Top 10 descoperiri 2015 - Makeup

Așa cum am promis de ieri, azi vă prezint un top 10 descoperiri de makeup din 2015, un top la care mă tot gândesc de câteva săptămâni și pe care cu greu l-am alcătuit. Am descoperit anul ăsta extrem de multe produse de makeup foarte bune și nu mi-a fost ușor să „tai” din ele până am rămas cu doar 10, aș zice că a fost chiar o provocare... pe care am dus-o totuși până la capăt.


Am încercat să aleg câte puțin din mai multe categorii, dar evident că n-am putut să includ chiar din toate (lipsește un eyeliner, o pudră, un concealer lichid, primer etc - și nu că n-aș fi avut ce să includ, doar că n-am avut loc), iar asta mi-a făcut alegerea și mai grea, însă am rămas cu 10 produse care-și merită din plin locul în această postare!


Fondul de ten Revlon Colorstay, varianta pentru ten normal/uscat, a fost cel mai fain dintre fondurile de ten încercate anul ăsta, iar pentru mine e o noutate fiindcă inițial l-am încercat pe cel pentru ten mixt/gras, cu câțiva ani în urmă și nu prea mi-a plăcut, chiar dacă eu am tenul gras. Acesta are o consistență mai plăcută, se întinde mai repede și frumos, are un aspect mai natural, nu conține alcool și rezistă de asemenea foarte bine! La un preț foarte bun îl găsiți aici, iar anul viitor o să revin cu o părere mai detaliată.

Catrice Camouflage cream e cel mai bun corector încercat de mine pentru acoperirea problemelor de pe ten, e minunat să știu că există când mă trezesc cu câte un coș urât apărut din senin - cu el îl pot camufla foarte bine, fără să încarc tenul și fără să arate urât pe zona cu pricina. Am scris despre el aici și îmi mențin toate opiniile expuse acolo, cu excepția faptului că acum prefer să-l folosesc împreună cu o pensulă mică, în loc de deget sau burețel (am astfel un control mai bun, aplic strict pe zona cu problema).

Pentru dat formă, culoare și luminozitate tenului, cel mai mult mi-a plăcut kit-ul Sleek face form, despre care am scris mai multe aici. La început cel mai mult am fost încântată de blush, îmi place în continuare, dar și mai mult îmi place pudra pentru conturare și iluminatorul, sunt minunate pentru machiajele de zi cu zi - obțin cu ele un aspect natural, ceea ce mi se pare foarte important, un conturing puternic și iluminator evident le consider potrivite doar pentru ședințe foto, nu de ieșit cu ele pe stradă.


Deși am încercat anul ăsta farduri de la mai multe branduri noi pentru mine (cel puțin pe zona asta) și mi-au plăcut mai multe, totuși cel mai impresionată și încântată sunt de paleta The Balm Nude 'tude - nu doar că-mi e drag s-o folosesc datorită designului și că-mi place pentru calitatea foarte bună a fardurilor, dar mă și inspiră, selecția de culori și finish-uri fiind foarte faină. Am folosit-o foarte des de când o am, chiar dacă poate nu se observă din poză. Recomand cu căldură paleta asta, niște swatch-uri și impresii mai detaliate găsiți aici.


Dintre toate rimelurile noi încercate, cel mai mult mi-au plăcut vreo două, dar clar Maybelline Lash Sensational m-a impresionat cel mai mult, atât de mult încât recent l-am recumpărat, imediat ce l-am consumat pe anteriorul. S-a întâmplat des să primesc complimente pentru genele mele, când purtam acest rimel, iar lucru ăsta nu se întâmplă în mod normal, pentru că n-am nici pe departe cele mai spectaculoase gene - aici i-am făcut review, deși mi se pare că poza de acolo nu reflectă suficient de bine realitatea, poate fac un update. Singurul lui defect e că se demachiază mai greu, dar nu-mi pasă, pentru asta există demachiante bifazice!

