Mici cumpărături din Grecia

Grecia nu e țara în care să te duci pentru cumpărături de cosmetice, nu e ca și când ai merge în Londra sau la Viena, însă în orice țară e loc de descoperit lucruri noi și interesante care să facă cu ochiul unei beauty addict, nu-i așa? Cam așa a fost și în cazul meu. Chiar m-am interesat înainte de plecare dacă e ceva interesant de cumpărat de acolo și n-am găsit prea multe informații în sensul ăsta, însă la fața locului am descoperit destule produse care mi-au făcut cu ochiul, iar mica mea captură arată cam așa:


Gelul de duș cu biscuiți și vanilie l-am luat pentru miros, din aceeași gamă fiind la raft o loțiune de corp desfăcută, în care am putut să-mi bag nasul. Nu prea se simte aroma de vanile, însă mirosul de biscuiți e foarte asemănător exact celor care se văd pe ambalaj și mi s-a părut interesant. Consistența cremoasă m-a încântat de asemenea. L-am achiziționat de la un magazin cu suveniruri din Corfu și a costat 3 euro.

Olive Beauty Medi Care e probabil un brand popular la ei, produsele fiind prezente în toate supermarket-urile lor la prețuri nu tocmai mici, mai ales la produsele de skincare. Am vrut să iau neapărat ceva de la ei și am ales în cele din urmă un șampon, care a costat 6 euro. Încă nu l-am încercat, dar dacă e ceva de capul lui vă dau de știre, să știți dacă e de adăugat pe lista de cumpărături, în caz că ajungeți prin Grecia. Deocamdată sunt puțin dezamăgită că nu miroase deloc a cocos, așa cum speram.

Șamponul Revlon Reflex keratin pentru păr gras l-am luat fără să știu dacă există și la noi în țară sau nu, ulterior am verificat online și l-am găsit doar pe site-uri de care n-am mai auzit. Eu l-am luat pentru keratina din conținut, știți că am o obsesie cu ingredientul ăsta în produsele pentru păr. A costat 3 euro și l-am luat dintr-un supermarket de pe continent, nu de pe insulă, dar nu-mi mai amintesc în ce oraș eram mai exact. Nu l-am încercat încă, dar vă dau de știre dacă e bun, momentan m-a cucerit mirosul genial pe care-l are, mă duce cu gândul la o prăjitură cu scorțișoară.

Uleiul de păr de la Mastic Spa a fost cadou la o revistă care a costat vreo 6 euro și pe care am luat-o, evident, pentru cadoul oferit. Am păstrat și revista drept suvenir și chiar am răsfoit-o, dar am înțeles din ea doar pozele. :)) Am descoperit în Corfu town o mulțime de reviste cu cadouri la un chioșc de ziare, până și ei ne bat la capitolul ăsta, fiind mult mai generoși. Uleiul i-am făcut deja 2-3 probe și până acum îmi place mult, miroase fantastic (și se menține mirosul), îmi lasă părul fin și deloc încărcat ori gras. L-am folosit doar pe vârfuri, pe părul ud.

O ojă am vrut neapărat să cumpăr de acolo și tot în Kerkyra (Corfu town) am găsit un magazin cu muuuulte oje. Am ales o ojă neon Beauty line cosmetics, nuanța #623 , a costat 2 euro și am folosit-o deja la pedichiură - m-am chinuit în toate luminile posibile să fac o poză bună ca să vă arăt cât e de frumoasă, dar fiind o ojă neon n-am reușit. Trebuie să mă credeți pe cuvânt că e superbă și nici calitatea ei nu e mai prejos, are pensulă lată, arată ok de la al doilea strat și se usucă destul de repede. 

Cam atât cu cosmeticele, dar vreau să vă mai arăt și brățările pe care mi le-am luat:


Din Syvota mi-am luat o brățară drept amintire, atunci când am fost în croazieră și am avut o oprire acolo și tare rău mi-a părut că n-am luat ceva similar și de pe insulă (sigur erau și cu Corfu), dar de acolo am ca amintire brățara cu numele meu - foarte aproape de hotelul în care am stat, venea aproape în fiecare seară un domn cu tablouri 3D care făcea și astfel de brățări sau coliere cu absolut orice vrea fiecare să scrie. Le face pe loc, am urmărit cu încântare cu câtă rapiditate și precizie lucra, a fost gata imediat. A costat 5 euro, dacă bine îmi amintesc. Chiar am purtat-o și o s-o mai port și prin București, e păcat s-o țin doar de amintire. 

