauză că firul de păr se îngroașă și doare mai tare. Eu ți-aș recomanda totuși să renunți la aparatul de ras, măcar rămâi doar pe crema depilatoare. :p Oricum, să știi că și în cazul meu prima încercare cu benzile cu ceară rece a fost un eșec pentru că am nimerit unele foarte slabe, iar ceara caldă mi se pare oricum o variantă mai bună, după cum menționam și-n articol.

      Ștergere
  5. Eu am folosit un tub intreg doar pt picioare ;) Si ghici ce, desi am vazut multe fire cu radacini, a doua zi eram arici, din nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, nu-mi pot da seama cum ai reușit. :)) Chiar mă uitam și la alte fete care au kit-ul că tot așa greu s-au consumat și la ele rezervele de ceară.
      Cât despre faptul că ți-a crescut deja părul a doua zi... chiar nu știu ce să zic. Poate de fapt erau fire care nu le-ai epilat, altă explicație nu văd.

      Ștergere
  6. eu am fost foarte dezamagita de epilator. m-am trezit numai cu fire rupte si crescute pe sub piele. horror!

    in rest, folosesc lama - chiar n-am sesizat ca mi-ar ingrosa firul si ceara rece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nu te-ai înțeles cu el. :( N-aș știi să zic din ce motiv îți rupe firele în loc să le smulgă, nu prea e normal că doar e ceară ca oricare alta. Mie nu mi-a rupt niciun fir, toate le-a smuls foarte bine. Legat de firele de păr pe sub piele... mie-mi cresc cu orice metodă de epilare prin smulgerea firului folosesc. Ca să evit apariția multor astfel de fire... folosesc exfoliantul de corp cu o zi înainte și apoi după vreo 2-3 zile iar. Nu știu însă dacă funcționează chiar pentru toată lumea.

      Ești o norocoasă în acest caz! Depinde și de firul de păr, am și eu zone pe care am folosit lama într-o vreme și nu am sesizat să-mi fi îngroșat firul... dar spre exemplu pe picioare, după vreo 3 ani de folosit zilnic.. aveam părul negru tuci. :)) Acum e bond! Mai e posibil să nu apuce să-ți îngroașe firul pentru că alternezi și cu benzile de ceară rece.

      Ștergere
  7. am folosit si eu kitul ,insa nu am avut o experientap rea buna cu el :)))
    M-am iritat foarte nasol,ba chiar m-am alessi cu o gramada de vanatai.... am ajuns la concluzia ca tot mai bun este epilatorul :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău! :( Wow, foarte ciudată treaba cu vânătăile.. asta chiar n-am mai auzit până acum. Mie nu mi-a provocat nici măcar iritații... în nicio zonă. Doar acele mici brobonițe roșii care se mențin cam până a doua zi, dar asta e normal și la fel pățeam și de la epilator. Interesant totuși că de a epilator n-ai probleme. :D

      Ștergere
  8. Buna! Am si eu un aparat asemanator, l-am lasat destul de mult timp la incalzit, insa ceara nu prea s-a intins pe piele, am folosit rezerve cu ceara.. Te-ai confruntat cu problema asta cumva sau ai vreun sfat? Merci frumos :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Cel mai probabil e din cauza la ceară, depinde de tipul ei. La fel am pățit eu cu ceara cu Titan Rosa, era prea tare și se întinde foarte greu. Eu zic să încerci și cu alt tip de ceară, cea mai bună mi s-a părut mie cea cu miere... se întinde super ușor pe piele.

      Ștergere
    2. rezerve cu miere*

      Ștergere
    3. Cu miere ai? Probabil e altfel, de la altă firmă. Nu ai și alte tipuri de ceară ca să faci o probă și cu acelea?

      Ștergere
    4. Da, doar cu miere am. Sunt identice cu ale tale, cu cele din poza.. si de asta mi s-a parut ciudat. Am sa mai incerc si zilele urmatoare si o sa le las mai mult la incalzit. Sper sa am mai mult noroc asa

      Ștergere
    5. A, atunci înseamnă sunt la fel și n-ar trebui să ai probleme. Cel mai bine ar fi așa... să îl lași puțin mai mult să se încălzească, iar înainte să aplici pe piele.. ține puțin cu capul în jos rezerva, ca să se ducă ceara pe rolă. E posibil la o primă aplicarea să meargă puțin mai greu, până se „așează” ceara bine pe rolă, dar apoi ar trebui să meargă foarte bine.
      Dacă nu vrea sub nicio formă.. înseamnă că ceva nu e în regulă, ori are ceara ceva, ori are aparatul vreo problemă și nu încălzește bine, iar în situația asta cel mai bine ar fi să-i contactezi pe cei de la care l-ai achiziționat.

      Ștergere
    6. Asa am sa fac, sper sa am mai mult noroc si sa reusesc asa. O sa te tin la curent, sa vad daca am reusit. Multumesc frumos pentru raspunsurile tale, esti o draguta! :*

      Ștergere
    7. Și eu sper să reușești și te aștept cu drag cu o părere!
      Cu mare plăcere, scumpa! Pupici :*

      Ștergere
  9. Salut!Am folosit de curand o astfel de epilare.Am rezerva cu miere.Multumita de rezultat,dar nemultumita pt ca raman reziduuri pe care de abia le-am indepartat cu ulei de masline.Rezerva s-a terminat destul de repede.Poate am pus eu pre mult produs.Am si un aparat Braun cu care ma intelg bine,dar trebuie sa ma fac des pt ca sunt paroasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! E mai greu să îndepărtezi rezidurile cu ulei după ce au apucat să se usuce pe piele, cel mai bine ar fi să te uiți mereu bine și unde vezi că a rămas orice urmă de ceară să reaplici banda, presezi bine și tragi ca la epilare. În acest mod se va îndepărta mult mai ușor. Eu așa procedez (așa procedează și cosmeticienele de la salon) și rar rămân cu vreo urmă de ceară pe picior.. iar asta de obicei pe unde nu observ că au rămas reziduri.

      Ștergere
  10. Si eu am un astfel de kit,am avut si eu ceara cu miere de albine prima oara,parca simteam ca ma doare pielea dupa ce ma epilam,am o piele sensibila ,iar dupaia mi'am luat cu musetel special conceputa pentru pielea sensibila,insa am fost dezamagita nu o recomand nimanui, nu scoate nici un fir de par...Deci o sa imi iau in continuare cea cu miere ,iar dupa epilare ma gandesc sa folosesc crema de galbenele . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că ai astfel de probleme după epilare, dar sper că între timp ai găsit o soluție care să remedieze. Eu n-am pielea așa de sensibilă, mă înțeleg în continuare foarte bine cu kit-ul ăsta!

      Ștergere
  11. Buna! As vrea sa stiu daca o data ce ti-ai luat kitul complet de epilare ,cand termini rezervele si benzile le inlocuuiesti doar pe ele sau si incalzitorul de ceara ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am menționat și în articol, benzile și rezervele de ceară se pot achiziționa separat - sunt disponibile pe site-ul de unde am eu kit-ul, dar sunt și pe alte site-uri sau chiar în magazinele fizice (eu am luat benzi și de la Melkior, de exemplu). Aparatul care încălzește ceara la mine e încă funcțional și după doi ani.

      Ștergere