Review: Exfoliant Paula's Choice 2% BHA Liquid

Sunt deja vreo patru luni de când exfoliantul chimic Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (știu, lung nume) face parte din rutina de îngrijire a tenului meu, timp în care am analizat foarte atent efectele acestuia. Nu e prima oară când vă spun despre el, l-am mai menționat în trecut pe blog, v-am spus de atunci că îmi place, însă am vrut să-l testez o perioadă mai lungă înainte să dau verdictul final. De curând mi-am dat seama că nu are sens să mai amân acel moment, că nu se va schimba cu nimic părerea mea vizavi de acest produs...


Deși în trecut am mai folosit produse care aveau în conținut acid salicilic (BHA) și am descoperit unele care mi-au plăcut, care m-au ajutat în special în lupta cu punctele negre, știam că exfolianții chimici de la Paula's Choice sunt considerați cei mai buni, în special cei cu BHA (cu AHA n-am încercat încă nimic, așa că n-o să fac nicio comparație în sensul ăsta). Într-adevăr, nu se compară cu nimic din ce am încercat până acum!

După cum știți, produsele PC nu sunt tocmai ieftine, așa că dacă vă decideți să încercați acest produs, recomand să începeți cu varianta mini, de 30 ml, cum e și produsul meu. Acesta costă 42 ron aici și ar trebui să vă ajungă o perioadă destul de lungă, mai mult decât suficient cât să vă dați clar seama dacă vi se potrivește sau nu - eu după atâta timp încă mai am din el, e drept că am făcut și scurte pauze în perioada asta, dar tot mi se pare că ține foarte mult. Varianta full size, de 118 ml, costă 134 ron.

Lista de ingrediente: Aqua, Methylpropanediol, Salicylic Acid 2%, Camellia Oleifera (Green Tea) Extract, Butylene Glycol, Polysorbate-20, Sodium Hydroxide, Tetrasodium EDTA

Despre ingrediente nici nu am ce comenta, e scurt și la obiect, fără ingrediente de umplutură, fără iritanți. Produsul în sine e lichid, ca un toner și intră imediat în piele. Eu îl folosesc în fiecare seară, după ce îmi demachiez și curăț tenul în prealabil, iar după ce aplic exfoliantul mai aștept vreo 10-15 minute înainte să aplic și crema hidratantă (nu știu dacă e neapărat necesar, dar prefer să fiu sigură că-și face treaba în liniște).

O să vă spun concret efectele pe care acest produs le-a avut asupra tenului meu, efecte care s-au văzut după o perioadă mai lungă de utilizare (cam după o lună de folosit zilnic, cu excepția primului punct):
  • mi-a schimbat textura pielii, tenul meu are un aspect mai luminos și mai sănătos, arată în general cu mult mai bine - a fost prima schimbare pe care am sesizat-o încă de la primele utilizări;
  • a diminuat punctele negre, nu le-a făcut complet dispărute dar diferențele sunt vizibile cu ochiul liber - spre exemplu, cele de pe nas erau înainte atât de proeminente încât se simțeau foarte neplăcut la atingere, iar acum nu le mai simt deloc și de la o distanță normală probabil că nu le-ar mai observa nimeni, doar eu știu că mai e ceva pe acolo;
  • porii dilatați sunt cu mult mai puțin vizibili - cred că e pentru mine primul produs care reușește performanța să dea vreun rezultat asupra acestei probleme;
  • am observat ceva schimbări și în cazul pustulelor (coșurilor), în sensul că mi-au apărut mai puține și mai rar - tot mai există, în special pe frunte (zona cea mai problematică), dar ceva-ceva a făcut, am simțit niște diferențe în special pe marginea feței, unde mai mereu aveam mici coșulețe iar acum rar mai apare câte unul;

Cam astea ar fi schimbările pe care eu le-am sesizat în acest timp și sunt sigură că nu mi se pare și nici nu e de la alt produs nou introdus în rutină. Așa cum am zis de la început, am analizat foarte atent și, în plus, în primele două luni n-am făcut nicio schimbare în rutina de îngrijire, tocmai pentru a putea observa efectele acestuia.

Eu deja sunt convinsă că nu mai vreau să renunț la exfolianții chimici PC, cel puțin nu prea curând, singurul meu dubiu fiind dacă să rămân la acesta sau să mai încerc și alții, fiindcă sunt curioasă care ar putea fi diferențele între ei (și mă refer strict la cei cu 2% BHA, dacă vă uitați pe site o să vedeți că sunt mai multe tipuri). Totuși, dacă mă decid să merg la sigur continuând cu acesta, cred că o să iau tot varianta mini, fiindcă am o bănuială că varianta full size ar ajunge să expire cu destul de mult produs în el, la cât de greu se consumă (termenul fiind de un an de la deschidere).

Vreau să mai precizez că în tot timpul ăsta n-am mai simțit nevoia să folosesc exfolianții mecanici, am mai folosit totuși de vreo două ori, dar doar de dragul senzației relaxante.

