Review: Ulei pentru păr Mastic Spa

Recunosc că dacă aș fi văzut acest ulei pentru păr la noi în magazine în urmă cu câteva luni, cel mai probabil l-aș fi ignorat, fiindcă nu îmi suna cunoscut brandul Mastic Spa și nici nu știam foarte multe despre proprietățile masticului. Întâmplător am aflat că masticul este rășina unui arbore din insula grecească Chios și că are multe proprietăți benefice. Deși nu știam concret care sunt toate proprietățile acestuia, atunci când am văzut uleiul pentru păr oferit cadou la o revistă din Grecia, am achiziționat respectiva revistă special pentru el și vă zic sincer că a fost cea mai inspirată achiziție din acea vacanță!

Am decis să vă scriu mai multe despre el în moment în care am aflat că e disponibil și la noi în țară, mai ales că am văzut cât interes a stârnit când l-am prezentat printre cumpărăturile din Grecia. E chiar păcat că nu se bucură de o mai mare atenție, fiindcă e un produs extraordinar de bun!


Are o cantitate de 120 ml, valabilitate 12 luni de la deschidere și poate fi achiziționat din parfumeriile Marionnaud sau online de aici, la prețul de 39 lei.

Produsul are în compoziție mai multe uleiuri benefice pentru păr, le puteți remarca destul de ușor în lista de ingrediente de mai jos. Faptul că are și alcool în compoziție pe mine nu mă deranjează, mai ales că e spre finalul listei! Eu nu am probleme cu prezența acestuia în produsele pentru păr și din câte știu eu, oricum alcool-ul se evaporă din păr.


Aroma uleiului a fost primul aspect care m-a cucerit total și care m-ar fi făcut să-l folosesc până la final doar de dragul lui, chiar și dacă nu avea niciun efect vizibil asupra părului (ceea ce nu e totuși cazul). Mirosul e dulce, dar nu gurmand și deloc grețos, mă duce cu gândul la gumă de mestecat foarte frumos mirositoare - nu știu cât din miros e cel al masticului (care miroase frumos, dar nu am avut ocazia să-l miros eu direct) și cât e de la parfumul adăugat, însă e o aromă intensă delicioasă, care încă se simte în păr și după 24 de ore de la aplicare.

Consistența produsului mi se pare destul de densă, ca un gel uleios. Eu îl aplic pe părul umed, pe întreaga sa lungime, iar la final masez bine. Uleiul se absoarbe complet în păr, nu-l lasă deloc uleios sau îmbâcsit, iar efectele sunt vizibile de la prima utilizare - păr fin și mătăsos, foarte ușor de descurcat și cu un aspect mai sănătos!

Ca să înțelegeți mai bine ce e atât de spectaculos la efectele oferite, trebuie să vă spun că eu de multe ori nu mai simt nevoia să-mi pieptăn părul pe lungime, unde a fost aplicat, e suficient doar să-mi trec degetele prin el! E adevărat și că firul meu de păr e subțire, nu știu dacă ar avea același efect și asupra unui fir de păr mai gros, însă cu siguranță l-ar face și pe el mai fin și mai mătăsos!


Ambalajul e realizat din plastic și are o pompiță care dozează foarte bine produsul. Din păcate eu l-am trântit pe jos de curând, de la o distanță cam mare și s-a crăpat puțin sticla sus, dar nu-i problemă, îl pot folosi în continuare din ambalajul lui. E mai bine să fiți totuși atente cu el, să nu faceți ca mine.

La toate laudele aduse acestuia mai adaug și faptul că e foarte spornic, eu la părul meu lung folosesc cam 3-4 pompițe la o aplicare și până acum abia dacă se cunoaște că e folosit, deși îl utilizez cam de o lună jumate.

Concluzia e simplă: dați fuga și achiziționați-l! Mai în glumă, mai în serios, chiar e un produs foarte mișto din toate punctele de vedere și mai e și ieftin, așa că vi-l recomand cu drag!

Eu sunt curioasă acum să încerc și o cremă de față cu mastic în compoziție, mai ales pentru faptul că acesta ar regla secreția de sebum - merită să citiți puțin mai multe despre acesta, dacă nu ați făcut-o deja.

Ați încercat acest ulei pentru păr? Cum vi s-a părut? Dacă nu, vă atrage? 
Ați încercat vreun produs cosmetic cu mastic până acum?

14 comentarii

  1. Pare interesant! Eu inca ma lupt cu uleiul de par Brazilian keratin pe care l-am luat de la Hello Free, tare spornic mai e :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar, nu mi-ai mai zis nimic de produsul ăla, încă aștept impresii! :))

      Ștergere
  2. sincera sa fiu, pana sa intru pe blogul tau nu auzisem de el dar acum... il vreau si eu, normal! ;))
    Sa il folosesti cu placere in continuare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu e prea popular și e chiar păcat! Mă bucur dacă te-am tentat din nou, poate cândva îi vei acorda o șansă, nu cred că vei regreta! :D
      Mulțumesc! Pupici

      Ștergere
  3. Cred ca e foarte misto, dar, dar n-as putea sa-mi pun ulei in par! Niciodata!! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e foarte-foarte mișto! Eh, astea sunt concepții greșite la persoanele cu părul gras, de obicei (am fost și eu așa cândva). :p Uleiul se absoarbe complet, nu lasă părul deloc uleios sau încărcat.

      Ștergere
  4. Il am si eu si imi place sa-l folosesc! Nu stiam de mastic, am citit cu interes postarea ta :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și ție-ți place, dar și că dacă ai aflat câte ceva nou din postare. :D
      Te pup!

      Ștergere
  5. Am gasit din intamplare postul tau cu uleiul de par, insa nici nu se putea intr-un moment mai bun decat acesta, pentru ca sunt in cautarea unui ulei care sa-mi hidrateze intens parul. Mi l-am ars rau de tot de la vopsea, placa si perie cu aer cald si nu stiu ce sa-i mai fac. L-am tuns muult m-ai scurt decat mi-as fi imaginat eu vreodata ca o sa-l am si tot n-am scapat de problema...imi doresc un ulei bun, care sa-i ofere hidratare intensa la varfuri. Mentionez ca folosesc deja masti cu ulei de cocos, ulei de ricin si vitamina A. Crezi ca produsul amintit de tine mai sus, ar fi bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea știu ce să zic. :( O mână de ajutor eu cred că ar da, dar nu pot garanta că în situația ta ar face minuni. Produsul e bun, hidratează bine, face părul moale... dar nu cred că poate și să repare.

      Ștergere
  6. Dar un alt produs bun, care ar putea da rezultate, cunosti? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ți-aș recomanda o keratină lichidă, folosită în paralel cu produsele hidrante. Mie mi-a reparat vârfurile tocite și știu și fete cu părul foarte degradat de la vopsea la care a dat rezultate bune (dar în timp, după minim o lună de folosit constant). Eu am avut una de la Anian, luată de pe Triodeluxe.ro , dar se găsesc și în magazinele fizice, de la alte branduri.

      Ștergere
  7. Multumesc mult pentru sfat, chiar o sa incerc. Te pup

    RăspundețiȘtergere