Pantofii fac ținuta!

Nu mai este o noutate pentru nimeni că femeilor le plac pantofii și că orice femeie se atașează de fiecare pereche pe care o deține! Oricât de mulți am avea, niciodată nu sunt suficienți, mereu ne dorim alte și alte perechi noi. Mulți bărbați nu înțeleg această dragoste a noastră pentru lucrurile materiale și se întreabă dese ori de ce avem nevoie de atât de multe perechi de pantofi. Motivul principal este destul de simplu: avem nevoie de o varietate largă din care să putem alege în funcție de starea noastră de spirit, de momentul zilei, de locația în care urmează să mergem și implicit de ținuta pe care o vom purta, pentru că pantofii fac ținuta, așa că, evident, nu putem alege la întâmplare orice pereche ne iese în cale! În plus, trebuie să recunoaștem, dar doar între fete, că pe cât de mult îi iubim, pe atât de repede ne putem plictisi de ei dacă nu îi variem cât mai des, nu-i așa? Iar asta duce de asemenea la nevoia de a avea cât mai multe perechi de pantofi!

http://www.crazyfreevector.com/uploads/100920/1_145710_1.jpg

Cu motivele întemeiate și bine argumentate la bord, vă propun să pornim împreună în căutarea de noi perechi de pantofi într-un magazin online care ar putea fi considerat paradisul femeilor, pe numele său walkin-incaltaminte.ro, care ne oferă pantofi de calitate la prețuri pentru orice buzunar și o varietate largă de modele, pentru satisfacerea nevoilor și poftelor oricărei femei. De la pantofi cu toc sau sandale cu talpă joasă și până la balerini sau espadrile, toate le găsim în același magazin online! În plus, vom descoperit odată cu superbele modele de pantofi și istoria fiecărui tip de pantof, care sunt convinsă că vă va fascina la fel de mult ca și pe mine!


Pantofii cu toc, un simbol al feminității și al senzualității în zilele noastre, au o întreagă istorie în spate, pe care orice purtătoare ar trebui să o cunoască! Aceștia datează din Egiptul Antic, fiind purtați în această perioadă nu doar de femei, ci și de bărbați! Erau purtați doar la ceremonii și doar de cei din înalta clasă socială! Mulți ani mai târziu, undeva în jurul anilor 1500, au fost inventate tocurile stiletto, creatorul acestora fiind Roger Vivier. Acesta a revoluționat modalitatea de confecționare a pantofilor, prin introducerea unei tije de metal de-a lungul tocului, pentru o mai bună susținere a greutății. Printre primele femei purtătoare a acestor frumoase încălțări a fost celebra Ecaterina de Medicis, o femeie foarte scundă (avea mai puțin de 1,50 cm), tot ea fiind cea care i-a făcut celebrii. Iată ce istorie interesantă au pantofii pe care noi, femeile, atât de mult îi îndrăgim! Întorcându-ne totuși în zilele noastre, putem constata că există o uriașă evoluție a pantofilor cu toc. Azi nu mai avem doar tocuri stiletto, ci și pantofi stiletto, reprezentați atât de tocul subțire cât și de botul ascuțit, ca superbii pantofi aleși de mine de pe walkin-incaltiminte.ro, cei din imaginea de mai sus! Dacă pentru cei care aparțineau rangului aristocratic în Egiptul Antic pantofii roșii sau galbeni erau ceva tabu, pentru noi sunt piese superbe și în trend, care ne ajută să scoatem din anonimat și cele mai banale ținute posibile. Cu siguranță o astfel de pereche de pantofi, ca cei aleși de mine, poate întregi și înfrumuseța o mulțime de ține! Am pentru voi câteva dovezi, în caz că aveți vreo îndoială:


Deoarece acești pantofi pot completa cu succes atât ținute de stradă cât și ținute de birou sau de seară, am ales câte o ținută ca exemplu pentru fiecare situație! Pentru ținuta de zi am ales o pereche de pantaloni de blugi tip boyfriend, un maiou alb simplu și o gentuță stil poștaș mică, albă. Ținuta este una banală, însă pantofii o întregesc și îi oferă un aer feminin și ușor elegant. Pentru ținuta office am ales o rochiță neagră și o geantă de mână. Ambele piese sunt simple și clasice, iar pantofii sunt pata de culoare și acel ceva care o scot din banal. Propunerea pentru seară este o rochiță scurtă cu dantelă în partea superioară și un plic negru simplu. Și în acest caz, pantofii fac ținuta! Se poate observa că am ales doar ținute foarte simple, dar nu pentru că acești pantofi nu ar putea completa și o ținută mai complexă sau mai viu colorată, ci pentru a vă demonstra că pot schimba total aspectul final al un ținute foarte simple, banale chiar.



