Pan that palette 2016

Probabil multora vă e cunoscut proiectul Pan that palette, pe youtube e popular deja de doi ani, iar anul trecut îmi amintesc că l-am văzut preluat și de mai multe bloggerițe de la noi. Ideea e simplă - îți alegi la începutul anului o paletă de farduri pe care încerci s-o consumi până la final de an. Majoritatea o fac pentru a mai reduce din paletele de farduri, pentru mine e însă mai mult un experiment, pentru că n-am terminat niciodată o paletă de farduri și vreau să văd dacă o pot face - farduri am acum doar ce îmi place și folosesc, am dat anul trecut multe, tot ce stătea degeaba. Însă mai am și alte motive pentru care îmi dau singură provocarea asta, o să detaliez mai jos.

Paleta aleasă de mine pentru a o consuma e Sleek Oh so special (review și swatch aici), o paletă de farduri pe care am lăudat-o des pe blog și pe care o iubesc în continuare foarte mult.


De ce vreau totuși s-o consum? Păi, să vedem...

1. După cum se vede, i-am rupt oglinda și e deranjant să umblu cu ea așa, însă nici nu mă îndur s-o arunc pur și simplu, fiindcă îmi place prea mult. Poate o s-o recumpăr la finalul proiectului, cine știe..

2. Deși îmi place mult fiecare fard din paletă, atât ca nuanță cât și calitativ, totuși sunt câteva pe care nu prea le folosesc, din comoditate să spunem. În felul ăsta o să mă motivez să experimentez și cu ele, să caut combinații pe placul meu.

3. Mi se pare cu atât mai relevant „experimentul” cu cât paleta asta o am cam de un an, deci o să aflăm dacă e realizabil de consumat o paletă (una pe care s-o iubim mult!) în doi ani, cam cât se presupune că au fardurile termen. Iar asta fără să ne limităm doar la ea, fiindcă eu n-am de gând să-mi abandonez toate celelalte farduri, doar pentru a o consuma pe aceasta - o să folosesc în continuare din toate, dar o să încerc să integrez în majoritatea machiajelor minim un fard din Oh so special.


După cum se observă, e foarte mult muncită paletuța asta pentru doar un an de când o am, iar asta și pentru că întindeam des mâna spre ea, dar și pentru că în 2015 am folosit fardurile în machiaje de zi cu zi mult mai des decât în anii precedenți. Și o să continui să fac asta și anul ăsta, fiindcă-mi place și pentru o combinație simplă nici nu pierd mult timp în plus în rutina mea de machiaj. 




Am încercat să surprind cât mai bine în poze stadiul în care se află fiecare fard, dar cum nu mi-a ieșit perfect, le-am și notat ca să vă pot spune eu două vorbe despre ele...


După cum se vede clar, Bow e deja consumat complet (de mult, era un fard iluminator foarte fain, subtil), iar Pamper, Organza, Gateau și Boxed sunt foarte mult consumate, găurite binișor. Ce nu se observă e că și The mail e mult consumat, cred că o să fie următorul la care ajung la tăbliță (îl și folosesc foarte des, ca fard de tranziție), iar în rest am mai folosit destul de mult din Gift basket și Wrapped up, dar nu suficient cât să se vadă prea mult - fiind farduri pigmentate, nu se consumă chiar așa de ușor.

Cu Ribbon și Celebrate am început să mă mai joc mai mult în ultima vreme și-mi plac, iar primul e chiar mai ușor de folosit în machiaje naturale de zi cu zi, decât aș fi crezut. Glitz și Noir sunt cele mai nefolosite, cred că de vreo 2-3 ori le-am atins și atunci foarte puțin, așa că nu știu ce să zic despre ele, mi se par greu de consumat fiindcă nu sunt farduri ușor de purtat în machiaje de zi, dar o să văd, am eu niște idei cu ele.

Cam asta e, eu zic că e destul de realizabil ținând cont că mă fardez aproape zilnic și folosesc de obicei între 3-5 farduri, pentru machiaje simpluțe, ușor de realizat - mă repet, n-o să folosesc cu disperare doar paleta asta, dar 1-2 farduri din ea tot o să folosesc aproape de fiecare dată. O să fac și update-uri, dar cam o dată la trei luni, cred că aș deveni plictisitoare să vă arăt lunar cum mai arată paleta mea.

Ce părere aveți de ideea acestui proiect? Credeți că o să reușesc să consum paleta asta? Cine se mai bag?

