Pensule Real Techniques

Am spus de multe ori că îmi plac foarte mult pensulele Real Techniques, că sunt unele din favoritele mele și nu mi-am schimbat părerea între timp, de la ei am în prezent cele mai iubite pensule pentru ten. Așa cum am mai spus-o, m-am convins cu timpul că o pensulă de calitate face o foarte mare diferență în machiaj și de aceea vă încurajez să investiți în pensule de calitate, iar în opinia mea cele de la Real Techniques sunt unele dintre ele și nici nu sunt la fel de scumpe ca altele.

Am decis să vă vorbesc puțin mai detaliat despre cele pe care le dețin eu, în ideea că poate vă conving că trebuie încercate, ori poate vă dau idei de ce pensule mai merită să adăugați pe wishlist de la ei sau la ce le-ați mai putea folosi, în afară de scopul pentru care au foast create.


Înainte să vă scriu detaliat despre fiecare pensulă în parte, vreau să menționez câteva aspecte generale despre pensulele Real Techniques:

1. Firele pensulelor sunt din taklon lucrat manual și sunt foarte moi, fine, e o plăcere să le folosești! Materialul fiind sintetic, nu absorb mult produs din cele lichide sau cremoase, cum fac pensulele din păr natural.

2. Mânerele sunt din aluminiu, sunt ușoare, se lucrează ușor cu ele, singurul mic defect fiind că începe să se șteargă scrisul de pe ele, cu timpul, dar nu mi se pare un aspect prea important. Mânerul de cauciuc de la bază se mai deteriorează și el cu timpul, în sensul că nu mai arată la fel de bine, dar mi se pare de asemenea un detaliu care nu prea contează.

3. Toate pensulele de la ei se spală ușor și se usucă repede, la mine de seara până dimineața sunt de obicei uscate, cele mici chiar mai repede, în doar câteva ore.

4. Nu le cade niciun fir de păr, nici la spălat și nici în timpul utilizării, mie cel puțin nu mi-a căzut de la niciuna (stippling brush am văzut că a făcut probleme unor fete, mie nu). Nici nu se deriorează sau aspresc în timp, cele mai vechi pe care le dețin au peste un an și sunt ca noi.

5. Majoritatea pensulelor Real Techniques sunt multifuncționale, fiind bune pentru mult mai multe lucruri decât pentru ce au fost create. O să vă detaliez la fiecare mai jos, la ce pot fi folosite.

6. Prețurile sunt cam medii aș spune, cu diferențe destul de mari în funcție de locul de achiziție. Cred că cele mai bune prețuri le au pe iherb.com, iar de la noi din țară pe makeup-shop.ro! În magazin fizic se găsesc în Debenhams din Mall București, însă prețurile sunt exagerat de mari față de online. O să vă las prețurile exacte ale pensulelor pe care le dețin eu la finalul postării.


În momentul de față am 13 pensule Real Techniques, majoritatea pentru ten - am patru pensule individuale, care pot fi achiziționate separat și două seturi, unul cu pensule pentru ten, altul pentru ochi. Începem cu pensulele individuale:


De la stânga la dreapta, din poza precedentă, sunt următoarele:

Setting brush - e o pensulă foarte bună pentru setat cu pudră concealerul sub ochi, e bună și la aplicat iluminator pe ten cu ea, dar e minunată și pentru aplicat concealer, fiind pufoasă și având o dimensiune și formă foarte bună pentru asta. Mie îmi place atât de mult încât mă gândesc să mai iau una, s-o am în dublu exemplar, pentru a o putea folosi la mai multe în același machiaj.

Blush brush - rămâne una dintre cele mai îndrăgite pensule pe care le am, e o plăcere să o folosești, simți cum îți mângăie delicat tenul, atât de moale și pufoasă e. Eu de o obicei o folosesc pentru ce a fost concepută, adică pentru aplicat blush, dar e o pensulă bună și pentru aplicat pudră pe ten (compactă sau pulbere) sau chiar și pentru bronzer.

Stippling brush - e o pensulă bună pentru aplicarea fondului de ten, dar și a altor produse cremoase, cum ar fi blush-urile cremă. Eu cel mai mult o folosesc pentru BB/CC cream, mi se pare că întind cu ea produsul cel mai repede și frumos. Din păcate a mea a rămas pătată de la un fond de ten, încă nu sunt sigură care e vinovatul, dar o să încerc s-o bag în alcool, poate reușesc s-o fac iar ca nouă.

