10 oje pentru toamnă

Chiar dacă temperaturile sunt încă plăcute, toamna e deja aici și își face tot mai mult simțită prezența - diminețile și serile sunt tot mai reci, primele frunze încep să cadă, iar aerul e schimbat, se simte clar atmosfera de toamnă! Ne amăgim singure dacă sperăm să ne mai bucurăm pentru prea mult timp de sandale și de rochițe vaporoase, așa că mai bine am începe să ne pregătim cu adevărat de toamnă! Eu recunosc că nu sunt în totalitate pregătită cu reorganizările în garderobă, dar deja sunt pregătită de machiaje și manichiuri de toamnă și m-am gândit să vă împărtășesc câteva idei în sensul ăsta.

Dau startul propunerilor de sezon cu ojele, mai precis cu 10 oje pentru toamnă...


Alegerile mele rămân în mare măsură ojele cu efect special, care ies din anonimat și se remarcă imediat, dar care sunt în nuanțe tomnatice. Am încercat să selectez câte puțin din fiecare, iar propunerile mele sunt următoarele:


Milani 3D Holographic #510 - un auriu holografic superb, o ojă care mi se pare că țipă a toamnă datorită nuanței, dar care nu poate trece neobservată datorită frumosului efect holo. O puteți vedea mai bine pe unghii aici.

Rimmel London Sun downer - cine zice că toamna putem purta pe unghii doar culori închise? Ojele portocalii mi se par o alegere perfectă pentru acest sezon, în special de fetele mai îndrăznețe, iar aceasta de la Rimmel e una din ojele mele portocalii favorite, către care întind mâna dese ori în fiecare toamnă, de când o am.

Oriflame The One Cappucino - un taupe cuminte, o nuanță pământie care arată plăcut purtată simplă, singură, dar și purtată în combinație cu o alte nuanțe precum roșu, portocaliu sau galben. Nuanța e puțin mai deschisă decât pare în swach, e cam cum se vede în prima poză.

Avon Gel finish Envy - o ojă superbă, pe care vă invit s-o vedeți mai bine aici, la Georgia pe blog. Este un verde smarald cu irizații subtile de sclipici, care arată de vis în special într-o lumină puțin mai puternică. Deja o văd purtată într-o mulțime de combinații de toamnă, dar și simplă aș purta-o oricând cu plăcere.

Essence #16 Fame fatal - clasicele oje roșii sunt nemuritoare și potrivite în orice anotimp, iar alegerea mea preferată e nuanța asta de roșu... nici prea închisă, nici prea deschisă. Nu știu cum s-o descriu, dar mi se pare cea mai purtabilă și versatilă nuanță de roșu. Am mai multe nuanțe similare în colecție, dar am ales-o tocmai pe aceasta de la Essence fiindcă e și de o foarte bună calitate, o recomand cu drag!


L'Oreal Color Riche Kimono empire - un mov închis care mă duce cu gândul la strugurii copți, dar care în lumina soarelui are un efect sidefat superb. E o ojă foarte frumoasă, mult mai frumoasă în realitate - puteți s-o vedeți mai bine aici, dar cel mai bine căutați-o la standuri pentru a o admira în toată splendoarea.

Kiko Sugar Mat #16 - nu putea să lipsească o astfel de nuanță și bineînțeles că eu am ales o ojă texturată și cu glitter în conținut, al cărei efect îl puteți vedea mult mai bine în postarea de aici. Fiindcă produsele Kiko nu sunt ușor de procurat de la noi din țară, vă pot da ca alternativă oja Miss Sporty Crush on you #061, care e aproape identică, o puteți vedea și pe ea aici.

Miss Sporty Crush on you #062 - nu sunt adepta ojelor negre, însă aceasta m-a cucerit de la prima aplicare și mi se pare alegerea perfectă pentru momentele când nu știm ce să purtăm pe unghii și vrem să mergem la sigur cu ceva ce se asortează la orice. O puteți admira mai bine aici.

China Glaze Santa red my list - deși e o ojă mai mult de iarnă, de sărbătoare, mie mi se pare o nuanță potrivită și pentru toamnă, efectul acesteia pe unghii fiind deosebit. V-am prezentat-o anul trecut aici, chiar în cadrul unei manichiuri de toamnă, alături de oja taupe prezentată mai sus (nuanțele par mai deschise acolo, dar efectul ojei CG se vede cel mai bine).

Avon Magic effects Agate - nu putea să lipsească de pe listă o ojă albastră, doar îmi știți obsesia față de această culoare la oje, iar acest albastru indigo mi se pare alegerea perfectă pentru toamnă. O puteți vedea mai bine într-un swach pe unghii prezentat aici.


E evident că propunerile mele sunt alegeri extrem de subiective, e inevitabil să nu întind mâna către ceea ce obișnuiesc eu să port și doar mă știți... indiferent de anotimp, ojele texturate și/sau sclipicioase rămân favoritele mele - sper ca astfel măcar să vă încurajez și pe voi să le acordați mai multă atenție, nu trebuie să ne limităm mereu doar la ojele/culorile clasice, poate să devină plictisitor!

