Review: Trei favorite Bioderma

Edit 2019: Deși îmi păstrez opiniile bune față de produsele de mai jos, totuși între timp am mai încercat multe altele, iar un top actualizat de favorite Bioderma puteți vedea aici.

În actuala mea rutină de îngrijire a tenului predomină produsele de la Bioderma, brandul meu favorit de dermato-cosmetice. Nu aleg astfel de produse pentru că aș avea mari probleme cu tenul (am tenul gras, fără alte probleme în afară de sebum și puncte negre), le aleg pentru că sunt în general bine formulate și totodată au prețuri prietenoase, comparativ cu alte branduri de dermato-cosmetice mult mai scumpe pe a căror liste cu ingrediente predomină alcool-ul, parfumul și alți iritanți - aș putea să dau și exemple concrete, dar mă abțin, încerc doar să subliniez ideea că n-ar trebui să vă bazați doar pe faptul că X brand e dermato-cosmetic, cel mai bine e să faceți și o verificare a formulei, în cazul produselor care vă interesează.

În postarea de azi vreau să vă vorbesc despre trei dintre produsele mele favorite de la Bioderma:


O să le iau pe rând, în ordinea în care le și folosesc în rutina mea de îngrijire, fiindcă într-o ordinea a preferințelor n-aș putea să le pun. 

Loțiune micelară Bioderma Sensibio

Este unul dintre cele mai populare produse ale lor, nu cred că există cineva care să nu fi auzit de loțiunea micelară Bioderma, ei fiind de fapt cei care au inventat soluțiile micelare pe care atât de multe femei le folosesc în zilele noastre - adică le cam datorăm existența acestor minuni de produse care ne fac viața mai ușoară și procesul de demachiere mai rapid.


Lista de ingrediente: Water, Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Propylene Glycol, Cucumis Sativus Fruit Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosachcarides, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide.

Cu o formulă foarte blândă, în care nu regăsim niciun ingredient iritant, reușește să înlăture rapid machiajul tenului și se descurcă foarte bine și în cazul unui machiaj mai puternic al ochilor. Din tot ce am încercat eu până acum, mi se pare cea mai eficientă micelară când vine vorba de înlăturat machiajul ochilor - diferența nu e însă majoră față de altele, rămân la impresia că cea de la Garnier e o alternativă mai ieftină și aproape la fel de bună, însă comparându-le în mod direct se vede acea mică diferență despre care vorbesc.

Eu cum prefer demachiantele bifazice pentru machiajul ochilor, fiind cu mult mai eficiente decât orice alt tip de demachiant, nu aș putea spune că-mi oferă ceva foarte deosebit în plus față de alte micelare mai ieftine, așa că o aleg doar pentru călătorii și serile când vreau să scap de întreg machiajul dintr-un singur pas, folosind un singur produs - care va fi întotdeauna o loțiune micelară, mai exact Bioderma, în caz că o am în casă! 

Apreciez de asemenea ambalajele simpatice, sistemul de dozare foarte bun (cel mai bun poate, e singura la care n-am făcut niciodată risipă) și faptul că recipientele vin sigilate, am certitudinea că sunt prima persoană care o desface!

Se găsește în mai multe variante, iar prețurile variază în funcție de farmacie, vă las ca exemplu pe cele de la Farmacia Tei: 51 ron pentru 500 ml, 34,50 ron pentru 250 ml și 10 ron pentru 100 ml.

La Sensiblu este mai scumpă, dar spre exemplu acum, în septembrie, este la promoție - 37,79 ron pentru 250 ml - destul de aproape de prețul de la Farmacia Tei. 


Gel de curățare Bioderma Sebium

Acest produs face parte dintr-o gamă destinată tenului gras sau mixt, însă eu l-aș recomanda oricărui tip de ten, atâta timp cât n-aveți probleme cu prezența parfumului din conținut. 


Lista de ingrediente: Aqua, Sodium cocoamphoacetate, Sodium laureth sulfate, Methylpropanediol, Disodium EDTA, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Zinc sulfate, Copper sulfate, Ginkgo biloba leaf extract, PEG-90 glyceryl isostearate, Lactic acid, Laureth-2, Potassium sorbate, Sodium chloride, Propylene glycol, Sodium hydroxide, Parfum.

Acest gel de curățare e printre cele mai blânde produse de acest tip încercate de mine vreodată, după utilizare nu simt deloc senzația aceea de piele care ține, îmi simt tenul doar curat și proaspăt, iar în același timp fin, plăcut la atingere. Formula acestuia mi se pare de asemenea foarte ok, în afară de cele două ingrediente marcate cu roșu nu are nimic altceva ce ar putea agresa tenului - și fiind un produs care se clătește de pe ten, nu cred că cele două ingrediente ar putea provoca neplăceri. Un alt mare plus îl are pentru faptul că poate fi utilizat fără probleme și în jurul ochilor, nu provoacă usturimi sau iritații (iar eu am pielea sensibilă în acea zonă).

