Un accesoriu obligatoriu pentru vară!

Un accesoriu care ar trebui să fie nelipsit din ținutele de vară sunt ochelarii de soare! Pe lângă faptul că ne ajută să înfrumusețăm ținuta și să creăm prin intermediul acestora un look misterios, sunt și o necesitate pentru a ne proteja sănătatea ochilor! Pentru că razele puternice ale soarelui nu ne afectează doar pielea, ci și ochii! În plus, purtând ochelari de soare evităm apariția ridurilor provocate de repetatele încruntări atunci când soarele ne bate în față. Așadar, avem suficiente motive să integrăm în fiecare ținută de zi aceste frumoase și totodată utile accesorii!

În magazinul online Lensa am găsit ochelari de soare pentru toată familia - femei, bărbați și copii, de la firme renumite la care găsim produse de calitate precum Hugo Boss, Carrera, Diesel și Polaroid. Varietatea de modele este foarte largă, astfel încât e imposibil să nu găsiți ochelari de soare pe gustul vostru. Pentru că nu tuturor ni se potrivesc toate modelele de ochelari de soare și pentru că dincolo de ce este în trend cel mai important e să ne stea bine cu ceea ce purtăm, vreau să vă prezint câteva recomandări în funcție de forma feței, dar și ținând cont, pe cât posibil, de trendurile acestei veri.

Fața ovală - dacă aveți această formă a feței vă puteți considera niște norocoase deoarece vi se potrivesc aproape toate tipurile de modele la ochelarii de soare, datorită faptului că fața este bine proporționată. Sunt totuși de evitat ochelarii de soare cu ramă foarte groasă!


1. Hugo Boss BO0011/s 3YG Gold - ochelarii tip aviator se potrivesc perfect unei fețe ovale și au fost, sunt și vor rămâne în tendințe! Acest model de la Hugo boss sunt ușor de asortat la o multitudine de ținute datorită faptului că au lentila simplă. Pe site o să găsiți astfel de ochelari în mai multe variante, inclusiv cu lentile colorate.
2. Poloroid P8439B brown demi - modelele oversize se potrivesc foarte bine fețelor ovale! Ochelarii de soare pe care vi-i propun au și un imprimeu drăguț care aduce bine a animal print, așa că veți fi și în tendințe, pe deasupra!
3. Hugo Boss BO0094/S 807 blak - modelul wayfarer se potrivește de minune unei fețe ovale, iar ochelarii de soare propuși sunt ușor de integrat într-o mulțime de ținute.
4. Polaroid P4415A Gun - ochelarii cu rame și lentile rotunde se numără și ei printre tendințele acestei veri! Acest model este simplu, cu lentilă gri, dar puteți opta și pentru lentile colorate, vor fi de un și mai mare efect.

Unei fețe ovale se mai potrivesc foarte bine și ochelarii de soare cat eye - puteți arunca o privire mai jos pentru câteva propuneri!

Față pătrată - cele mai potrivite sunt ramele rotunde sau ovale, care „îndulcesc” trăsăturile. Nu vă feriți de culorile deschise la ochelarii de soare, acestea se potrivesc de asemenea acestei forme a feței.


1. Polaroid P8429B Demi - modelele cat eye sunt de asemenea în tendințe vara aceasta și totodată perfecte pentru fața pătrată. În plus, acest model are și anima print... ce altceva și-ar mai putea dori o fashionistă?
2. Polaroid F8302A black silver - model simplu dar de efect și foarte potrivit pentru fața pătrată.
3. Polaroid P8447B bronze - ochelarii cu rame și lentile rotunde sunt în general cei mai potriviți unei fețe pătrate. Am ales tot unii cu print leopard, dar îi găsiți pe site și în variantă pe negru. De asemenea, potriviți sunt și ochelarii rotunzi prezentați mai sus.
4. Polaroid P8401A blak/transparent - o combinație cromatică plăcută, un model frumos și numai bun dacă vă încadrați la această categorie.

Față rotundă - cei mai potriviți sunt ochelarii de soare cu rama dreptunghiulară sau pătrată. Sunt de evitat la această formă a feței ochelarii de soare oversize!