Expert face brush - are un nume foarte potrivit, fiind bună la foarte multe. E minunată pentru aplicat fond de ten, la fel de minunată pentru aplicat blush cremă sau chiar pentru counturing cu produse cremoase. Eu și la aplicat concealer sub ochi am folosit-o (chiar dacă pare mare pentru asta, eu am cearcănele destul de extinse, așa că merge foarte ok), ba chiar și la blush compact am folosit-o cu succes. Pe lângă faptul că are multiple întrebuințări, e și o pensulă foarte fină, chiar dacă nu la fel de fluffy ca primele două prezentate.



Setul Core Collection mi se pare unul dintre cele mai reușite seturi ale lor, conține 4 pensule pentru ten și două dintre ele (Buffing și Contour) nu doar că sunt bune, sunt absolut geniale - mare păcat că nu se pot achiziționa și separat, că le-aș fi luat în dublu exemplar pe cele două.


De la stânga la dreapta, din poza precedentă, sunt următoarele:

Buffing brush - e un vis, o consider cea mai genială pensulă pentru aplicat fondul de ten pe care am încercat-o vreodată! Îmi place mai mult decât Expert brush fiindcă e mai mare, mai deasă, aplic cu ea fondul de ten mai rapid și obțin același aspect foarte plăcut. De când o  am, rar am mai folosit altceva pentru aplicat fondul de ten.

Contour brush - e imediat următoarea mea favorită din setul ăsta, fiind bună și pentru conturarea feței, dar eu cel mai mult o prefer pentru aplicat concealer sub ochi, din trei mișcări lejere orice corector se așează frumos și arată natural. Mai e bună și la setat corectorul cu pudră, dar și la aplicat iluminator pe pomeți. E foarte moale și pufoasă... mai mare dragul s-o folosesc!

Pointed foundation brush - nu o consider cea mai reușită pensulă, însă e și ea utilă la câte ceva, dar cu sigurană nu la aplicat fondul de ten! Eu o folosesc la pus pe față fond de ten sau concealer, practic o folosesc doar ca pe o spatulă, iar apoi revin cu o altă pensulă pentru a întinde. Mi se mai pare ok și la aplicat primer pe pleoape. Nu e cine știe ce, dar e ok, poate fi uneori utilă și ea.

Detailer brush - nu pare nici ea prea interesantă la prima vedere, dar de fapt e o pensulă foarte bună la multe. Mie cel mai mult îmi place la aplicat corector cremă pe ten, pentru a acoperi câte un coș, am un control foarte bun cu ajutorul ei și nu încarc inutil o zonă mai extinsă decât e cazul. La fel de bună e și la alte mici corecturi, cu ar fi în jurul buzelor, după ce am folosit un ruj mai închis și pretențios. O mai consider utilă și la aplicat rujul cu ea, are o dimensiune și formă foarte ok pentru asta. Dacă niciunul din aceste scopuri nu vă sunt însă utile unora dintre voi, atunci poate fi folosită cu succes ca pensulă de detalii pentru ochi.



Setul Starter conține 5 pensule pentru ochi, unele foarte bune, altele mai puțin reușite, dar eu nu regret nicio secundă că l-am luat, pentru că pe trei dintre ele le folosesc intens, le consider extrem de reușite.


De la stânga la dreapta, din poza precedentă, sunt următoarele:

Deluxe crease brush - e cea mai minunată din setul ăsta, o folosesc des la fardurile de tranziție sau la blendig, însă e o pensulă mare, dacă aveți pleoapele foarte mici e posibil să nu vă înțelegeți la fel de bine cu ea pentru asta. Însă bună e și la concealer, dar și la conturat nasul, are o formă și dimensiune numai bune pentru asta sau chiar la aplicat iluminator pe ten, în anumite zone.

Base shadow brush - îmi place în aceeași măsură pentru aplicat fardul pe pleoapa mobilă cu partea plată, cât îmi place și pentru blending cu vârful. E bună în ambele scopuri, iar eu m-am înțeles bine cu ea și la aplicat pigmenții.

Brow brush - e bună pentru ce a fost făcută, nu știu dacă ar plăcea oricui, că mi se pare destul de mare și groasă față de majoritatea pensulelor pentru sprâncene, însă eu tocmai din motivul ăsta am ajuns s-o îndrăgesc, îmi conturez imediat sprâncenele cu ea. O folosesc doar la produse gel/cremă, în mod special la Nyx eyebrow gel. Nu o văd însă potrivită pentru produsele compacte.

