Week in photos #55

Aproape că s-a încheiat încă o săptămână, una foarte ciudată din punct de vedere meteorologic. Dacă în primele zile ale săptămânii aveam senzația că a venit primăvara, pe finalul ei am avut senzația că e timpul să împodobesc bradul. Nu am împodobit nici bradul și nici casa, însă deja am trecut la paltonaș și cizme, că prea frig e afară. Trecând totuși peste partea cu vremea și faptul că-mi dă târcoale o răceală de câteva zile, pot spune că am avut o săptămână frumoasă și destul de productivă. Să trecem la poze, zic...


Mi-am început săptămâna cu gândul că trebuie neapărat să-mi fac timp să trec printr-un Lidl, ceea ce am și făcut. Mă oftic foarte tare că n-am niciunul în drum sau pe lângă casă, dar mi-am propus să-mi fac mai des timp să fac un drum către un magazin, că au unele chestii faine. De data asta mi-am făcut stoc de șervețele cosmetice și dischete demachiante (mi se par cele mai bune și sunt și foarte ieftine), m-am „agățat” și de câteva prostioare dulci, iar în rest am cumpărat chestii pentru în casă, nimic prea interesant. 


Mi-am propus că o să încerc să mănânc ceva mai sănătos, în special să reduc considerabil mâncărurile prăjite. O să vedeți imediat că nu mi-a luat mult până am dat-o în bară :)), însă apoi am revenit din nou la obiceiuri mai bune!


Pentru că miercuri seară am ieșit la un restaurant de unde-mi place mult pizza, n-am putut să rezist și mi-am comandat și de data asta una. Nu știu ce-i cu mine, dar începe să-mi placă „pizza mucegăită”, cum am denumit-o eu. Brânză cu mucegai n-aș mânca fiindcă arată prea ciudat, dar pe pizza observ că îmi place.


Vineri seară am fost la petrecerea aniversară a Monei, unde am sărbătorit 5 ani de FMWG! A fost un eveniment foarte frumos și s-au întâmplat multe lucruri interesante despre care o să vă povestesc mai multe într-o postare viitoare (evident, lucruri ce țin de zona de beauty, ce știu că v-ar putea interesa). 


Sâmbătă era zi numai bună de leneveală, însă m-am mobilizat pentru a da o fugă pe la târgul Half is free, unde am petrecut ceva timp la standul Melkior. M-am uitat puțin și la hăinuțe, dar n-aveam dispoziția necesară pentru căutat piese ce m-ar putea interesa (mai am și momente din astea) și mă cam și grăbeam. Cu ocazia asta am aflat și vestea foarte bună că pe 1 și 2 noiembrie va fi Makeup Fest, târg pe care chiar abia îl aștept!


Tot ieri, pe seară, m-am pus pe făcut ordine prin lucruri, de data asta printre pungi (numai eu am o colecție impresionantă de pungi și pungulițe drăguțe?) și printre mostre. Așa cum v-am zis și pe facebook, ce se vede în poză intenționez să folosesc în perioada următoare, dar să fiu sinceră... nici nu știu de unde să încep. De undeva trebuie, că încep să nu mai am loc prin casă nici de astea.


Azi mama mă aștepta iar cu prăjitura mea favorită, cu cremă din zahăr ars. De data asta n-am mai uitat că m-ați rugat multe dintre voi să vă dau rețeta, așa că am pus-o pe mama să-mi noteze și vă scriu pe scurt ce și cum:

Pentru crema de zahăr ars, se amestecă 2 l lapte, 2 căni zahăr, 12 ouă și zahărul vanilat (2-4, după preferințe) și se pune în tavă, peste zahărul ars (mai precis o cană de zahăr care se arde pe aragaz și se întinde bine pe fundul tăvii, înainte de a turna restul ingredientelor). Întreg amestecul se pune la cuptor pentru aproximativ 40 minute.

Blatul este de pandișpan, pentru care mama folosește următoarele: 4 ouă, o cană zahăr, o cană făină și 1/2 praf de copt. Presupun că știți cum se face (nu că ar fi prea greu, până și mie îmi iese), așa că numai detaliez. Întreg amestecul se pune în tavă peste crema de zahăr ars, după ce a stat cele vreo 40 minute la cuptor. Cât mai trebuie lăsat depinde mult de cuptor, dar vă dați seama când e gata făcând proba cu scobitoarea.

Rețeta e pentru o tavă mare de cuptor, din aia înaltă. După ce o scoteți de la cuptor, trebuie întoarsă cu blatul în jos, ca să se însiropeze de la crema de zahăr ars. Se servește preferabil rece, de la frigider și e de-li-cioa-să!

Sper că ați înțeles ceva din rețetă, probabil se vede că nu mă pricep la explicat așa ceva, e prima oară. Și e și o rețetă pe care eu n-am făcut-o (deocamdată) niciodată. :))


Săptămâna voastră cum a fost? 
Vă doresc o nouă săptămână cât mai bună!