De la apariția tocului stiletto despre care vorbeam mai sus și până în ziua de azi, pantofii cu toc au trecut prin nenumărate schimbări, luând de-a lungul timpului o mulțime de forme. Treptat, a început să se pună mai mult accent pe comoditate, astfel făcându-și apariția pantofii cu toc pătrat și gros, dar și cei cu platformă. Cei cu toc gros și pătrat au apărut în anii 1930, modă care s-a păstrat și în anii '40. În timp, pantofii cu toc gros și comod au fost stilizați și au devenit mult mai finuți și feminini față de modelele de acum zeci de ani. În momentul de față, pantofii cu bot rotund, toc gros și eventual cu platformă, îi putem considera clasici și chiar nemuritor. Deoarece nu orice femeie poate sta pe tocuri foarte înalte și subțiri cât e ziua de lungă, o pereche de pantofi cu toc lat și gros ca cei de mai sus sunt alegerea ideală pentru o zi la birou sau chiar pentru o ieșire în oraș. Sunt foarte comozi și practici, în timp ce sunt și extrem de versatili, putând fi integrați într-o mulțime de ținute de zi și chiar în cele de seară. Așadar, cu o astfel de pereche de pantofi veți putea fi feminine și elegante, în timp ce vă veți bucura de comoditatea oferită de tocul gros, iar dacă aveți vreo nedumerire legat de modul în care i-ați putea alătura unor ținute, vin în ajutorul vostru cu câteva idei:


Prima ținută creată în jurul acestor pantofi este perfectă pentru ieșirile în oraș sau chiar pentru birou, dacă nu vi se impune o ținută office. Am ales o superbă fustă bleumarin din dantelă, o cămașă fără mâneci albă și o geantă micuță roșie. La fel de bine putem purta acești pantofi și la o ținută de seară, dacă dorim să ne simțim mai comode. O rochie roșie lungă până deasupra genunchilor, cu un croi simplu dar de efect și o geantă neagră elegantă, alături de frumoșii pantofii creează o ținută numai bună pentru un cocktail. Ultima ținută propusă este una de stradă, formată din pantaloni skinny „rupți” și un top alb cu peplum. Pantofii completează perfect ținuta și o putem transforma rapid într-una perfectă pentru birou, dacă înlocuim pantalonii cu o fustă neagră conică sau tot cu o pereche de pantaloni, dar un model simplu și office.



La fel de feminini, eleganți și sofisticați ca pantofii cu toc pot fi și balerinii, o variantă de pantof mult mai comodă decât cei cu toc. Cu siguranță fiecare femeie are în garderobă câteva perechi de balerini, dar v-ați gândit vreodată care este povestea acestora? Credeați că aceștia nu au o poveste a lor? În niciun caz, și aceștia au o istorie frumoasă, la fel ca și pantofii cu toc. Modelul balerinilor pe care îi purtăm noi azi pe stradă a fost inspirat de cel purtat de dansatori în spectacolele de balet și au devenit celebrii datorită lui Audrey Hepburn și a lui Brigitte Bardot, staruri de cinematografie a acelei vremi. După ce Brigitte Bardot și-a comandat o pereche de balerini din micul atelier Repetto de la Paris, aceasta i-a adus pe marele ecran în filmul „Și Dumnezeu a creat femeia”, iar în acest mod brand-ul Repetto a devenit celebru și implicit balerinii produși de doamna Repetto, mama marelui dansator Roland Petit. Termenul de „balerini” al acestor încălțări provine din italienescul „ballare”, care înseamnă „a dansa”. Celebritatea balerinilor a fost umbrită în anii '70 de pantofii cu platformă și cei stiletto, dar până în prezent aceștia au revenit în atenția noastră, cu modele, forme, imprimeuri și materiale de tot felul, pentru toate gusturile! Un model deosebit și elegant de balerini pe care i-am descoperit pe walkin-incaltaminte.ro sunt cei de mai sus, cu imprimeu floral. Imprimeul este superb și e imposibil să treceți neobservate purtând o astfel de pereche de pantofiori, chiar dacă îi alăturați doar o rochiță albă simplă. Modurile în care îi putem purta sunt nelimitate, dar eu vă propun, din lipsă de timp și spațiu, doar trei idei:


Toate cele trei ținute create în jurului acestor superbi balerini sunt de zi, dar feminine și elegante, deoarece asta îmi inspiră imprimeul floral și implicit acești balerini. Prima ținută este formată dintr-o pereche de pantaloni scurți din dantelă, o cămașă albă simplă și o geantă maro. Ținuta este foarte simplă, dar elegantă, iar balerinii sunt piesa de rezistență a ținutei! Pentru a doua ținută propusă am ales o rochiță turcoaz și o geantă albă simplă. O ținută numai bună de purtat la ieșirile în oraș, când ne dorim o ținută elegantă și comodă în același timp! Iar pentru că acești balerini sunt ideali și pentru plimbările pe plajă, în acest scop am ales ultima ținută, formată dintr-o fustă lungă până în pământ și un maiou galben simplu. O ținută simplă, vaporoasă, comodă, dar feminină și ușor elegantă datorită balerinilor pe care îi găsiți aici la preț promoțional!



Pe vremea când pantofii încă nu erau inventați, oamenii își protejau picioarele cu ce aveau la îndemână - scoarță de copac, frunze mari și iarbă - pe care le legau de picior cu viță de vie. În timp, acest lucru s-a transformat în sandale confecționate din ramuri de palmier împletite, iarbă sau fibre de plantă și erau atașate de picior cu inele legate de degete. Dovezi ale unor astfel de sandale timpurii au fost găsite în America, Japonia și Polinezia. De atunci și până în zilele noastre, sandalele au evoluat foarte mult, iar varietatea de modele pe care le găsim acum este foarte largă, pentru toate gusturile și nevoile. Fără îndoială, sandalele cu talpă joasă sunt un must have pentru orice femeie din zilele noastre, fiind ideale pentru plimbările lungi în parc sau pe plajă, pentru o ieșire la o terasă unde vrem să ne simțim cât mai confortabil sau pentru zilele în care avem mult de umblat cu treabă prin oraș. De regulă, tot ele sunt preferatele și pentru vacanțele de vară, unde vrem să ne relaxăm, așa că preferăm să lăsăm deoparte încălțămintea cu toc și să ne bucurăm de comoditatea oferită de sandalele cu talpă joasă. Deoarece mie-mi plac modelele de sandale simple, dar cu un mic detaliu de efect, cele care mi-au furat privirile de pe walikin-incaltaminte.ro sunt cele albe cu lanț auriu. Datorită design-ului simplu, acestea sunt ușor de asortat la aproape orice ținută de zi:


Prima ținută am creat-o cu gândul la plimbările lungi pe plajă și am ales o fustă lungă într-o nuanță aprinsă și un top alb lejer, cu un imprimeu haios. Deși este o ținută ideală pentru plajă, este la fel de potrivită și de stradă! Pentru a doua ținută am ales o rochiță asimetrică mai elegantă, într-o nuanță superbă de albastru. Sandalele albe întregesc ținuta pe care o putem purta la un restaurant sau chiar la o plimbare în parc. Pentru ultimul exemplu de ținută am ales tot o rochiță scurtă și ușor elegantă, dar una viu colorată, cu un frumos imprimeu floral. O pereche de sandale albe cu un model simplu ca al acestora n-ar trebui să lipsească din nicio garderobă, deoarece ne pot salva în orice moment, datorită faptului că sunt ușor de integrat la orice ținută de zi.



Pantofii cu platforme erau folosiți încă din Grecia Antică și erau foarte populari în rândul actorilor. Platformele erau din lemn sau plută și aveau înălțimi diferite, pentru a indica statutul social sau importanța personajelor interpretate. Mai târziu, în secolul 16, erau purtați de curtezanele venețiene ca un simbol al statutului lor, iar în secolul 18 pentru a evita noroiul de pe străzi, însă pantofii cu platformă s-au bucurat de cea mai mare popularitate în anii '70. În prezent, pantofii cu platformă sunt buni prieteni pentru femeia modernă, care vrea să se bucure de eleganța dată de o pereche de pantofi cu toc foarte înalt, fără a se plânge de dureri de picioare la scurt timp după ce i-a încălțat. Pentru că este vară și preferăm încălțămintea cât mai decupată, sandalele cu toc luând locul pantofilor în acest sezon, am ales o pereche de sandale cu toc înalt și cu platformă, într-o nuanță deschisă de bej, model ușor adaptabil atât la ținutele de zi cât și la cele de seară. Pe cât sunt de simple, pe atât de elegante și feminine sunt, putând da clasă ținutelor dacă sunt alăturate celor potrivite. Propunerile mele sunt umătoarele:


O pereche de pantaloni albaștri, un top negru lung din voal și o geantă simplă neagră, completate de sandalele cu toc, formează o ținută perfectă pentru ieșirile în oraș sau chiar pentru birou. Următoare ținută este tot una de zi, dar mai lejeră, formată dintr-o rochiță elegantă lungă și un plic albastru. Ultima ținută propusă am ales să fie una de seară, compusă dintr-o rochiță de dantelă, într-o nuanță pală de roz și un plic negru cu aplicații de dantelă pe el. În toate cele trei cazuri, sandalele completează perfect ținutele! La fel de bine pot fi alăturate și unei fuste scurte sau chiar unor pantaloni scurți, așa că și în cazul acestor sandale combinațiile posibile sunt nenumărate!


Ne oprim aici din călătoria noastră printre modelele superbe de pantofi și istoriile acestora, dar nu înainte de a vă anunța că pe walkin-incaltăminte.ro găsiți încălțăminte de damă foarte frumoasă și în secțiunile espadrile, ghete și cizme de iarnă sau de vară. Merită să răsfoiți fiecare secțiune a site-ului, veți descoperi adevărate comori! În plus, veți descoperi multe perechi de pantofi din piele naturală și foarte multe reduceri, iar transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 100 lei, un prag foarte mic!


Ce părere aveți de pantofii propuși? Dar de ținutele propuse? Aceste frumoase povești ale pantofilor le știați?


12 comentarii

  1. Cat de tare este articolul!
    Stiam doar prima poveste, cea cu Egiptul.
    Imi plac foarte mult primii pantofi si balerinii.
    Toate tinutele sunt frumoase. Eu nu port tocuri, pentru cs nu mi se par deloc comode, in schimb imi plac incaltarile cu platforma.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc frumos, Mădă! Mă bucur dacă ai aflat lucruri noi datorită acestui articol!
      Trebuie să recunosc că balerinii și pantofii stiletto sunt și preferații mei! :D Eu sunt înnebunită după pantofii cu toc, dar nu prea am mai apucat să-i port în ultimul timp. :(
      Pupici! :*

      Ștergere
  2. Toate perechile sunt pe gustule meu, potrivite pentru orice tinuta. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că sunt și pe gustul tău!
      Pupici :*

      Ștergere
  3. Îmi plac foarte mult ținutele compuse special pentru perechea de balerini cu flori. Sunt minunați acei balerini!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că îți plac! Chiar sunt superbi acei balerini, eu m-am îndrăgostit pe loc de ei.

      Ștergere
  4. Nu am putut sa-mi iau ochii de la balerinii aceia inflorati, forate draguti, sunt pe placul meu! Dar si celellate tinute si pantofiori sau sandalute. Le-as cam purta! :D :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram convinsă că balerinii vor atrage toate privirile, au un imprimeu mult prea frumos! :D
      Mă bucur mult că-ți sunt pe plac alegerile mele!
      Pupicei :*

      Ștergere
  5. imi plac teate tinutele pe care le-ai ales! Super

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru articol!Am aflat multe lucruri noi despre aceste "bucurii" care ne insenineaza viata :) .Sandalele cu platforma si toc sunt preferatele mele,si bineinteles pantofii cu platforma ;),dar imi plac toti pantofii alesi de tine (chiar daca eu am o problemuta cu balerinii :D,dar cei alesi de tine chiar "iti iau ochii"),si imi plac tare mult tinutele pe care ni le-ai prezentat :).
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc din suflet, mă bucur mult că ai aflat lucruri noi și că-ți plac propunerile mele! Chiar e greu să nu placă cuiva acești balerini, chiar dacă nu oricine i-ar purta, dar tot „îți iau ochii”, vorba ta. :D
      Pupici! :*

      Ștergere