În a doua parte a anului am tot încercat produse pentru conturarea sprâncenelor și la categoria asta chiar n-am putut să mă limitez la doar un produs. NYX eyebrow gel e cel mai bun produs pentru conturat sprâncene pe care l-am încercat vreodată - cel mai pigmentat și cel mai rezistent (cu adevărat waterproof, l-am purtat fără probleme la plajă), însă și Inglot AMC brow liner gel merită lăudat, că e totuși altceva, are o textură mai cremoasă, mai fină, e o plăcere să-l folosesc - e destul de pigmentat și el, iar rezistența e de asemenea bună, chiar dacă nu e waterproof.


Aș putea spune că anul 2015 a fost „anul rujurile”, am câteva zeci noi față de anul trecut și ar fi fost o idee bună să le dedic o postare separată, fiindcă aveam cu mult mai multe să vă arăt, din cele care m-au impresionat. M-am limitat însă la cele mai geniale dintre cele mai bune și le-am selectat pentru calitate, nu neapărat după nuanțele pe care le am și prefer eu.

Rujurile Melkior, atât cele clasice cât și lip pen, m-au cucerit, fascinat, obsedat. Cred că unele dintre voi sunteți deja plictisite de câte ori vi le-am arătat, dar așa se întâmplă când ceva îmi place extrem de mult. Mai spun încă o dată că sunt foarte pigmentate, au o textură plăcută de purtat, rezistă fenomenal pe buzele mele, miros a trandafir și au nuanțe care mai de care mai frumoase și mai deosebite.

Rujurile creion Yves Rocher cred că sunt cele mai bune produse ale lor, dintre cele de makeup (și știți că-mi plac mult și rimelurile lor, deci afirmația asta înseamnă ceva), sunt foarte glossy și totuși destul de pigmentate, iar rezistența m-a uimit total, nu te-ai aștepta la un astfel de ruj să reziste prea mult, dar astea se descurcă bine de tot și la capitolul ăsta. Ca nuanță îmi place în mod special unul singur, dar calitativ sunt același lucru toate.

Eh, și am lăsat la final cea mai recentă obsesie - rujurile Maybelline Creamy Mattes, cele mai cremoase și hidratante rujuri mate pe care le-am încercat până acum! Nu a trecut mult timp de când am cumpărat primele două nuanțe, iar zilele trecute mi-am mai luat încă una, cam atât de mult îmi plac! Ca să nu mai zic că le-am purtat aproape numai pe ele, de când le-am descoperit. Pe scurt - puternic pigmentate, cremoase, hidratante, confortabile la purtare și foarte rezistente! Ce aș mai putea să cer?

Cândva o să le dedic și câte un articol în parte, că le merită și vreau să vi le arăt și pe buze (pe ele, dar și alte rujuri care-mi plac). Online le puteți achiziționa de aici, respectiv aici, pe cele de la Melkior, aici de la Yves Rocher și aici de la Maybelline.

Cam astea au fost produsele mele de makeup cele mai iubite de anul ăsta, mă repet pentru ultima oară că mai meritau multe altele un loc în postarea asta, dar dacă m-am încăpățânat să fac un top 10... doar astea au avut loc. Chiar aș vrea să știu dacă ați prefera ca anul viitor să vă arăt toate descoperirile, fără o limită de număr sau preferați așa, un top 10 (ori poate 15-20).

Voi ce produse de makeup faine ați descoperit anul ăsta? Ați încercat ceva din lista mea? V-am tentat cu ceva?

18 comentarii

  1. Am luat paleta The Balm asta vara si de atunci o folosesc aproape zilnic, are exact nuantele care imi plac mie. Rujurile creion Yves Rocher sunt foarte bune, la fel imi plac mult. Descoperirea mea a fost fondul de ten La Roche Posay Toleriane Teint fluid corector cu spf 25, extrem de bun. M-ai tentat la maxim cu rujurile mate Maybelline, trebuie sa le incerc in magazin! Un Nou An Fericit cu multe bucurii! Sa ne citim cu bine :) Te puup :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem niște produse în comun! Cu paleta The Balm la fel e și pentru mine, are exact nuanțe din cele pe care le port foarte des.
      Am mai auzit/citit de bine despre fondul de tn LRP, o să-l studiez cândva!
      Chiar să nu treci pe lângă rujurile Maybelline fără să le bagi în seamă, au o textură minunată și nu cred că vei mai putea pleca fără măcar o nuanță în coș. :))
      Mulțumesc frumos! Un an nou cât mai bun și frumos îți doresc și eu! Te pup!