În concluzie, pentru mine a funcționat, e un produs minunat care-și merită toți banii și cred că merită să-i acordați o șansă dacă aveți tenul gras sau mixt. Nu uitați însă că e obligatoriu să folosiți o cremă cu SPF cât mai mare pe tot parcursul anului, dacă utilizați un astfel de produs, altfel mai mult rău veți face tenului! De asemenea, aș recomanda să-l introduceți treptat în rutina de îngrijire, mai ales dacă e prima oară când folosiți un exfoliant chimic.

Ați încercat vreun exfoliant chimic? Cum vi s-a părut? 

34 de comentarii

  1. am incercat si eu un exfoliant de la ei si chiar mi s-a parut bun

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat...dar cred ca voi incepe cu variantele mini....sa nu am surprize neplacute...in viitor, sigur voi apela la aceste produse de la PC! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cel mai bine să începi cu produse mini, aș face așa cu majoritatea produselor de skincare, dacă toate brandurile ne-ar pune la dispoziție spre achiziționare și astfel de miniaturi. :D
      Sper să începi cu dreptul relația cu produsele PC, cum a fost și-n cazul meu!
      Pupici

      Ștergere
  3. Nu am incercat pana acum niciun exfoliant chimic dar, dupa ce am citit articolul tau zau ca mi-l doresc pe inculpat!
    Sa il folosesti cu placere in continuare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă te-am tentat și te-am făcut să-l iei în considerare! :D
      Mulțumesc!
      Pupici

      Ștergere
  4. si eu folosesc produsele Paula's Choice, mi se par foarte bune si intr-adevar isi fac treaba.
    din exfoliant si din cleanser, ambele varianta mini, mai am si acum si le-am cumparat in aprilie. ce-i drept am folosit strictul necesar, nu am facut abuz, insa isi merita fiecare banut.
    o zi frumoasa! ;*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și ție îți plac produsele lor!
      Așa e, nu mă așteptam să fie chiar atât de spornic exfoliantul ăsta, m-a surprins destul de mult și din punctul ăsta de vedere.
      O zi frumoasă!

      Ștergere
  5. Produsele Paula's Choice sunt pe lista mea de ceva vreme si abia astept sa le incerc :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce ma bucur ca iti place! :D Alaturi de o crema de seara de la ei si in rest produse safe, fara iritanti, nici nu mai ai nevoie de altceva la tenul tau. Si vei vedea ca in timp pielea va arata tot mai bine! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru sugestie, chiar mă gândeam ce altceva să mai încerc, parcă m-ar tenta un toner, dar o să iau în considerare și o cremă de seară!
      Așa sper și eu, deja simt cum tenul meu îmi mulțumește de când am renunțat ușor-ușor la produsele pline de iritanți. Încă mai am în rutină câte un produs cu parfum, dar în cantități mici, care nu simt că ar face rău tenului.
      Pupici

      Ștergere
  7. Si eu sunt de aceeasi parere, cei mai buni exfolianti sunt cei de la PC. Eu, dupa ce am testat toate cele trei texturi, mi-am dat seama ca gelul imi place cel mai mult si simt cele mai multe beneficii. La varianta lichida recunosc ca mi-a displacut si faptul ca am consumat mai mult decat de obicei, din cauza neatentiei la aplicare. Pana la sf lunii produsele din gama resist sunt reduse cu 10% si intentionez sa imi iau un alt ser :P Cam scumpe, dar te tin mult timp.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult să aflu că și tu ești de aceeași părere!
      Varianta gel mă tenta și pe mine cel mai mult, dar cel puțin momentan văd că nu există și variantă mini și n-aș vrea să mă „arunc” direct la un full size. :( Eu am făcut puțină risipă doar la primele 2-3 aplicări, apoi m-am obișnuit cu modul de dozare.
      Dacă îți fac bine și te mai și țin mult, eu zic că e o investiție care merită și se justifică mai mult decât un ruj de lux, spre exemplu, care e până la urmă doar un moft.
      Pupici!

      Ștergere
  8. Nu stiam de acest exfoliant. Eu de obicei folosesc exfoliante mai blanzi, o data la doua saptamani...daca nu uit :) Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Făcând acum o comparație, nu știu dacă pot numi mai blând vreun exfoliant mecanic/scrub. :D
      Pupici

      Ștergere
  9. ma tenteaza chiar si pe mine, cu tenul meu uscat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe. Ție cred că ți s-ar potrivi totuși mai bine alți exfolianți chimici. Poate cei cu AHA? Asta așa, din teorie. :D

      Ștergere
  10. Din păcate pentru mine nu a funcționat acest produs. Ba chiar mi-a iritat tenul, și asta mi se întâmplă foarte rar. Am zis că o să-i mai dau șanse, dar parcă mi-e frică... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nu ți s-a potrivit! :( Poate nu a reacționat ok în combinație cu ceva din formula altui produs din rutina ta? Știu că tu foloseai produse cu BHA fără probleme, de asta mă mir. Sau poate îți face rău un alt ingredient din compoziție.
      Eu în locul tău i-aș mai da o șansă, dar doar pe o porțiune mică din ten și folosit la început cu pauze de câteva zile între utilizări, ca să văd cum reacționează.

