Femeia în relaţia cu machiajul


Îmi place să analizez modul în care alte femei privesc această industrie a frumuseții - alte beauty bloggerițe, cititoare de astfel de bloguri dar și femei din jurul meu. Și am ajuns la concluzia că cel puțin în relația cu machiajul suntem diferite și am „detectat”, în mare, patru tipuri de femei cărora le-am dat și nume, ca să fie mai amuzantă „analiza”:

Dezinteresata - nu obișnuiește să se machieze și nici nu se pricepe la asta. Poate nici nu știe ce face un concealer sau un primer, cu atât mai puțin să traseze o linie de tuș sau să facă un smokey eye, din simplu motiv că nu o interesează. De obicei poartă machiaj doar la evenimente speciale și atunci apelează la un makeup artist sau la o rudă/prietenă mai pricepută și care deține cele necesare. Nu e de criticat, machiajul e o opțiune, dar deranjant e că unele dintre acestea obișnuiesc să le critice sau chiar judece pe cele care poartă machiaj zilnic (păi e frumos?).

Cocheta - e genul de femeie căreia îi place să iasă mereu aranjată din casă, dar nu pune prea mult preț pe ultimele tendințe sau ultimele noutăți apărute pe piață. O lasă rece în caz că află, întâmplător sau nu, că nuanța anului este marsala sau că se poartă rujurile mate. Ține cont doar de ce îi place și ce consideră că-i stă bine, nu de tendințe! În general, nici nu deține prea multe produse de makeup, dar acelea puține pe care le are le folosește din plin și până la ultima picătură. Un rimel nou cumpără de obicei când e pe terminate anteriorul.

Pasionata - e de la sine înțeles că este pasionată de beauty! E mereu la curent cu ultimele tendințe, ultimele produse apărute pe piață și îi place mereu să încerce lucruri noi, atât noi produse cât și noi tehnici de machiaj! Vrea mereu să se perfecționeze, se machiază în primul rând pentru că o relaxează procesul în sine și în general deține destul de multe produse sau chiar foarte multe, ar spune unii. Dar în principiu le folosește din plin pe toate și îi place să facă machiaje mai complexe de câte ori are ocazia. Majoritatea din această categorie nu obișnuiesc să păstreze chestii care nu le folosesc.

Colecţionara - îi place să cumpere tot ce e nou, tot ce arată bine, ce e în ediție limitată sau la reducere. Strânge mormane de produse de makeup dar le folosește prea puțin, majoritatea expiră abia atinse. În ciuda mormanelor de produse, multe dintre acestea ies dese ori complet nemachiate din casă sau doar cu un rimel și-un ruj. Nu prea e de fapt pasionată de frumusețe sau machiaj, ci doar îi place să facă shopping și/sau să vadă multe chestii colorate la un loc cu care să se mândrească.


Cu siguranță mai sunt și femei care se încadrează undeva între cele numite și descrise de mine, dar oricum am și exagerat puțin pe alocuri, pentru a evidenția caracteristicile „personajelor”. Cred însă că se înțelege ideea de bază! Vreau să vă spun că, indiferent la care categorie considerați că vă încadrați în prezent, e atât de ușor să treceți la următoarea! Eu consider că mă încadrez acum la femeia pasionată și încerc să mă mențin la „nivelul” ăsta. Tocmai din acest motiv, de mai bine de un an încerc să găsesc un echilibru între noutățile în posesia cărora intru și produsele pe care le scot de la colecție, preferabil consumate, nu expirate de bune!

Nu văd rostul să tot cumpăr produse noi în timp ce altele rămân abandonate și nefolosite, sunt practic bani aruncați pe fereastră! Tocmai din acest motiv veți vedea în viitorul apropiat niște postări tip project pan la mine pe blog, pe care o să le iau mai în serios decât pe ultimul și unde vor exista mai multe produse de makeup (pentru că cele de îngrijire se consumă mai repede și dețin oricum mai puține). Fiindcă am produse de care am cam uitat și pe care vreau să îmi impun să le consum înainte să expire și înainte să mai cumpăr altele, mai ales că sunt produse care-mi plac (ce nu-mi place deloc am tot dat și o să mai dau)! Acum aștept să-mi spuneți...

Voi la ce categorie considerați că vă încadrați?