Accent brush - eu o folosesc cel mai des la smuge pe pleoapa inferioară, după ce aplic creion, însă e utilă și la tot felul de detalii, poate chiar la aplicat fard la baza genelor (și superioare și inferioare). Nu e o pensulă extraordinară, dar e o pensulă căreia i se pot găsi diverse întrebuințări.

Fine liner brush - este cu siguranță cea mai nereușită din setul ăsta, prea groasă și stufoasă pentru a putea trasa cu ea dungi și mai ales codițe. Merge cât de cât la niște dungi mai groase, dar cu siguranță nu e cea mai bună opțiune. Mi-am propus s-o încerc la eyeliner făcut din pigment, mi-o imaginez ca fiind chiar bună pentru asta.



Dacă mai e cazul să precizez, mai spun încă o dată că le recomand, iar pe care în mod special vă las să trageți concluzia din ce am relatat mai sus (ținând cont și de ceea ce căutați/vă doriți voi, desigur).

Vă las mai jos și prețurile pensulelor, respectiv a seturilor, însă țineți cont că pe ambele site-uri există uneori reduceri și puteți astfel să le luați la niște prețuri și mai bune.

Setting brush - 8$ pe iHerb, 32 lei pe Makeup shop
Blush brush - 9$ pe iHerb , 45 lei pe Makeup shop
Stippling brush - 10$ pe iHerb, 45 lei pe Makeup shop
Expert face brush - 9$ pe iHerb, 42 lei pe Makeup Shop
Set Core Collection - 18$ pe iHerb, 106 lei pe Makeup shop
Set Starter - 18$ pe iHerb, 92 lei pe Makeup shop

Am rotunjit puțin prețurile și le-am păstrat în dolari de pe iHerb, mi se pare mai sigur așa. Eu până acum am luat doar de pe Makeup shop, dar de obicei la reduceri.

Cam astea sunt impresiile mele despre pensulele pe care le am de la Real Techniques și deși am cam tot ce-mi trebuie, e posibil să mai adaug și altele la colecție pe viitor. Nu mă atrag însă ultimele lansate (m-am lămurit și cu colecția Bold, nu mi se par așa fantastice pentru prețurile pe care le au), dar urmăresc să văd ce mai scot nou și mi-au rămas oricum cu semn de întrebare vreo două pensule și un set, din colecțiile vechi.

Care e brandul vostru favorit de pensule? Ați încercat pensulele Real Techniques? Dacă da, cum vi se par?

24 de comentarii

  1. Multumim pentru postare !
    Ai structurat asa frumos acest review ca e o placere sa il citesti !
    Si eu ador pensula Blush Brush, iar Expert este prima dupa care intind mana pt corector cand nu am beauty blender pe aproape.
    Sunt grozave pensulele si tu ai un set foarte dragut !

    Ai incercat cumva Zoeva? imi poti spune care ar fi mai bune? si ai avut cumva vreo problema cu comanda de pe iHerb ? si eu ma gandeam sa comand dar am auzit ca e posibil sa se rataceasca si sa nu mai vina.. ti-a venit la posta vamala comanda?
    Te pup si multumesc !

    Xoxo
    Alexa from mymakeupgame.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, mulțumesc și eu mult pentru apreciere!
      Mă bucur că avem niște pensule în comun și aceleași impresii bune despre ele.
      De la Zoeva am încercat doar pensulele pentru ochi și acelea mi se par mai bune, au și o gamă mai variată decât la RT, care au foarte puține opțiuni pentru ochi. Am în plan să încerc și pensule pentru ten Zoeva, dar am un feeling că n-o să-mi placă neapărat mai mult, poate doar în aceeași măsură.
      Eu n-am mari experiențe cu iherb, dar știu multe fete care comandă lunar și n-au avut probleme, rar am auzit să se piardă coletul... dar din păcate se mai întâmplă, totuși. Mie mi-a venit la poșta de care aparțin, dar știu că poate ajunge și la vamală, cred că ține și de noroc, nu știu ce să zic.
      Te pup!

      Ștergere
  2. Cate pensule ai :o. Si eu detin 3 pensule de la Real Techniques si sunt foarte multumita de ele ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt doar o parte, mai am și de la alte branduri. :D Dar nu mi se pare multe, le cam folosesc pe toate, cu foarte mici excepții.
      Mă bucur că și tu ești mulțumită de pensulele RT!