      Ștergere
  11. Si pe mine ma tenteaza un astfel de produs.

    http://strumfette.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu inca nu l-am desfacut pe al meu :D Am asteptat sa vina toamna, sa nu fie probeleme cu soarele. Acum m-ai convins sa-l incep chiar diseara!
    Foarte bun review-ul, asa la obiect.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ținând cont că tu folosești SPF mare, nu cred că existau motive să-ți faci griji. Dar te înțeleg într-un fel, tot din cauza asta am întrerupt utilizarea pe parcursului vacanței, m-am gândit că poate am vreo zi în care sunt mai zăpăcită și uit să reaplic la timp crema cu protecție și să nu mă ard și mai urât din cauza exfoliantului. :D N-ar fi fost până la urmă cazul, dar...
      Mulțumesc mult și mă bucur dacă te-am convins, abia aștept să aflu cum te înțelegi cu el!
      Pupici

      Ștergere
  13. Imi place ce citesc. De cateva luni de zile tot citesc despre produsele Paula's Choice, dar nu m-am indurat sa le cumpar pana acum pentru ca am prea multe creme si cremute in casa. Dar imi plac rezultatele tale. Cred ca ma pun serios pe consumat si de Craciun imi fac singura cadou ceva produse de la ei :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult timp am tot citit despre produsele lor, în special despre exfolianții chimici, iar acum parcă-mi pare puțin rău că am amânat atât de mult să le încerc produsele. :D
      Dacă te decizi să încerci și produsul ăsta, sper din suflet să ți se potrivească și să ai rezultate cel puțin la fel de bune!

      Ștergere
  14. Si eu trebuie sa il incerc, abia atunci o sa vad diferentele intre ele...al meu ale alte proprietati..chiar daca efectul e acelasi. xox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ți-am zis că sunt diferite, dar rezultatele sunt similare. :D Chiar mă gândeam că poate îl iau pe ăla data viitoare, sunt destul de nehotărâtă. :))

      Ștergere
  15. De o săptămână folosesc exfoliantul PC împreună cu gelul de curățare și crema cu SPF dar încă nu au apărut schimbări asupra tenului meu.Poate sunt nerăbdătoare și datorita comentariilor favorabile aduse acestor produse.voi după ce perioada ați văzut schimbări?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa cum am scris și-n articol, cam după o lună am început să văd cu adevărat niște schimbări. E oricum puțin la risc cu exfolianții chimici, nu dau toți rezultate la oricine, eu am avut noroc că de la primul am fost foarte mulțumită, dar acum îmi place și mai mult un altul cu AHA - dar n-am renunțat nici la acesta, le folosesc în paralel.

      Ștergere
  16. Buna 😊 as vrea sa folosesc PC am vazut ca au un set mini Exfol+Gel curatare+Spf, voiam sa imi spui parerea ta daca sa imi iau si gelul de curatare si spf de la ei sau de la alt brand dermatocosmetic? Cum ar trb sa procedez vreau sa fac totul ca la carte si sa vad rezultate sper 😊
    Multumesc 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Dacă setul e convenabil ca preț (nu-l știu), ai putea să încerci astfel mai multe produse PC „dintr-o lovitură”, să vezi cum te împaci cu ele. Eu creme cu SPF n-am încercat încă de la ei, preferata mea de peste un an e Bioderma Aquafluide SPF 50+, dar am de când să încerc pe viitor și ceva PC. În schimb, cleanserul pe care l-am încercat de la PC (din gama Skin Balancing) e genial, cel mai bun pe care l-am încercat vreodată - deși la început nu mă înțelegeam cu textura.
      Important e până la urmă să alegi produse potrivite tipului de ten pe care-l ai și să fie cât mai „curate” (fără iritanți) și cred că vei vedea rezultate bune în timp. Uite, aici am scris despre mai multe produse Paula's Choice, poate te ajută: http://www.ella-beautycorner.com/2016/02/produse-de-skincare-paulas-choice-review.html
      Între timp am mai încercat și altele, dar în mod special recomand în continuare exfolianții chimici, cremele de noapte (Clear Skin Hydrator pentru ten normal, gras sau mixt) și doar dacă există posibilitatea și un toner și chiar un cleanser, poate și un serum (trebuie să scriu curând despre câteva) și alte tratamente.

      Ștergere
  17. Buna! Imi poti spune si mie te rog cat de rau exfolia acest produs? Nu vreau sa patesc ce am mai patit cu alti exfolianti chimici si nu puteam iesi din casa. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Este un exfoliant destul de puternic, dar n-ar trebui să creeze astfel de probleme. Eu doar iarna nu prea l-am putut folosi, îmi usca tenul puțin, dar nu era vizibil, doar aveam eu senzația de piele care ține. Ce exfolianți chimici ai mai folosit și cu ce concentrație?

      Ștergere