Idei de călătorii îndrăznețe

Cei mai mulți dintre oameni merg în vacanță pentru a se odihni, în special în sezonul estival. Așa ajung cei mai mulți dintre ei să-și petreacă fiecare vacanță de vară pe litoral, întreprinzând aceleași activități an de an, de cele mai multe ori chiar și destinația fiind în fiecare vară aceeași. Recunosc că și mie-mi place să stau tolănită pe un șezlong ore în șir, să mă bucur de razele soarelui în timp ce citesc o carte sau o revistă și să ascult cum se sparg valurile la mal. Este un sentiment plăcut de care mă bucur din plin! Însă asta nu înseamnă că nu ne putem bucura și de altfel de călătorii, de cele care aduc ceva nou, care includ puțină adrenalină, pe lângă relaxare. Viața e frumoasă și merită trăită din plin! Merităm să vedem locuri noi și să trăim senzații și experiențe noi. E păcat să devină chiar și vacanța o obișnuință, așa că azi vă propun să îndrăznim să visăm la mai mult și să ne planificăm împreună călătoriile viitoare, de data asta alegerile fiind locații mai îndrăznețe! Să trecem, așadar, la propunerile mele:


De multă vreme îmi doresc să merg într-o croazieră mai lungă și consider că este o experiență care merită trăită cel puțin o dată în viață! Este genul de vacanță care poate îmbina perfect relaxarea cu aventura, pentru că ne putem petrece ziua întreagă pe punte, odihnindu-ne și bucurându-ne de soare și de marea care ne înconjoară sau întreprinzând tot felul de alte activități relaxante din cele care ne sunt puse la dispoziție pe vasul pe care ne aflăm, asta în timp ce experiența în sine este o adevărată aventură, în special pentru cineva care o trăiește pentru prima oară. Iar dacă vă imaginați că o astfel de vacanță v-ar costa o avere și ar trebui să economisiți o viață pentru ea, dați-mi voie să vă spun că nu e chiar așa! Pe free-spirit.ro un astfel de pachet turistic are prețuri foarte mici, o croazieră pe Marea Mediterană costând doar 399 euro de persoană, dacă alegeți pachetul cu cabină interioară, iar pachetul conține tot ce v-ați putea dori pentru o vacanță de neuitat! De la strictul necesar ca dușul, aerul condiționat în cabină și toate mesele cu gustări între ele asigurate și până la acces gratuit la piscină, jacuzzi, bibliotecă, teatru și multe altele. Practic, avem incluse în pachet tot ce ne-am putea dori pentru o ședere plăcută și multe altele în plus, din care fiecare să poată alege după preferințe!



Dintotdeauna mi-au plăcut parcurile de distracții și am experimentat orice mi-a ieșit în cale până acum. Sunt experiențele ideale pentru amatorii de adrenalină! Portaventura din Spania cuprinde 5 parcuri de distracții: zona Mediteraneană, exotica Polinezie, civilizația străveche din China, pitorescul Mexic și îndepărtatul Vest Sălbatic. În complex găsim de la curse amețitoare și plimbări cu trenulețul până la spectacole și efecte speciale cu foc și apă! Este o vacanță ideală atât pentru adulți cât și pentru copii, toți cei care au fost în acest parc de distracții având aceeași părere: este de vis! Singura problemă ar fi prețurile destul de ridicate, dar pe free-spirit.ro am găsit un pachet extrem de convenabil, prețul fiind de doar 79 euro de persoană și include cazarea pe o noapte în cameră dublă, micul de jun asigurat și intrări nelimitate în parcuri, iar dacă aveți copii de până în 12 ani, pentru aceștia nu trebuie să plătiți niciun tarif! Hotelul la care este inclusă cazarea pentru o noapte este de 4 stele și oferă o mulțime de facilități, precum: 2 piscine exterioare, 4 restaurante, cafenea, bar, 2 jacuzzi exterioare, saună și multe alte incluse în preț. Vestea bună e că acest pachet este disponibil până la începutul anului viitor, deci aveți timp să vă pregătiți pentru o astfel de vacanță, dacă vă atrage ideea la fel de mut ca și pe mine!