22 de comentarii

  1. Cocheta clar! Tot ce este scris acolo, ma defineste complet. Imi place sa ma machiez si fac asta zi de zi, de mai bine de 13 ani. Nu ies din casa niciodata nemachiata. In schimb, nu sunt asa "disperata" sa aflu/sa cumpar noutatile. Cand eram adolescenta singurul rimel pe care mi-l permiteam la vremea respectiva, era Plump out the volume din colectia Color Trend de la Avon. Si acum tot cu acelasi rimel ma dau. Am testat si alte rimeluri si toate mi-au oferit acelasi efect: gene alungite si arcuite frumos. Asa ca de ce sa dau pe un rimel 50 de lei, cand ma impac excelent cu unu de 10-15 lei. Nici la capitolul culori in trend, nu sunt de acord. Chiar daca este Marsala culoare anului, pe mine nu ma avantajeaza si nici nu imi place. As purtat-o doar la outfit-uri sau ca nuanta de par. In schimb, am vazut prin blogosfera noastra domnisoare/doamne care au inceput sa poarte aceasta nuanta (doar pentru ca este in tendinte) fara sa se asigure ca le si avantajeaza. :)
    M-am intins la discutie. Haha! :))
    Pupici si scuze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur că te-am nimerit exact la o descriere! :D
      Draga mea, ești o norocoasă dacă orice rimel arată la fel pe genele tale, înseamnă că ai gene frumoase de la natură și în cazul ăsta nici eu nu m-aș fi complicat cu rimeluri prea scumpe. La mine însă lucrurile stau cu totul altfel, e diferență de la cer la pământ între unele rimeluri.
      A, dar nu am zis că dacă ești interesată de trenduri trebuie neapărat să le și urmezi, indiferent că ți se potrivesc sau nu. Cu asta nici eu nu sunt de acord, să porți X culoare de ruj doar pentru că asta e în trend, deși ție îți stă poate oribil cu nuanța aia. Mie-mi place să fiu la curent cu trendurile dar le adopt doar pe cele care-mi plac și mi se potrivesc. Așa mi se pare normal! N-aș purta niciodată un ruj în nuanța marsala, spre exemplu! :)) Poate în machiajul ochilor aș integra-o ocazional, dar sigur nici pentru asta n-o să abuzez de ea doar pentru că e în trend.
      Să știi că nu mă supăr deloc dacă te întinzi la vorbă, ba chiar mă bucur! :D
      Te pup și n-ai de ce să-ți ceri scuze!

      Ștergere
  2. Am fo0st dezinteresata pana acum cativa ani iar acum sunt intre cocheta si pasionata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, dar ai evoluat bine! :)) Eu nu cred că am fost vreodată dezinteresata, m-a cucerit arta machiajului de mică. :D
      Te pup!

      Ștergere
  3. Mi-ai spus la mine pe blog ca ma incadrezi la punctul 2 si da, ai dreptate in mare parte. :D Dar sunt oarecum combinata si cu punctul 3, pentru ca si mie imi place sa incerc toate nebuniile, dar nu le cumpar. Lucrand intr-o parfumerie e normal sa ma entuziasmez la orice produs nou, dar de cele mai multe ori le incerc, ma aprind cateva zile si renunt. Pentru ca stiu ca banii se duc si cosmeticele se aduna si nu am 10 fetze sa le folosesc pe toate. :D
    Si da, nu o sa dau iama in cosmetice doar pentru ca se poarta marsala! Cum si anul trecut m-a lasat rece movul ala. Beax. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că măcar am fost pe aproape! :D Păi la tine e oricum cam greu să nu te roadă curiozitatea să testezi câte ceva nou, stând toată ziua „cu nasul în ele”. :))
      Am observat că n-a impresionat pe prea multă lume culoarea asta! Să fiu sinceră, nici pe mine! Și în cazul ăsta mi se pare normal să nu dăm iama în cosmeticele care au culoarea marsala, oricât de pasionate am fi!
      Pupici

      Ștergere
  4. Eu sunt o combinatie intre dezinteresata si cocheta....defapt, de vreo 6 luni, sunt in proces de a trece de la una la cealalta. Stiu ce e ala primer/concealer...dar daca mi le-ai pune in mana...nu as stii ce sa fac cu ele :))
    Eu am detinut foarte multi ani in "trusa" mea DOAR rimel si creion negru...de curand am adaugat si tusuri, BB Cream si chiar pudra compacta :)) (nici nu stiu sa iti explic cat de mandra sunt de treaba asta)
    Eu nu m-am machiat mult timp...si nu ma prea machiez nici acum pentru ca am fata curata...si nu vad ce as ascunde-o sub fond de ten(nu am folosit niciodata) sau alte chestii.
    Stiu ca ceea ce numesc eu machiaj nu este acceptat de specialisti...dar pentru mine e de ajuns.

    Nu cred ca o sa ajung vreodata sa ma machiez asa cum o faceti voi..pasionatele :D (cred ca cel mai complex machiaj pe care o sa il port vreodata o sa fie la nunta)

    Gata, nu mai zic nimic..am vorbit destul :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, ești opusul meu la capitolul ăsta, că eu de mică am fost atrasă de rujuri și farduri. :D
      Cu siguranță te-ai descurca să folosești un concealer sau un primer, că nu e cine știe ce! Te cred că ești mândră, la fel m-am simțit și eu când am trecut de la doar rimel și gloss la multe alte cosmetice. Doar că la mine se-ntâmpla asta în urmă cu niște ani buni, însă nu asta e important!
      E adevărat și asta cu tenul curat, dacă tu te simți mai bine așa e ok. Eu rămân la impresia mea că fondul de ten pe lângă uniformizare și acoperire ajută mult și la protecția tenului și nu face niciun rău atâta timp cât seara ne demachiem corect și atât timp cât nu folosim fonduri de ten care astupă de tot porii!
      Asta-i important, cum te simți tu bine! :p

      Nu spune niciodată niciodată :)), nu se știe! :D După cum am zis și-n articol, e ușor să treci de la o „categorie” la alta.