Bineînțeles, am mai cumpărat din vacanță și alte lucruri, ca ulei de măsline, rahat (care cred că e turcesc, după gust), magneți de frigider, un prosop cu harta insulei și am adunat multe pietre de pe toate plajele unde am ajuns, tot drept amintire. :)) 

Am mai descoperit în Corfu town și magazine precum The body shop sau Sephora, dar din exterior nu păreau să fie alte produse decât la noi, iar prețurile erau cel mai probabil cu mult mai mari. 

Vă tentează ceva din ce mi-am luat? Cele care ați fost în Grecia, ați făcut ceva descoperiri cosmetice faine?

22 de comentarii

  1. Ai adunat cateva suveniruri. ;))
    Oja mi se pare geniala si chiar daca e toamna as purta-o de muuulte ori.
    Imi plac mult bratarile. Sunt foarte simpatice.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam da! Mai ales pietre, multe pietre. :))
      E într-adevăr superbă, momentan încă mă bucur de ea la pedichiură, dar poate o să-mi fac și-o manichiură cu ea.
      Mă bucur că-ți plac!
      Pupici

      Ștergere
  2. sa te bucuri de toate!

    iti dai seama ca eu cand am fost prima data in grecia nu mi-am luat nimic cosmetic? in schimb, am venit cu o sacosa de suveniruri :)))))))))))))))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc!
      Wow, cum ai reușit? :)) Eu nu pot să plec într-o vacanță și să nu iau nimic, măcar o ojă tot cumpăr. :)) Cu sacoșa de suveniruri te înțeleg, cu greu m-am abținut să nu umplu și eu o sacoșă cu toate nebuniile. :))

      Ștergere
  3. Gelul de duş cu biscuiţi sună destul de bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa le folosesti cu drag !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu n-am luat cosmetice de la greci, dar în schimb m-am încărcat cu ulei de măsline și căni :)).
    Pare foarte interesant acel ulei de păr, iar gelul de duș mi-a făcut poftă de biscuiți.
    Sunt drăguțe foc brățările, una cu nume mi-aș dori și eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ulei de măsline am luat și noi, iar cănuțe ne-au atras, dar am închis ochii că avem oricum mult prea multe căni. :))
      E chiar foarte fain uleiul pentru păr!
      Așa-i că e frumoasă foc cea cu numele?

      Ștergere
  6. Bratarile sunt adorabile! Am si eu uleiul de par si imi place, este favoritul meu din ultimele luni. Sa te bucuri de toate cumparaturile! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți plac brățările! Super, sper să mă înțeleg și eu la fel de bine cu el și pe termen lung, deocamdată îmi place și mie mult!
      Mulțumesc! Pupici

      Ștergere
  7. Si eu abia m-am intors din Grecia, am fost in Paralia Katerini si in Salonic. Nu mi-am luat cosmetice, doar elastice de par cu trandafiri, magneti de frigider, icoane. Am vrut sa cumpar o revista dar costa 7 euro si am renuntat, insa intradevar aveau multe reviste cu cadouri faine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E adevărat că și prețurile sunt mai mari la reviste, dar și cadourile păreau majoritatea cu adevărat interesante și bune.

      Ștergere
  8. Mi s-a aprins beculetul cand am zarit oja in poza. :D
    Samponul Revlon pare interesant.
    Bratarica cu nume a iesit minunat. ♥
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, sunt tare frumușele sticluțele lor, se fac remarcat imediat. :D
      La fel mi s-a părut și mie, să văd acum cum o să mă înțeleg cu el.
      Mulțumesc, mă bucur mult că-ți place!
      Pupici

      Ștergere
  9. Samponul Revlon este super tare, l-am folosit si eu si imi place foarte mult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur să aflu asta! Eu încă n-am reușit să-l încerc, dar m-ai făcut și mai curioasă, poate-i fac o primă probă în seara asta. :D

      Ștergere
  10. Hmm, cred ca miroase superb acel gel de dus cu biscuiti, ma si imaginez adulmecandu-l. :))) Obsessed!
    Sunt curioasa cum e acel ulei de par, mai nou sunt obsedata si imi hidratez parul temeinic (de la jumatatea lui spre varfuri), iar orice ulei ma tenteaza, insa nu cred ca am vreo sansa sa-l gasesc pe la noi.
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E interesant mirosul, mi-ar fi plăcut să se simtă totuși ceva mai mult și aroma de vanilie. :D
      Eu foarte mișto uleiul de păr, din toate punctele de vedere! Ba da, ar trebui să găsești uleiul de păr la Marionnaud! :D La ei pe site scrie că e 42 ron și își cam merită toți bănuții!
      Pupici!

      Ștergere