      Ștergere
  2. Nu ma surprind alegerile tale si cred ca isi merita cu adevarat locul in top :) La anul as vrea sa incerc si eu faimosul Colorstay, aceeasi varianta pe care o ai si tu. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, chiar își merită fiecare locul și știu că rujurile le-am văzut și-n topul tău! :D Cred că ți-ar plăcea fondul de ten, din câte îți știu eu nevoile și preferințele la capitolul ăsta.
      Te pup!

      Ștergere
  3. Cum sa nu ne tentezi? Kitul face form de la Sleek trebuie s-o am! La fel si crema camouflage de la Catrice, rimmel-ul Maybelline si rujurile mate tot de la Maybelline. Eu am descoperit produsele Mac anul acesta si a fost dragoste la prima vedere. De atunci am adunat deja de la fonduri de ten, pana la pudre iluminatoare si de conturare si rujuri si corectoare, de toate si am doar cuvinte de lauda :) La multi ani Ella. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am tentat cu câte ceva, cu destul de multe chiar. :))
      Eu cu MAC n-am mai experimentat deloc în ultimii doi ani, dar cred că o să le acord din nou mai multă importanță de anul viitor. Mă bucur să aflu că îți plac produse lor!
      La mulți ani și un an nou cât mai bun îți doresc! Te pup!

      Ștergere
  4. Eu tot ii dau ocoale kitului Sleek face form din 'vina' ta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Revlon am incercat si eu dar acum ma faci curioasa in privinta celui pentru ten uscat, eu il am pe cel pentru ten gras. Aa.. si apropo, anul acesta trebuie sa incerc rujurile de la Maybelline din colectia mata, toata lumea vorbeste despre ele! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil ca cel pentru ten gras să fie puțin mai bun pe partea de rezistență, dar mie-mi place mai mult cum arată pe ten varianta pentru ten normal/uscat și e și mai ușor de aplicat.
      Chiar trebuie, nu vorbește degeaba toată lumea despre ele! :))

      Ștergere
  6. am incercat doar creionul de la melkior, dar si mie-mi place mult :). eu l-am pus doar la favoritele lui decembrie, dar e cu plus cu siguranta :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție-ți place! Eu aveam în plan să pun la favoritele anului doar rujurile lor clasice, îmi plac puțin și mai mult, dar și creionul e super bun, n-am putut să mă abțin să nu-l includ și pe el... „la grămadă”. :))

      Ștergere
  7. Buna,in ce magazine se pot gasi rujurile Melkior?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Au propriile lor magazine cei de la Melkior și doar acolo se găsesc produsele lor. Dacă n-ai în oraș magazin, singura opțiune e cea online (am lăsat link în articol, uneori e chiar mai convenabil online, pentru că au oricum transport gratuit și tot felul de alte reduceri/promoții pe lângă).

      Ștergere
  8. Rujul creion de la Yves Rocher in varianta nude il am si eu. Trebuie neaparat sa-mi cumpar la anul paleta Nude si corectorul Catrice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită din plin ambele produse pe care ți le dorești, îți doresc să le bifezi cât mai repede!

      Ștergere
  9. Ahhh, m-ai uns pe suflet cu toate produsele astea!:)) Trebuie să fac și eu stock de eyeliner gel de la Inglot, rujuri Melkior și blush-uri de la NYX. Rimelul Maybelline a fost unul dintre preferatele mele. Am vrut și eu paleta Nude Tude, dar am plecat din magazin cu o altă paletă The Balm.

    Să te bucuri de ele!
    https://makeupftw.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Mă bucur! Și pe mine mă bate gândul să iau eyeliner negru Inglot, e foaaarte intens, dar mă mai gândesc, mai aștept că am destule.
      Mă bucur că și ție ți-a plăcut rimelul, nu e degeaba atât de popular.
      Mulțumesc!

      Ștergere