Review: Loțiune micelară Elmiplant

Dacă mă urmăriți de mai mult timp știți deja că îmi plac produsele Elmiplant, așa că vestea că vor scoate o loțiune micelară m-a încântat și abia așteptam să o încerc. Am fost puțin în dubii dacă să o încerc mai întâi pe cea de la Garnier sau pe cea Elmiplant, dar dragostea pentru produsele Elmiplant m-a făcut să o aleg pe aceasta. Din păcate a fost o decizie pe care ulterior am regretat-o, veți afla în continuarea acestui articol din ce motiv.




Preț: în jur de 15 lei, Cantitate: 200 ml

Ambalajul simpatic, cu căpăcel roz care are un sistem de închidere foarte bun, astfel putând fi transportat fără probleme în călătorii, m-au atras de asemenea. Are un miros floral destul de puternic dar plăcut care deși îmi place m-aș fi putut lipsi de el.

Lista de ingredientele:


Deși la o primă vedere totul pare roz… nu are alcool, parabeni, parafine și coloranți, din păcate are și câțiva iritanți: parfumul – pe la jumătatea listei și ultimele trei ingrediente de la sfârșit: Hexyl cinnamal, Limonene și Linalool. Era loc deci de mai bine, deși se putea și mai rău.

Este eficientă în îndepărtarea rezidurilor de pe față, ochi și buze, așa cum promite. Simt că îmi curăță în profunzime tenul și îndepărtează orice urmă de machiaj rămasă după demachiere. Deși producătorul menționează că nu este necesară clătirea după utilizarea loțiunii, eu recomand asta (în cazul oricărei micelare). Dacă recomandarea mea este una neavizată, vă invit să citiți și acest articol despre micelare (foarte util) unde veți găsi aceeași recomandare. Deoarece știu că există fete care folosesc micelarele pentru demachierea efectivă, am testat-o și în acest sens și mi s-a părut destul de bună.

Marea problemă pe care mi-a creat-o a fost în jurul ochilor: îmi provoacă o senzație de arsură/usturime îngrozitoare. O problemă similară am avut-o și cu demachiantul bifazic Nivea, dar nu se compară. Dacă bifazicul Nivea îl pot totuși utiliza, provocându-mi doar un mic disconfort, această loțiune micelară este insuportabilă în jurul ochilor. După trei încercări am lăsat-o baltă, nu am mai suportat să-i dau și alte șanse, oricum ar fi fost în zadar, sunt convinsă. Țin totuși să precizez că eu am pielea din jurul ochilor foarte sensibilă. Pe restul tenului nu mi-a provocat în schimb nicio problemă, nicio senzație neplăcută sau alte probleme, așa că o pot utiliza în continuare doar pe ten, evitând zona din jurul ochilor.

Vă las pe voi să trageți concluziile de data aceasta. Eu nu aș recumpăra-o, dar pe de altă partea poate vouă nu vă creează o astfel de problemă, poate am eu o sensibilitate sau alergie la un ingredient anume. Oricum, cert e că nu e nici pe departe la fel de bine formulată ca cea de la Bioderma, dar și diferența de preț este destul de mare.

Chiar sunt curioasă să aflu și alte păreri. Voi ați folosit-o? Cum vi se pare?

12 comentarii

  1. Ti-o recomand pe cea de la Garnier. O folosesc de o saptamana si sunt multumita de ea. Pe langa faptul ca nu contine parfum, nu m-au usturat ochii absolut deloc. Nu ma pricep la review-uri, dar spre deosebire de cea de la Elmiplant, m-am uitat acum pe sticluta si are doar 6 ingrediente. Eu de cate ori am folosit-o, nu am simtit nevoia sa ma clatesc pe fata. Dar probabil. am s-o fac pe viitor. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru recomandare! Cu siguranță pe cea de la Garnier o voi achiziționa după ce mai consum din aceasta.
      Am aruncat acum un ochi peste ingredientele de la Garnier și este clar mult mai bine formulată, așa că n-ar trebui să-mi creeze nici mie probleme. Și este chiar și mai convenabilă ca preț, cantitatea fiind dublă. :D
      Să o folosești cu plăcere în continuare! Pupici :*

      Ștergere
  2. Eu am fost reticenta cand am vazut-o pe raft, de aceea nici nu am luat-o. Singura folosita de mine pana in prezent este de la Ivatherm, nu am nicio pbl cu ea. Singura doleanta este sa o cumpar pe cea de la Bioderma.. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cea de la Ivatherm nu am încercat-o și din câte am văzut nu este nici ea excelent formulată. Bioderma e „mama” micelarelor :D, dar parcă nu prea-și merită banii, mai ales acum că au apărut multe alte variante la fel de bune și mult mai convenabile ca preț. Dar merită încercată măcar o dată.
      Pupici :*

      Ștergere
  3. N-am folosit-o pe aceasta. Imi pare rau ca nu ti-a priit!
    De la Garnier nu mai plec! :) Daca gasesc Bioderma la oferta, bine! Daca nu, ce bine ca exista Garnier...

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e, cel puțin nu trebuie să o arunc, o pot folosi pe restul tenului. :D
      Abia aștept să o achiziționez și eu pe cea de la Garnier, numai păreri bune am citit despre ea.
      Pupici :*

      Ștergere
  4. cand aud de usturimi in jurul ochilor, ma ia cu fiori... e una dintre cele mai nasoale senzatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e. :( Iar senzația de la aceasta chiar e insuportabilă, n-am exagerat deloc. Îmi fluturam mâinile în dreptul ochilor ca să nu mai simt așa rău. :))

      Ștergere
  5. Multumesc pentru review. Chiar eram curioasa cum este. Si cum eu folosesc in general lotiunile micelare in jurul ochilor parca nu mai vreau sa o incerc. Am patit asa cu un demachiant si exact cum ai scris si tu mai sus imi fluturam mainile sa nu ma mai usture. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, mă bucur mult că ți-a fost de folos. Eu e prima oară când pățesc așa de rău. :(
      Pupici :*

      Ștergere
  6. Chiar "arde" in jurul ochilor:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate multe persoane au problema asta cu ea, iar pentru mine rămâne cea mai groaznică experiență avută cu o micelară chiar și după atâta timp, în care am mai încercat multe.
      Recomand Garnier, varianta roz - e eficientă, blândă și accesibilă!

      Ștergere