      Ștergere
  3. Aceste pensule arata genial si zau ca sunt si pe lista mea de cumparaturi!
    Sa le folosesti cu drag pentru muuult timp!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți doresc să le bifezi de pe listă cât mai curând, nu vei regreta!
      Mulțumesc mult!
      Pupici

      Ștergere
  4. Am si eu pensula pentru blush, pensula pentru ten si Core Collection - imi plac, le recomand, toate sunt luate de pe iHerb si sunt multumita. Mi-as mai lua setul cu pensule mici pentru ochi de la ei, poate la urmatoarea reducere.
    Pensulele mele pentru ochi sunt EcoTools si Bdellium, foarte bune si ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem atâtea în comun și aceleași impresii bune despre ele. Am văzut că pe cea de blush chiar ai inclus-o la favorita absolută a anului. :D
      Bdellium n-am încercat, dar EcoTools îmi plac și ele, atât cele pentru ochi, cât și pentru ten.

      Ștergere
  5. daca le mai vad mult, o sa cedez! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. eu chiar nu as avea habar ce sa fac cu atatea pensule :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Stau cu gura cascata si ma holbez la toate aceste frumuseti si citesc cu interes descrierea ta amanuntita. Astfel mai invat si eu cate ceva! Abia astept sa ne arati si un tutorial cu machiaje! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, draga mea! Mă bucur dacă ai învățat câte ceva din postarea mea, mă bucur mult!
      Nu exclud ideea, cândva poate o s-o fac și pe asta. :D
      Te pup!

      Ștergere
  8. Eu nu am setul Core Collection, dar il am pe cel argintiu in schimb, nu mai retin cu se numeste, dar sunt in continuare de parere ca primele editii sunt cele mai reusite.
    Iti impartasesc pe deplin parerea cu privire la aceste pensule, de exemplu nici mie, de cati ani le am, nu mi-a cazut nici macar un singur fir de par la spalare, incredibil mi se pare pentru pretul pe care il au. Isi merita banutii cu adevarat!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu setul de care spui, numele nu-mi vine nici mie în minte, dar îl știu că m-am uitat și la el. La fel cred și eu, că cele mai reușite sunt primele lansate.
      Mă bucur că avem aceeași părere bună despre ele și confirmarea ta e cu atât mai importantă cu cât știu că le ai de foarte mult timp și că le-ai folosit intens. Chiar își merită banii, sunt perfect de acord!

      Ștergere
  9. Si eu am un mini set si inca de anul trecut mi-am pus in plan sa le reciclez pe cele ce le am ca sa pot face loc unor seturi real Tehniques. Sunt so jealous pe colectia ta :D kiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu și setul ăla micuț, sunt simpatice pensulele, da parcă prea mici. :))
      Merită să înlocuiești ce nu te mai mulțumește cu pensule RT, sunt foarte bune și nici exagerat de scumpe.
      Haha, eram și eu pe a altora, acum vreo 2 ani. :))
      Pupici

      Ștergere
  10. Azi se împlinesc fix 2 săptămâni de cât mi-a fost expediat coletul de pe iherb cu setul cu pensulele roz :D Ieri am găsit un preaviz de la poștă, sper să fi ajuns căci abia aștept să le încerc. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să le folosești cu plăcere! Te aștept cu impresii după ce te joci puțin cu ele, sunt curioasă cum ți se par. :D

      Ștergere
  11. eu am 1 set fake si 1 set de la ELF. La cat le folosesc eu, imi sunt de ajuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu știi mai bine dacă se justifică sau nu pentru tine investieția în niște pensule mai bune, eu cred că măcar pentru cele de bază (fond de ten, pudră etc) merită pentru oricine se machiază.

      Ștergere
  12. Fain articolul! Si eu iubesc pensulele RT, desi nu detin decat setul Core Collection.
    Asa ca trebuie sa-mi iau si altele! Tot de pe Iherb - chiar sunt mai ieftine acolo.
    Imi doresc sa realizez si eu un articol cu pensulele mele...am asa multe...adica, eu zic ca pentru mine sunt chiar multe, mai ales ca nu le folosesc chiar pe toate! Atunci cand te indragostesti de una-doua, ajungi sa le folosesti zilnic..in exces! :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Chiar dacă ai doar setul Core Collection, ai totuși unul foarte reușit. :D
      Da, sunt mai ieftine acolo, deși diferența parcă nu mai e atât de mare dacă n-au și reduceri, de când a crescut ca mult dolarul.
      Îți doresc spor în cazul ăsta! Eu am tot făcut schimbări până am ajuns să dețin doar pensule care-mi plac mult și pe care le folosesc, pe unele mai mult, pe altele mai puțin, dar complet degeaba nu mai stă nimic, le dau dacă văd că-mi sunt inutile. :D
      Pupici

      Ștergere