16 comentarii

  1. Crema de zahar ars!! ♥ Ce bunatate! Nu am mai facut demult.
    Stiu cum e cu mostrele... Am adunat cateva si mereu zic ca ma apuc de ele. Dar ma apuca lenea cand trebuie sa le desfac si renunt, bineinteles. :))
    Eu spre deosebire de tine, am Lidl-ul aproape si fac exact invers.
    Incerc sa-l ocolesc, ca altfel as ramane fara bani prea repede. Mai ales din cauza tentatiilor dulci din magazin. :D
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da... e delicioasă! Tocmai ce am mai mâncat o porție. :))
      Mă bucur să aflu că nu sunt singura care face așa. :)) Încă nu m-am apucat de ele, tot zic „de mâine”.
      Știu că-l ai aproape și te invidiez, chiar la ăla de la tine am fost și eu, e cel la care ajung cel mai repede, am mașină din fața blocului care mă duce acolo, dar e multicel de mers. :D
      Pupicei!

      Ștergere
  2. Uite chiar azi am trecut prin Lidl dar nu stiam ca sunt bune dischetele de la ei, as fi luat si eu un pachet. In zona mea au deschis de vreo 2 saptamani, nu e chiar langa casa dar ajung usor cu masina.
    Am scos puloverele de iarna si dresurile groase, ca nu se mai poate :)) Parca a venit prea repede frigul, nu imi place deloc.
    Si eu sunt mare fana amestec de legume (mexican, chinezesc), am mereu cateva pungi in congelator. Si sunt foarte ok pentru cure de slabit sau mancat (mai) sanatos, se fac rapid si fara mult ulei.
    Te pup! Sa ai o saptamana frumoasa si usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie îmi plac dischetele astea, sunt puțin mai rigide, dar nu simt totuși că zgârie la metoda mea de demachiere și-mi plac că nu se destramă deloc. Și eu ajung ușor la ăsta la care am fost, dar nu și repede. :))
      Mă bucur să aflu că și ție-ți plac, chiar sunt bunicele, doar că eu la astea mexicane dau fasolea verde la o parte. :)) Așa e, eu pun doar un strop de ulei de măsline.
      Mulțumesc, la fel îți doresc și eu ție! Te pup!

      Ștergere
  3. Vai, cat de bine arata prajitura, mi-a lasat apa in gura!
    M-ai facut tare curioasa cu Makeup Fest, vreau sa merg si eu, mai ales ca am ratat multe festivale in genul acestuia.
    Eu am Lidl-ul aproape (sunt norocoasa) si nu pot sa il evit :)) stau mereu cu ochii pe site-ul lor sa vad ofertele saptamanale :)
    Pfiuu, cate mostre ai! Si eu am destule, dar nu stiu cum se face ca nu prea ajung sa le folosesc si raman acolo si se strang. De multe ori le dau la prietene si rude.

    Iti doresc o saptamana frumoasa, te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred, eu tocmai am mai mâncat o porție și tot mai vreau! :))
      Aștept și eu să aflu mai multe detalii despre Makeup Fest, sunt niște branduri anume care sper să vină cu reduceri frumușele! :D
      Hehe, eu mai mult îmi fac sânge rău când văd ofertele săptămânale. :))
      Să mai zic că cele din poză sunt doar o parte? Mai dau și eu din ele, dar ironia e că ce păstrez sunt de la produse care mă interesează... și totuși nu am tragere să le folosesc.

      Mulțumesc, la fel să fie și a ta! Te pup!

      Ștergere
  4. Pfuuu crema de zahar ars,ce bunaaa,si ginger bread....numai bunatati,te pup si ma bucur ca ne-am vazut vineri <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, de la dulciuri nu pot să mă abțin, noroc că glicemia o am ok. :))
      Și eu mă bucur mult că ne-am revăzut! Te pup!

      Ștergere
  5. arata bine prajitura! ai avut ceva activitate luna asta. bucurestiul e tare bogat in evenimente, aveti noroc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e poza chiar așa de reușită, nu reflectă suficient de bine gustul delicios! :))
      Da, de asta nu ne putem plânge, sunt evenimente de nu le poți face față uneori (asta bineînțeles, dacă și ai invitații pe la majoritatea :D ).

      Ștergere
  6. Ador crema de zahar ars, dar eu o fac fara blat. Te invidiez pentru mostre desi abia le-am terminat pe ale mele:)) Mie nu-mi plac dischetele demachiante Cien, cam zgarie. A fost o saptamana fara evenimente memorabile, doar multa relaxare si discutii lamuritoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bună și doar crema aia, dar mie mi se pare că n-are farmec fără blatul bine însiropat. :D
      Sunt mai rigide dischetele, dar nu mi se pare că zgârie. Depinde acum și de metoda fiecăreia de demachiere, eu folosesc mișcări foarte blânde.
      Sunt bine venite și astfel de săptămâni mai liniștite, din când în când. :)

      Ștergere
  7. Sa stii ca de atatea ori ne-ai aratat crema de zahar ars incat intr-o zi am facut-o si eu, dar mi-a iesit oribil. Cred ca am ars zaharul prea mult si a devenit amarui :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil acolo ai greșit, trebuie ars doar până devin cărămiziu, nu negru. Eu zic să mai îi dai o șansă, dacă-ți iese apoi sigur o să vrei să mai faci! :D

      Ștergere
  8. Doamne, cate bunatati!!! La mancare ma refer acum! :)))

    RăspundețiȘtergere