Ce produse luăm cu noi în vacanță

Știu că multe dintre voi vă pregătiți în această perioadă pentru vacanță și cred că ar fi un prilej bun să vedem ce produse nu ne pot lipsi din bagaj! Știm foarte bine de cât de multe lucruri avem nevoie, noi fetele, mai ales când vacanța este mai lungă, așa că o listă cu produsele necesare este foarte utilă, nu care cumva să uităm ceva important acasă! Dar să fie cu băgare de seamă, că vom fi fete cumpătate și vom pune pe listă doar strictul necesar pentru o vacanță reușită, nu vom pune toate inutilitățile nici pe listă și nici în bagaj!

Problema a apărut, ca în fiecare an, abia după ce am făcut lista cu lucrurile neapărat necesare în vacanță, pentru că am constat că nu am tot ce-mi trebuie, așa că am început să caut în stânga și în dreapta un magazin online în care se găsesc toate lucrurile de care am nevoie, iar câștigătorul a fost elefant.ro, un mall online pentru întreaga familie! Găsim peste 130.000 produse din categoriile: cosmetice, parfumuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cărți, ebook-uri, eradere, jucării și alte lucrușoare pentru copii. Așadar, să vedem ce nu ne poate lipsi din bagajul pentru vacanță! Facem lista pe categorii, ca să nu ne scape nimic.

Începem cu produsele esențiale indiferent unde ne-am aflat - produsele pentru igienă:


Gelul de duș, deodorantul, șamponul și pasta de dinți sunt primele pe care trebuie să le punem în bagajul pentru vacanță. Chiar dacă cei de la hotelul unde urmează să fim cazați ne vor pune la dispoziție o parte din aceste produse, eu consider că e mai bine să le avem cu noi pe cele personale, despre care știm cu certitudine că ni se potrivesc și ne plac, ca să fim sigure că nu avem surprize neplăcute. Cine și-ar dori să se pricopsească cu mătreață din cauza șamponului sau cu o piele uscată din cauza gelului de duș? Cu siguranță nimeni, așa că e mai bine să fim precaute!


Trecem acum la produsele de îngrijire, care sunt la fel de importante. Am ales un minim de produse necesare, pentru că nu are sens să cărăm după noi zecile de produse pe care le folosim acasă.



Protecția solară este foarte importantă pe parcursul verii, atât pentru ten cât și pentru corp, iar ca să economisim spațiu în bagaj putem opta pentru crema Biola cu SPF 50, pe care o putem folosi atât pe corp cât și pe ten! Uleiul pentru baie cu mușețel de la Herbacin ne va ajuta să hidratăm și să calmăm pielea după plajă! Demachierea și curățarea tenului sunt pași importanți peste care nu putem sări nici în vacanțe, dar ca să nu luăm după noi tot arsenalul, cea mai utilă este o loțiune micelară, pentru că le poate face pe amândouă cu succes! Nici peste hidratare nu putem sări, iar un BB Cream nu doar că ne va oferi hidratare, dar ne va și uniformiza culoare tenului așa că vom putea lăsa liniștite acasă fondul de ten. Dacă vacanța e mai lungă, vom avea nevoie și de o mască de păr sau un balsam, astfel încât să-i oferim un minim de îngrijire, mai ales că sarea din mare și soarele îl vor afecta destul de mult.


Deși nu are sens să umplem două valize cu toată colecția de make-up, putem lua totuși câteva produse cu noi. De fond de ten am scăpat pentru că, după cum am stabilit mai sus, vom luat un BB Cream și e suficient, dar să vedem ce altceva mai avem nevoie:



Rimelul, rujul și puțin fard în obraz ne vor ajuta să obținem un look fresh și natural după o noapte albă petrecută într-un club, fără să pierdem mult timp în fața oglinzii. Dacă totuși mai avem timp, putem folosi și un creion de ochi colorat, pentru un plus de culoare. Ca rimel am ales The rocket volume Express, un rimel foarte drag mie care îmbracă frumos genele și oferă un volum de invidiat. Rujul ales este de fapt un 2 în 1 de la Just Cosmetics, care are la celălalt capăt și un gloss, astfel că putem folosi pentru ieșirile de seara rujul, iar ziua gloss-ul. Blush-ul și creionul de ochi sunt tot de la Just Cosmetics, le găsiți la prețuri foarte bune pe Elefant.


Nici la parfum nu putem renunța, dar credeți-mă... nu are rost să luăm mai mult de unul cu noi!


Cel mai indicat este să optăm pentru un parfum cu o aromă potrivită atât pentru zi cât și pentru seară, dar totodată să fie și acel parfum de care nu ne putem plictisi prea repede, asta mai ales dacă vacanța va fi una lungă. Eu am ales parfumul Lolita, care are un preț foarte mic pe elefant.ro. De fapt, toate parfumurile au prețuri foarte bune, așa că vă recomand să aruncați un ochi și peste această secțiune dacă aveți nevoie sau vă doriți un nou parfum.