Consistența destul de lichidă (nu foarte totuși, nu curge printre degete) m-a păcălit puțin la început și am făcut ceva risipă utilizând o cantitate mai mare decât ar fi fost de fapt necesară - o cantitate extrem de mică de produs, cam cât un bob de mazăre, maxim cât două, este mai mult decât suficientă pentru a curăța foarte bine tenul. Gelul se transformă în contact cu apa într-o spumă fină, cremoasă chiar, foarte plăcută ca senzație. La nevoie, poate fi folosit și la demachiere cu succes, machiajul de pe ten îl înlătură rapid, iar în cazul machiajului ochilor se descurcă mulțumitor. 

Mirosul produsul este de asemenea plăcut și discret, mi se pare fresh și în același timp ușor dulceag, e o aromă interesantă. Recipientul variantei de 100 ml e tip tub (care vine sigilat), cu un sistem de dozare ok, iar variantele mai mari (de 200 sau 500 ml) vin în recipient cu pompiță, cu siguranță un ambalaj și mai practic. 

După cum am zis încă de la început, eu îl recomand cu încredere oricui, e un produs foarte bun, eu plănuiesc să-l iau pe viitor într-o variantă mai mare.

Prețurile de la Farmacia Tei sunt următoarele: 44 ron pentru 500 ml, 23 ron pentru 200 ml și 10 ron pentru 100 ml. 
Variantele mai mari ies mai scumpe probabil din cauza ambalajului. 


Cremă de față Bioderma Sebium Hydra

Din aceeași gamă destinată tenurilor grase și mixte face parte și această cremă de față, pe care eu am folosit-o pe post de cremă de seară, foarte rar și dimineața, doar atunci când simțeam nevoia de hidratare extra înainte de protecția solară. 


Lista de ingrediente: Aqua, Glycerin, Mineral oil (Paraffinum liquidum), Ethylhexyl palmitate, Dipropylene Glycol, Xylitol, BIS-PEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 Dimethicone, Sodium acrylate, Mannitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Laminaria ochroleuca extract, Glycyrrhetinic acid, Allantoin, Ceramide 3, Tocopheryl acetate, Isohexadecane, Caprylic/Capric triglyceride, Polysorbate 80, Disdium EDTA, Cetrimonium bromide, Ginkgo Biloba leaf extract, Dodecyl gallate, Propylene glycol, Parfum.

Fiind o cremă, un produs care intră în piele, aș fi preferat să nu conțină deloc parfum, dar dat fiind faptul că e puțin, iar eu n-am tenul sensibil, i-am trecut aspectul ăsta cu vederea. În rest, n-am identificat niciun alt iritant, nu e nici o cremă intens emolientă (doar Caprylic e ingredient emolient; sunt de evitat cremele foarte emoliente de persoanele cu ten gras sau mix) și are în schimb mai multe ingrediente anti-iritante, anti-inflamatorii și anti-oxidante.

Este o cremă cu o consistență lejeră, ușor siliconată chiar și deloc grasă. Eu o simt ca fiind răcoritoare și calmantă în timpul aplicării, intră relativ rapid în piele, nu lasă filtru gras sau lipicios, însă lasă pielea puțin uleioasă (probabil de la uleiurile minerale), însă efectul de piele lucioasă dispare la scurt timp de la aplicare, după câteva minute. Nu mi-am simțit niciodată tenul încărcat de la ea și nici că mi-ar blocat porii pe termen lung - aspecte foarte importante, pățesc asta cu foarte multe creme hidratante. În plus, dimineața tenul meu nu e invadat de sebum, acesta există, dar în limita normalului.

Oferă o hidratare optimă pentru un ten gras sau mixt, lăsând pielea hidratată și fină! Trebuie avută doar puțină atenție la cantitatea folosită, e necesară o cantitate extrem de mică, iar dacă aplicați prea mult (cum am făcut eu prima oară) e posibil să vă lase fața foarte uleioasă, dar asta se rezolvă rapid testând cât are nevoie tenul vostru.

Mirosul este foarte discret, similar cu cel al gelului de curățare și nu rămâne pe piele după aplicare. Ambalajul e practic, igienic și a venit sigilat cu folie de protecție!

Eu o văd ca pe o cremă foarte bună pentru un ten gras sau mixt, chiar pentru un ten acneic, dacă tot ce căutați de la o cremă e să ofere hidratare și calmare, fără alte beneficii suplimentare. Pentru mine e una dintre cele mai bune creme de seară încercate, a fost foarte bună pentru sezonul cald și cred că ne vom înțelege bine și la temperaturi mai scăzute, deocamdată nu simt nevoia s-o înlocuiesc.

Prețul la Farmacia Tei e de 40,50 ron pentru 40 ml produs și o valabilitate de 9 luni de la deschidere.

La ultimele două produse n-am mai indicat și prețurile de la Sensiblu, fiindcă nu le-am găsit pe site-ul lor. Știu că la Farmacia Tei n-aveți toate acces, dar vă reamintesc că puteți cumpăra de la ei online, mai precis de pa farmaciatei.ro - e drept totuși că nu e convenabil decât dacă vreți să achiziționați mai multe produse, nu merită pentru unul singur.