Țin să menționez că ideea modului de prezentare a swach-urilor am preluat-o de la Ira (din postarea ei cu oje de vară) și dacă tot a venit vorba, veți găsi și la ea pe blog 10 propuneri de oje pentru toamnă - aici le puteți vedea.

Ce părere aveți de propunerile mele? Vă face cu ochiul vreo ojă, în mod special?
Voi ce oje alegeți pentru toamna asta? 

26 de comentarii

  1. Cat de faine sunt toate <3 Cea de la Oriflame Cappucino mi se pare divina :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce selectie frumoasa!
    Oja Rimmel si cea de la Kiko sunt preferatele mele.
    La celelalte, mai detin nuante asemanatoare, dar acestea 2 imi plac mult si nici nu le am. ♥
    Mie sincer, mi-e destul de greu sa intind mana in sertar dupa culori de toamna. Nici idei nu prea am cu modele specifice noului sezon. Dar sper ca pe parcurs sa se remedieze "problema". :D
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur că îți plac!
      Ce mă bucur că ai descoperit câte ceva ce nu ai în variantă asemănătoare, mai ales că tu știu că ai o colecția de oje probabil și mai numeroasă ca a mea. :D
      În anii precedenți nici eu nu prea țineam cont de sezon, dar acum parcă au început să mă atrage ojele tomnatice, au și ele farmecul lor, chiar dacă pastelurile și nuanțele puternice rămân oricând favoritele mele!
      Eu am văzut că ai foarte multe idei de modele frumoase, din ce ne-ai prezentat până acum pe blog!
      Te pup!

      Ștergere
  3. Imi plac alegerile tale. Mi-ai amintit sa caut si eu cateva holografice si sa le pun la treaba. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți plac! Dacă ți-ai amintit de holografice datorită postării mele.. nu pot decât să mă bucur!

      Ștergere
  4. Superbe alegerile tale si eu pregatesc postarea mea cu oje de toamna sper sa va placa si alegerile mele <3,pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur dacă-ți plac și abia aștept să văd și alegerile tale! :D
      Pupici

      Ștergere
  5. aaaaaaaaaaa!!!! <3
    Am atat de multe oje, unele inca noi, incat nu-mi pot permite sa vizez la altele :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu-ți închipui cât de bine te înțeleg! :)) Am pierdut șirul ojelor care stau neîncercate, mi-am propus să nu mai cumpăr niciuna o bună bucată de timp, dar dacă văd pe undeva vreuna pe care mi se pune pata... nu mă pot abține! :))

      Ștergere
  6. Sunt minunate, le-as purta pe absolut toate! Mi-am notat in telefon nuanta de la Rimmel, sa o studiez live cu prima ocazie :D Si multumesc ca m-ai mentionat, draga mea!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur! Sper să-ți placă oja de la Rimmel, merită să arunci un ochi după ea!
      Cu mare drag, mi-au plăcut mult pozele tale, reflectă mult mai bine realitatea decât swach-ul meu de acum. :D
      Te pup!

      Ștergere
  7. Ultima si cea verde sunt superbe, pe cea albastra as purta-o si vara chiar daca are ceva ce-mi spune iarna. Eu nu tin cont prea mult de anotimp.
    xox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai ochit câteva care îți sunt pe plac! Recunosc că pe cea albastră aș purta-o și eu oricând, mi se pare superbă!
      Înainte nu țineam nici eu deloc cont, nici acum nu țin cu tărie... dar în mare parte trag mai mult decât de obicei către nuanțele tomnatice și către cele mai închise.

      Ștergere
  8. Frumoase alegerile tale :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoase toate, dar am pus ochii in special pe cea verde Avon si pe movul inchis de la L Oreal :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți le aduc să le studiezi mai bine cu prima ocazie, dacă vrei! :D Sunt dificile la poze amândouă, în realitate sunt cu mult mai frumoase!

      Ștergere
  10. Imi plac toate! Iar impreuna se vad asa frumos! :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult! Hehe, mă gândeam să încerc și o manichiură cu toate. :D
      Te pup!

      Ștergere
  11. Mie imi place mult oja rosie essence! E o piesa de nelipsit dintr-o colectie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, chiar nu trebuie să lipsească o astfel de nuanță de roșu! :D

      Ștergere
  12. Foarte frumoase ojele alese de tine, Kiko Sugar Mat si Milani sunt preferatele mele. Eu de obicei port orice culoare indiferent de sezon, depinde pentru ce am chef :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur că ți-au atras câteva atenția, în mod special!
      Evident, și eu țin cont în primul rând de starea mea de spirit, dacă am chef de roz neon nu văd nicio problemă în a purta așa ceva în toiul toamnei sau al iernii, dar astea sunt niște mici sugestii. :D

      Ștergere