1. Diesel DL0100 Col 92C P - modelele wayfarer sunt ideale datorită ramei dreptunghiulare! Modelul propus este vesel, colorat, perfect pentru vară!
2. Sun Carrera (S) 6000 Cra Crystal - sunt același tip de model ca anteriorul, însă într-o cu totul altă combinație cromatică. Lentilele colorate în combinație cu rama transparentă arată genial, iar culorile lentilelor nu te pot duce cu gândul la altceva decât la vară, la vacanță, la plajă!
3. Sun Carrera (S) 5001 8UG3U grey turquoise - sunt foarte interesanți datorită faptului că au lentila de aceeași culoare cu rama, dar și datorită superbei culori!
4. Polaroid P4139B gun/green - ochelarii tip aviator sunt potriviți și pentru fața rotundă, sunt o excepție de la regula menționată mai sus cu privire la forma ramei. Cei propuși au lentila colorată în albastru și mov, care arată fabulos în lumina naturală a zilei.

Față în formă de inimă - dacă aveți această formă a feței, vi se vor potrivi foarte bine ochelarii de soare cat eye, cei aviator și modelele cu rama mai groasă în partea superioară. Evitați ramele supradimensionate!


1. Polaroid P8353D red - un model faywarer mai colorat și ușor sport aș spune. Desigur, vi s-ar potrivi la fel de bine și celelalte modele faywarer din cele de mai sus sau de pe site.
2. Polaroid P8429A black - sunt varianta pe negru la ochelarii cat eye pe care i-ați văzut mai sus. Acest tip de model este perfect și în cazul unei fețe în formă de inimă și după cum spuneam... sunt și în tendințe vara aceasta așa că nu vă feriți de ei!
3. Sun Carrera (S)  5000 B99 - sunt potriviți acestui tip de față, au un model frumos, iar combinația cromatică e foarte plăcută.
4. Polaroid P4139E black - din nou avem prezenți ochelarii aviator, care sunt potriviți aproape tuturor. De data asta vi-i arăt pe cei cu lentilă roz, care mi se par superbi! Îi mai găsiți pe site într-o mulțime de alte culori!

Recomandările de mai sus se adresează doamnelor și domnișoarelor, dar unele din modelele pe care le-ați văzut sunt unisex sau chiar de bărbați - dacă a devenit de câțiva ani un trend să împrumutăm articole masculine de la parteneri precum cămășile sau blugii, de ce n-am putea facem același lucru și cu ochelarii de soare? Desigur, dincolo de recomandările de mai sus, fiecare din voi trebuie să țineți cont și de propriile gusturi și ceea ce știți deja că vi se potrivește.

Pe lângă multitudinea de ochelari de soare, pe Lensa mai găsim și o mulțime de lentile de contact, disponibile pe orice culoare vă puteți dori, inclusiv pe culori mai neobișnuite pentru ochi, ca roz, mov, galben, gri și multe altele. În plus, la fiecare culoare veți găsi mai multe nuanțe și modele diferite - spre exemplu la albastru sunt disponibile în prezent 49 lentile de contact diferite. Nu este de mirare ținând cont că aceștia se recomandă ca fiind „cel mai mare magazin online de lentile de contact colorate din Romania”!

Deși lentilele de contact nu sunt un must have pentru vară, ca în cazul ochelarilor de soare, sunt și acestea accesorii de luat în calcul, în special de cele dintre voi care adoră schimbările. Unele din lentilele care mi-au atras puternic atenția sunt cele de mai jos, respectiv Vivid Blue! M-a atras culoarea, prețul prietenos de doar 69,99 lei și recomandările de pe site din partea unor cliente.


Perioada de utilizare a acestora e de 90 zile! Deși eu am ochi albaștri cu tentă de verde, întotdeauna mi-am dorit să am o astfel de nuanță la ochi, e absolut superbă!


Voi ce formă a feței aveți? Ce model de ochelari de soare preferați?
Lentile colorate ați purtat vreodată?


6 comentarii

  1. Eu am fata usor ovala si nu prea am avut probleme in alegerea ochelarilor de soare..
    In privinta lentilelor de contact, am purtat o singura data, insa preferatele mele sunt nuantele de violet si albastrul acela dragut.... <3 Sper sa pot sa am ocazia sa port si astfel de nuante. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, te numeri printre norocoase! :D
      Ce frumos! Eu n-am purtat niciodată, deși am avut câteva tentative.

      Ștergere
  2. Imi plac in special modelele patrate, dar port de toate :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cu cei aviator am o boală de ceva timp :)), dar vreau să încep să-i mai diversific. :D
      Tu poți purta oricum orice-ți dorești, la așa trăsături frumoase! :*

      Ștergere
  3. imi plac cam toti - iubesc ochelarii de soare!

    RăspundețiȘtergere