Dacă vacanța va fi mai lungă de vreo 3 săptămâni, părul nedorit va începe să-și facă simțită prezența, așa că vom fi nevoite să-l înlăturăm, că doar nu vrem să părem pe plajă niște mici maimuțici. Un epilator va fi salvarea noastră, iar acest pachet de la Braun conține și un epilator pentru față, numai bun de luat în vacanțe și el!


Am încheiat cu îngrijirea și machiajul, acum trecem la hăinuțe și nu putem începe cu altceva decât cu costumele de baie:


Aici nu ne impunem limite, putem lua atâtea costume câte zile vom sta în vacanță, dacă asta ne dorim, pentru că nu ocupă mult spațiu în bagaj și pentru că vrem să arătăm și să ne simțim cât mai bine pe plajă, nu-i așa? Eu fac însă altceva: iau doar un singur slip negru și mai multe sutiene colorate și cu modele diverse. Orice sutien colorat va arăta bine în combinație cu slipul negru, faceți o încercare! Mi-a plăcut în mod deosebit costumul de baie cu inimioare, de la care merge combinat chiar și slipul cu un sutien negru, ar arăta foarte fain!


Piesele de rezistență ale verii, rochițele, nu ne pot lipsi din bagaj! Optați pentru modele lejere, vaporoase și cât mai colorate, doar sunteți în vacanță!


Rochița stil cămașă este ideală pentru vacanțe, o putem purta cu succes atât ziua, în drumul spre plajă, cât și seara când ieșim la o terasă sau la un concert. O rochiță roz neon din dantelă este perfectă pentru vacanță, o putem purta cu succes la un restaurant sau în club. O rochie albă este un must have vara și ideală de purtat după ce pielea a prins un ușor bronz, astfel încât aceasta să-l pună frumos în valoare. Dar nu vrem să purtăm o rochiță banală albă, așa că una cu imprimeu floral ca cea din imagine este mai mult decât perfectă!


Fustele sunt de asemenea nelipsite din vacanțele la mare, iar propunerea mea este să luați unele cât mai practice, ușor de asortat:


O fustă albă din dantelă este ușor de asortat cu o mulțime de top-uri și totodată ideală pentru a ne evidenția bronzul. Eu m-am îndrăgostit de această fustiță, este foarte finuță și elegantă! O fustă cu imprimeu floral și culori pastelate este de asemenea ușor de asortat, așa că e și ea ideală pentru vacanțe! Sfatul meu e să optați pentru astfel de fustițe, ușor de asortat, 2-3 fiind suficiente chiar și pentru vacanțele mai lungi. Mai bine luăm cu noi mai multe topuri colorate pe care să le îmbinăm cu acestea, pentru că sunt mult mai ușor de strecurat în bagaj.


Nu ne putem lipsi nici de sandale, dar pentru că ocupă cel mai mult spațiu, e mai bine să alegem modele și culori potrivite pentru orice ținută:


Eu prefer să port în vacanțe sandale joase sau cu talpă ortopedică, pentru că sunt mult mai comode și sigur sandalele cu toc nu le-am putea purta pe plajă. Aș alege o pereche albă și una bej, ambele modele simple și cu talpă joasă, ca să le pot purta la orice ținută de zi sau de seară, iar dacă mai am loc în bagaj... și o pereche de sandale cu platformă, cu imprimeu floral! Vă sunt cunoscute aceste sandale, nu-i așa? Vi le arătasem în urmă cu ceva timp într-un wishlist cu articole de pe elefant.ro


Din bagaj nu pot lipsi nici cărțile! Ce e mai plăcut decât să citești o carte în timp ce stai întinsă pe un șezlong și asculți valurile?


Indicat ar fi să ne gândim bine cam cât timp vom avea pentru citit, să nu îngreunăm inutil bagajul cu multe cărți pe care nici nu vom apuca să le deschidem. Eu aș alege niște cărți mai „ușoare” (de citit), care să mă binedispună fără să mă capteze într-atât încât să nu mai vreau să mă opresc din citit, pentru că din când în când mai vreau să mă bucur și de bălăceală în mare. Ar merge o carte de divertisment, spre exemplu. Pe elefant.ro veți găsi oricum orice v-ați putea dori în materie de cărți. 

Cam atât consider că ar fi strictul necesar, dar fiecare mai poate face adăugări în funcție de necesități și locul rămas în bagaj. Toate produsele de mai sus le găsiți în magazinul online elefant.ro, în care există în mod constat oferte și reduceri tentante, iar dacă vă veți înscrie în clubul magazinului veți primi un voucher de 90 lei pe care îl veți putea utiliza la o comandă de minim 400 lei. Pe lângă voucher, ca membru al clubului, veți primi ocazional oferte speciale pe adresa de e-mail.


Voi ce produse neapărat necesare ați mai adăuga la lista de mai sus? Ați luat vreodată multe produse inutile după voi?