      Te pup, draga mea!

      Ștergere
  5. Cred ca sunt undeva intre cocheta, pasionata si colectionara, cred ca e o combinatie periculoasa! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, tu le bifezi aproape pe toate! :)) Chiar sunt curioasă ce ți se potrivește de la fiecare. :D

      Ștergere
  6. Eu sunt o cocheta pasionata, hihi. Eu n-o sa ies "looking homeless" din casa decat daca o fac intr-un mod chic, iar cat despre machiaj, chiar daca stiu tendintele voi opta mereu in a alege ceea ce mi se potriveste ca fizionomie, pt ca desi se poarta cine stie ce minune daca nu imi sta bine cu ea, atunci nu-mi pasa. Consider ca am un stil al meu de a ma machia, in functie de dispozitie, si o fac pentru ca imi place si imi defineste starea de spirit.
    Mi-a placut postarea asta, e simpatica si foarte dragut modul in care ai descris personajele in cauza.
    Lots of kisses
    www.andreeaserban.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bag de seamă că majoritatea vă încadrați între acestea două! :D
      Cred că am fost înțeleasă puțin greșit la treaba cu trendurile (probabil am formulat eu greșit... sau interpretabil). Nu zic că dacă ești foarte pasionată și interesată de ultimele trenduri trebuie și să le pui neapărat în practică, indiferent că ți se potrivesc sau nu! Oricât de pasionată aș fi, n-o să port niciodată ceva ce nu consider că mă avantajează... nici la makeup, nici la haine, nici la nimic. Dar dacă un trend mi se potrivește, mă bucur de asta și țin mai mult seama de el. :D
      Mă bucur tare mult că ți-a plăcut postarea!!
      Pupicei!

      Ștergere
  7. Nu stiu in ce categorie pot sa ma numesc. In ultima vreme nu folosesc deloc machiaj, pur si simplu nu am timp sa ma machiez dimineata, dar folosesc creme de protectie si de hidratare si in weekend daca iesim undeva atunci acord mai multa atentie machiajului. Nu sunt nici dezinteresata nici cocheta...undeva intre :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, cu siguranță ești undeva la mijloc. De fapt, ești o cochetă care nu prea are timp să se aranjeze cât și-ar dori. Na, am rezolvat problema! :))
      Te pup!

      Ștergere
  8. Eu sunt o corcitura intre cocheta si pasionata (am luat ce e mai bun de la fiecare :P)! :)))
    Asteptam sa vedem project pan-ul. Sunt potrivita pentru a face galerie! :D

    Pupici multi, Miha Ella!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, dacă ai luat ce e mai bun de la fiecare e minunat! :))
      Hehe, e deja postat! :D
      Pupicei

      Ștergere
  9. recunosc, eu ma incadrez la colectionara! am tone, dar folosesc prea putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranță poți lua măsuri, dacă-ți dorești! :D Te aștept la project pan!
      Pupici

      Ștergere
  10. Eu de mica am fost cocheta si pe parcurs am inceput sa fiu foarte pasionata de make-up. <3 Nu este o zi in care sa nu vorbesc despre make-up sau sa citesc noutati, sa vad tutoriale etc. :)) Si cand am timp mereu ma machiez si de cateva luni se vede ca am evoluat putin cate putin. :) Noile tendinte mereu le stiu dar daca nu ma avatajeaza le zic "la revedere!" :)) Mie, de exemplu, imi sta bine cu rujuri in nuanta marsala si chiar imi place. Acum depinde de fiecare, eu zic ca o fata trebuie sa poarte ce ii place si ce o avantajeaza, nu ceva care nu ii sta bine dar na, trebuie sa fie in pas cu moda. :)))) Oricum, la colectionara nu vreau sa ajung, mi se pare o prostie sa arunci cu bani de parca ai fi miliardara. :)) Pentru uz personal trebuie sa ai doar strictul necesar, ca make-up artist trebuie sa faci o investitie mai mare pentru produse de calitate insa nici atunci nu trebuie sa cumperi in prostie. :) Te pup! :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem aceeași pasiune și că ai evoluat, mult spor în continuare!
      Ești o norocoasă dacă ți se potrivește culoare marsala, nu multora le stă bine cu o astfel de culoare, în opinia mea.
      Hehe, nici nu-ți dai seama când ajungi colecționară. :D Nu e oricum de judecată, fiecare cu propriile plăceri!
      Te pup!

      Ștergere
  11. Eu pe la 3 sa fiu oare? Sper ca da!:))

    RăspundețiȘtergere