Câteva lucruri esențiale...

De data asta n-o să vă vorbesc despre produse de îngrijire esențiale, nici despre produse de makeup, n-o să vorbesc de fapt despre niciun produs. Am realizat că uneori uităm de lucruri esențiale atât de simple, care au un impact mai mare asupra aspectului nostru (și nu numai) decât orice fond de ten fabulos sau cremă minune. Așa că m-am gândit să scriu acele câteva lucruri pe care le consider eu esențiale și le scriu atât pentru voi cât și pentru mine, că nu strică să ne reamintim din când în când de ele (că de știut le știm toate, sunt sigură că nu zic nimic nou). Așadar, vă propun...

...să încerc să ne odihnim mai mult și mai bine, să dormim minim 8 ore pe noapte ar fi idealul (cel puțin pentru mine), că vorba aia cu somnul de frumusețe nu e doar o poveste. Simplul fapt că suntem odihnite și ne simțim mai bine ne face și să arătăm mai bine, iar în plus și tenul nostru o să ne mulțumească.

...să zâmbim mai des, oricine e mai frumos când zâmbește, e cel mai frumos accesoriu. Lăsați ridurile de expresie din jurul gurii, sunt singurele care aș zice că sunt chiar simpatice, ca să nu zic frumoase.

...să ne enervăm mai puțin și să ne încruntăm mai rar. Cred că nu sunt singura care consideră că ridul ăla dintre sprâncene e cel mai urât (că tot ziceam de riduri) și de fiecare dată când stau încruntată îmi amintesc de el și încerc să mă relaxez și mai bine să zâmbesc.

...să ne bucurăm din plin de toate produsele de înfrumusețare pe care le folosim, că scopul lor nu ar trebui să fie doar să ne facă să arătăm mai bine, ar trebui și să ne ajute să ne simțim mai bine, să ne dea o stare mai bună simpla utilizare a acestora. Iar starea aia bună se va reflecta oricum și în exterior.

...să acordăm mai multă importanță calităților pe care le avem și mult mai puțină defectelor. Și nu mă refer doar la cele fizice, dar dacă vorbim acum doar despre ele, aș adăuga că unele defecte chiar au farmecul lor, în unele cazuri ajungem să le cosiderăm defecte doar pentru că așa impune societatea, nu că așa le-am considera noi. Frumusețea nu înseamnă perfecțiune!

...să ne simțim bine în pielea noastră! E poate cel mai important! Chiar dacă există momente când poate nu suntem complet mulțumite de aspectul nostru fizic și vrem cu adevărat să facem niște schimbări în sensul ăsta, asta nu înseamnă că trebuie să detestăm ceea ce vedem în prezent în oglindă. Revin la ideea că frumusețea nu e direct proporțională cu perfecțiunea.

...să iubim, să ne bucurăm de pasiunile noastre, să ne bucurăm de viață! Pentru că un om fericit și împlinit e un om mai frumos! Altfel ce motive am avea să zâmbim atât de des?


Cam atât am vrut să vă zic azi și mă repet că știu că probabil nu v-am spus nimic nou. Dar o mică doză de motivație cred că e bine venită, nu? Dacă aș mai sta să mă gândesc poate aș mai adăuga câte ceva la listă, dar astea au fost primele care mi-au venit în minte și mă rezum la ele. Acum aștept și de la voi să-mi spuneți...

Sunteți de acord cu propunerile mele de mai sus? Ce ați mai adăuga la listă?

16 comentarii

  1. Da, da, da! De multe ori nu mai vedem padurea de copaci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine spus și mă bucur că ești de acord cu mine!

      Ștergere
  2. Asa e, draga mea!
    Sa zambim, sa nu ne mai criticam atat de des si sa fim mai optimiste! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur că împărtășim aceeași opinie și de data asta!
      Te pup!

      Ștergere
  3. Subscriu. Partea cu somnul nu-mi iese nici mie pentru ca baietelul meu Dragos e destul de matinal si energic dar lucrez la asta. La riduri nu ma gandesc inca prea mult, am doar 37 de ani si ma simt inca bine in pielea mea, folosesc creme si lotiuni mai mult ca sa ma rasfat si nu pentru ca as crede in efectul lor miraculos asupra ridurilor ci mai mult asupra starii de spirit. As mai adauga pe lista dulciurile care ne plac, filmele, calatoriile pentru ca ne deschid mintea si ramanem cu amintiri de neuitat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că nu e nimeni căruia să-i iasă toate astea, probabil la capitolul somn stăm prost cele mai multe dintre noi, dar nu strică să ne reamintim cât de important e.
      Oh, eu mă gândesc și am doar 22. :)) Cred în prevenirea lor și nu strică să facem ceva în sensul ăsta din timp.

      Ștergere
  4. Asa este. Chiar zielel trcute contemplam la asta... ne impiedicam de toate nimicurile si fericirea afisata nu mai este 100% pura... Eu cu un zambet rezolv totul si consider ca daca mi-ai raspuns la zambet m-ai si salutat, mi-ai si spun cateva cuvinte frumoasa, iar maine iesim la cafea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine și frumos spus! Așa e, un zâmbet sincer spune mai mult decât cuvintele, în unele cazuri.

      Ștergere
  5. De acord! De multe ori ne punem singure bete in roate. Eu am observat pe pielea mea cum lipsa somnului suficient ma afecteaza intr-o masura mare.
    Te imbratisez, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e! Și eu am observat foarte bine pe pielea mea, e un capitol la care încă „lucrez”.
      Tte îmbrățișez cu drag! O săptămână cât mai frumoasă!

      Ștergere
  6. mi-am promis si eu cam toata lista ta la inceput de an, sper sa-mi si iasa :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum că spui, realizez că multe din lucrurile pe care le-am scris în postarea asta au legătură și cu planurile/dorințele mele pe anul ăsta. :))

      Ștergere