18 comentarii

  1. Foarte util articolul, bine structurat, în functie de necesitati si idei foarte dragute. Mi-a ramas gandul la fustita din dantela <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc frumos pentru aprecieri, Elisa! Mă bucur tare că îl consideri util și că îți plac propunerile!
      Hehe, și mie mi-a rămas gândul la ea, sper să nu dispară de pe stoc până dau următoarea comandă pe site. :D
      Pupici! :*

      Ștergere
  2. Intotdeauna cand plec in vacanta (si nu numai) imi iau produse in plus pe care poate nici nu ajung sa le folosesc. :) Mereu imi iau ditamai gentoiul cu hainute, cosmetice, deci umplu masina numai cu tampenii :)) Plus ca daca mai iau si catelusa cu mine ii mai adaug si ei jucarioarele, mancarica... :D
    Foarte bun articolul, un mare mare like de la mine! Cum spunea si Elisa, articolul este foarte util si bine structurat, merita citit si vazut de mai multe fete. Am sa-i dau si un share. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa făceam și eu, dar acum sunt mai cumpătată! Cel puțin la haine... mereu luam dublu decât aveam nevoie. :)) Acum doar la machiaj mai iau uneori mai mult decât am nevoie, dar alea-s mai micuțe, nu mă incomodează 2 rujuri în plus sau o palețică mică de farduri. :D Hehe, cred că și eu când o să am cățeluș o să umplu o valiză numai pentru el. :))
      Îți mulțumesc mult de tot pentru apreciere și share! Mă bucur foarte mult că îl considerați util!
      Pupicei :*

      Ștergere
  3. Sa vedem cum ma organizez Vineri :)) Eu sper sa fiu cumpatata si sa raman la strictul necesar :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Lista ta mi se pare foarte cuprinzatoare.
    Abia astept vacanta. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos, imi place articolul draguta! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Super tare site-ul si foarte bine realizata postarea! ♥
    Fustita din dantela si rochita corai sunt superbe.
    Pana acum 2-3 ani, faceam prostia sa ma car cu muulte lucruri, pe care nu apucam sa le port/folosesc. Acum am inceput sa fiu mai cumpatata si sa iau doar strictul necesar.
    Cel mai mult am stat 10 zile intr-un concediu, asa ca mereu incarcam troller-ul cu fel si fel de lucruri. :D
    Si culmea, ca eu am rau de masina si evit calatoriile lungi.
    Mereu m-am dus cu trenul la mare, deci iti dai seama ca ma chinuiam cu bagajul. :))
    Te pup. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e super site-ul, îmi pare rău că mult timp l-am ocolit când venea vorba de haine sau cosmetice, dar eu credeam pe atunci că are doar cărți. :)) Îți mulțumesc frumos, draga mea!
      Hehe, sunt și preferatele mele! :D
      Așa și eu... până acum doar vreun an, dar mi-a fost învățătură de minte! Îmi și închipui că o valiză o aveai plină de oje. :))
      Ah, nasol asta cu răul de mașină. :( Pfff, știu cum e și pe tren! Am fost doar de două ori (prima oară acum 2 ani, a doua oară anul trecut), mi-a plăcut dar m-am chinuit o grămadă cu bagajele, asta în condițiile în care nici nu erau vacanțe lungi. :)) Deci îmi dau seama cum e! :))
      Pupici :*

      Ștergere
    2. Nuu, oje nu luam deloc. Culmea, stiu! :))
      Aceiasi impresie o aveam si eu cand mentiona cineva de site sau se nimerea sa citesc pe undeva elefant.ro. Stric la carti ma gandeam. :))
      M-am inselat, dar ma bucur ca datorita postarii tale, am vazut ca de fapt este un site minunat. :*

      Ștergere
    3. Chiar că e culmea, fix pe ele să nu le scoți la plimbare. :)) Sau faci ca mine, le lași acasă ca să ai o scuză să cumperi de acolo altele noi? :))
      Ce bine că nu sunt singura. :)) Mă bucur tare mult dacă ți-a fost de folos! :*

      Ștergere
  7. Ne-ai oferit multe idei frumoase, chiar avem de unde alege! Mi-a ramas gandul la rochia tip camasa de culoare rosie! Subscriu ideilor celorlalte cititoare, mi-a placut felul in care ai gandit si ai structurat articolul! :)

    Te pupacesc, Miha Ella!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că îți sunt pe plac propunerile mele! Și mie mi-a rămas gândul la ea... e numai bună pentru vacanțe și nu numai.
      Îți mulțumesc frumos, Ilduca, nu mă așteptam să fie așa de mult apreciat.
      Și eu te pupăcesc! :*

      Ștergere
  8. Chiar ca ai bifat toate categoriile. Foarte bun articolul. Eu oricat ma straduiesc intotdeauna fac ce fac si iau o grmada de chestii cu mine si de fiecare data zic ca o sa invat din experienta respectiva si data viitoare se intampla la fel.
    Din fericire anul asta am scapat de grija asta...n-am vacanta :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc frumos, Alexandra! Eh, după ce o să se adune mai multe experiențe o să te înveți minte... într-un final. :)) Ne îngreunăm munca inutil, până la urmă, chiar dacă mergem cu mașina proprie și nu le cărăm la propriu... dar pierdem timp cu împachetarea și despachetarea mai multor lucruri inutil. :D
      E o parte bună și în asta. :))

      Ștergere