Concluzia ar fi că-mi plac toate cele trei produse și le recomand pe primele două cam oricui, iar crema persoanelor cu ten gras/mixt. Și că sunt de luat în considerare produsele Bioderma, o să mai citiți cu siguranță despre ele la mine pe blog!

Vouă ce produse Bioderma vă plac? Ați încercat vreunul din cele trei? Cum vi s-a părut? V-am convins cu ceva?

20 de comentarii

  1. ce-mi place Sensibio! E apa micelara preferata! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Gelul de curatare e pe wishlist de ceva vreme si cred ca in curand o sa-l iau si eu.
    Oscilez intre Garnier si Bioderma. Ce greu e.... :)
    Sa le folosesti cu placere in continuare.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi e greu să spun pe care îl recomand mai mult, depinde ce cauți. Aș recomanda Bioderma dacă vrei ceva foarte blând și totuși suficient de eficient, iar Garnier dacă vrei un produs care să oferă o mână de ajutor în lupta cu punctele negre.
      Mulțumesc!
      Pupici

      Ștergere
  3. Eu am si folosesc intens primele 2 produse, crema nu am incercat-o si nici nu o vad in viitorul apropiat. Am mult prea multe creme prin casa care asteapta sa fie incercate. Eu am varianta mare, de 1 l la gelul spumant, cu pompita, e super utila. Am mai si dat din ea , ca sigur nu am cum sa o termin eu singura :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă-ți plac două dintre produse! :D Te înțeleg cu cremele, am și eu câteva care așteaptă să fie încercate.
      Varianta de 1l n-am văzut-o și oricum... mi se pare enooorm de mult! :)) Clar, ăla e gel de curățare de folosit în familie, eventual și cu prietenele. :)))

      Ștergere
  4. Primele doua le-am avut si eu si sunt de aceeasi parere cu tine, mi-au placut mult! Apreciez la Bioderma faptul ca au produse bune si accesibile din toate categoriile : crema cu SPF, gel de curatare, masca hidratanta, crema de seara, lotiune micelara... pentru cine vrea sa aleaga produse bine formulate fara sa plateasca o mica avere, e brandul ideal.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur că și ție ți-au plăcut!
      Exact același lucru apreciez și eu la Bioderma!
      Te pup, draga mea!

      Ștergere
  5. Pe toate 3 le-am incercat. Gelul de curatare si crema hidratanta impreuna cu toata gama Sebium mi-au fost recomandate de medicul dermatolog acum cativa ani, singura am descoperit apa micelara Sensibio pentru ca cea verde Sebium usuca pielea, tin minte ca nu imi placea deloc. Am ramas clienta fidela Bioderma, m-a ajutat mult in lupta cu problemele tenului. Momentan folosesc gama Sensibio, crema hidratanta, apa micelara, crema de ochi, bb cream-ul, sunt tare multumita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aflu că mai sunt și dermatologi care recomandă produsele bine formulate! Am observat că mulți recomandă Vichy persoanelor cu acnee, n-o să înțeleg niciodată de ce, la ce formule pline de iritanți au majoritatea produselor lor.
      Să le folosești cu drag în continuare și mă bucur că produsele lor te-au ajutat în lupta cu problemele tenului!

      Ștergere
  6. m-am ferit ca dracul de tamaie de micelara, dar presimt ca o s-o vreau si pe asta de la bioderma :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu de ce ai fugit de micelare până de curând, eu de când am aflat de ele am fost curioasă să văd și eu care-i treaba, n-aș fi putut să rezist atâta timp. :)) Dar mă bucur dacă ai început cu dreptul!

      Ștergere
  7. Pe primele doua le-am folosit si eu cand am avut probleme mari cu acneea. Ma bucur ca m-au ajutat sa scap de ea :)
    Crema insa nu am folosit-o, dar ma tentezi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucură confirmarea că sunt produse potrivite chiar și persoanelor cu acnee! :D
      Hehe, poate îi vei acorda cândva o șansă!

      Ștergere
  8. Imi plac toate produsele Bioderma. O sa cumpar si eu gelul de curatare dupa ce termin ce am in prezent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă te-am convins și te aștept cu impresii, după ce îl încerci!

      Ștergere
  9. My love Bioderma, nu cred ca a fost vreun produs de la ei pe care să nu îl iubesc. .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe mine nu cred că m-a dezamăgit ceva, până acum. Mă bucur că și tu te înțelegi atât de bine cu produsele lor! :D

      Ștergere
  10. Produse bune...din pacate nu am incercat decat micelara! Pe care as vrea sa o achitizionez din nou! Bineinteles si alte produse sunt de luat in seama! Dar momentan trebuie sa mai termin ce am inceput! :D
    Aaa mint...si ABC Derm! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar dacă ai încercat deocamdată puține de la ei, mă bucur că ți-au plăcut! :D
      Pupici

      Ștergere