22 de comentarii

  1. Paleta asta o să fie următoarea mea achiziție Sleek. Și eu sunt cam în același stadiu cu Au Naturel. Am terminat 2 farduri și mai am câteva care almost hit the pan.

    https://makeupftw.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită, mi se pare cea mai bună paletă Sleek, calitativ, dar și ca selecție de culori și finish-uri.
      Eu pe Au Naturel am cam abandonat-o anul trecut, am folosit-o foarte rar, dar o să reîncep s-o pun și pe ea mai des la treabă. :D

      Ștergere
  2. Și eu iubesc paleta asta <3. Culorile la care ai ajuns la tabliță sunt si preferatele mele :D.
    Cum ți se pare Ribbon ca și consistență? Asta mi se pare cam ciudățică față de celelalte, abia se ia culoarea, sau poate doar mi se pare mie.
    Kisses & La mulți ani!!
    Timi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție îți place! :D
      Eu l-am folosit doar ca fard de tranziție și așa mi se pare bun, ca și celelalte.
      La mulți ani! Pupici!

      Ștergere
  3. Ribbon mi se pare ca poate fi folosit și ca blush,iar boxed și wrapped up ca fard de sprâncene. Spor la consumat :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Ribbon merge ca blush, dar nu prea-mi place mie să folosesc din palete produse pentru ten (nici dacă sunt special concepute pentru asta), iar pe Boxed chiar l-am folosit într-o perioadă pentru sprâncene, dar acum am multe alte produse de conturat sprâncenele care-mi plac mai mult, așa că nu cred că o să-l mai folosesc în scopul ăsta.
      Wrapped up nu prea merge pe sprâncene, e mai movaliu.
      Mulțumesc! :)

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Mulțumesc, la fel cred și eu, dar mai bine cred că o să-mi dau seama pe la jumătatea anului. :D

      Ștergere
  5. Eu sper să reușești să o termini anul acesta. Sinceră să fiu, și eu ar trebui să mă bag la un asemenea project pan, am acasă 3 palete de farduri începute, plus două cutiuțe din acelea rotunde și micuțe, gen cele de la essence.
    Mult noroc cu proiectul.

    ale-ella.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, la fel sper și eu! Păi poate te bagi și tu! Eu am și mai multe farduri, dar o să încerc să nu abandonez nimic. :D
      Mulțumesc!

      Ștergere
  6. Si eu vreau sa fac pan that palette si ma gandeam tot la paleta asta,dar am 4 nuante terminate de tot parca, si nu stiu daca ar fi corect, dar ar fi mai usor pe de-o parte. Bafta si sa ne updatezi. Eu inca trebuie sa ma decid la o paleta(as vrea una mai putin iubita ca sa vad dak folosind-o ajung sa o indragesc) pupici si un 2016 minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot mai rămân alte 8 farduri cu care să lucrezi, așa că eu zic că e ok. E însă o idee bună și cu o paletă mai puțin iubită, mă gândeam și eu la asta, dar mi-am dat seama că nici nu prea mai am așa ceva, că am dat to ce nu mă încânta. :D
      La mulți ani și un an cât mai frumos! Te pup!

      Ștergere
  7. eu pana la sfarsitul anului cred ca nici nu mi-as mai aminti vreo paleta de la inceputul lui :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti tin pumnii! Nu cred ca am consumat vreodata o paleta, acum nici nu mai am decat micute (cu 3 sau 4 farduri), adesea mi-e lene sa folosesc fard de ochi. Cred ca la mine s-ar consuma in 4-5 ani :))
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, draga mea! Nici eu, am mai consumat farduri, dar niciodată o paletă întreagă.
      Haha. :)) Mie-mi face plăcere să mă joc cu fardurile!
      Te pup!

      Ștergere
  9. Exact in acelaso stadiu sunt si eu cu a mea, doar ca eu am folosit mai mult noir si the mail.
    Noir spre ex il folosesc in loc de tus in machiajele de zi sau il aploc foarte putin doar la baza genelor pentru a accentua privirea.
    Cred ca cele mai putine folosite nuante de mine sunt glitz si celebrate. Pupici si spor in a o termina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asta mă gândeam și eu, să încep să-l folosesc în loc de tuș, când vreau ceva mai subtil. La baza genelor inferioare mai folosesc eu negru, dar pentru asta nici nu se cunoaște că m-am atins de fard. :))
      Mulțumesc! Pupici

      Ștergere
  10. Si mie imi place paleta aceasta si anul asta clar trebuie sa bifez macar o paleta de la Sleek! Doar pentru mine! :))
    Nu sunt inca hotarata, pentru ca imi plac mai multe, dar ma hotarasc eu ulterior! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie, cred în continuare că sunt cele mai bune palete drugstore.
      Eu cel mai încântată de asta sunt, chiar dacă îmi plac și celelalte pe care le am.
      Pupici

      Ștergere
  11. Succes! Și eu am o paletă Sleek care s-a rupt.. Mai bine zis, mi-a împins-o motanul meu de câteva ori de pe dulap și într-un final s-a rupt. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Ooo, păi e bine dacă a rezistat de câteva ori la căzături, până a cedat. :)) A mea nu știu ce a avut, habar n-am ce i-am făcut, că nu-mi amintesc s-o fi trântit pe jos sau ceva.

      Ștergere