Dacă vreți însă o experiență inedită în natură, Serengeti Park din Germania este alegerea perfectă! Este un parc foarte mare, întins pe o suprafață de 200 hectare, cu peste 1500 specii de animale și peste 40 de atracții atât pentru adulți cât și pentru copii. Parcul este organizat în patru zone: Animal Land - unde se poate intra doar cu autocarul sau mașina personală și unde puteți nu doar să admirați animalele, ci și să atingeți și hrăniți anumite animale blânde; Water Land - zona cu distracții în apă, ca: Safari Water Log Ride, Condor, Breakdance, Enterprise, etc; Monkey Land - aici puteți admira și vă puteți juca cu peste 200 maimuțe din 20 specii diferite; Leisure Land - locul ideal pentru distracții și recreere. Așadar, putem trăi experiența dintr-un Safari autentic din Africa, doar că în Europa, mult mai aproape și cu niște costuri mult mai mici. Pentru iubitorii de natură și de animale este cu siguranță o experiență inedită care merită trăită măcar o dată în viață! Ce poate fi mai frumos decât să te plimbi printre girafe, maimuțe, lei, elefanți, hipopotami, zebre și multe alte animale sălbatice? Eu am pus pe wishlist o astfel de vacanță, iar pe free-spirit.ro am găsit pachetul ideal, la prețul de doar 72 euro pentru o noapte cazare în cameră dublă, mic de jun asigurat și bilet pentru intrarea în parc pe o zi.

Toate ofertele pentru parcurile de distracții din mai multe țări le puteți consulta de aici. Merită luate în considerare toate, eu am ales doar două propuneri care m-au atras pe mine mai mult.



Am lăsat pentru final o propunere de destinație la plajă, alegerea preferată a majorității! Nu mai este o noutate pentru nimeni că cei mai mulți dintre români aleg să meargă în vacanță în Grecia, iar dintre toate superbele insule ale Greciei, eu aș alege ca primă destinație Santorini, locul ideal pentru a îmbina relaxarea de pe plajă cu adrenalina în apă! Câteva din cele mai căutate plaje din Santori sunt: Kamari - este cea mai mare plajă ca întindere din Santorini și este foarte bine organizată cu baruri, terase și restaurante chiar pe plajă; Perissa - este considerată de unii turiști cea mai frumoasă, datorită faptul că marea are o culoarea aparte și nisipul de pe plajă este foarte fin; Plaja roșie - deși nu este foarte mare, este o plajă frumoasă și pitorească, renumită pentru nisipul roșiatic și stâncile vulcanice impunătoare de culoare neagră și roșie; Plaja albă - este singura plajă la care se poate ajunge doar cu barca și este înconjurată de stânci albe, un peisaj de poveste; Monolithos - este aproape de plaja Kamari, iar aici se pot practica sporturi acvatice. Mă opresc aici cu exemplele, însă în Santorini veți găsi multe alte plaje frumoase, pentru gusturile oricui. Pe free-spirit.ro am găsit foarte multe pachete avantajoase cu cazare pe 7 nopți la hoteluri pe plaja Kamari, cu bilete de avion charter și mic de jun asigurat, prețurile începând de la 434 euro. Mi se pare un preț destul de mic pentru o astfel de vacanță!

Toate ofertele disponibile pentru sejururile în Grecia le puteți vedea aici. Aveți de unde alege, în funcție de preferințe și dorințe, iar toate pachetele sunt foarte convenabile!


Acestea au fost propunerile mele pentru vacanțe mai îndrăznețe, care consider că merită luate în considerare.


Ce părere aveți, fetelor? Vă atrag vacanțele propuse? Voi în ce fel de vacanțe mai îndrăznețe vă doriți să mergeți?

10 comentarii

  1. O croaziera ma tenteaza MAXIM :)))) <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar atât? :)) Eu aș lua la rând toate vacanțele de mai sus, dacă mi-ar permite timpul!
      Îți doresc să o bifezi cât mai curând! :*

      Ștergere
  2. Ar fi buna o vacanta, chiar si o minivacanta. :D Cele propuse de tine sunt binevenite, cel mai mult mi-a placut Serengeti Park din Germania; cum iubesc animalele ar merge sa vad cateva animalute pe care nu le-am vazut vreodata pe viu, sa ma minunez si sa le admir cat pot de mult. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohoo, cât de bună ar fi! :)) Eu am momentan planificată o mini-vacanță pentru weekend-ul viitor, sper să nu-mi fie dată peste cap de nimic! Am mare nevoie de o scurtă escapadă. :D Apoi neapărat TREBUIE să urmeze și o vacanță mai măricică, am zis! :))
      Aveam un feeling că Serengeti te-ar atrage cel mai mult, știu că iubești mult animalele, la fel ca mine! Sper să ajung cândva, cât mai curând, mai ales că-mi doresc mult să ajung în Germania (n-am fost niciodată), așa bifez două lucruri dintr-un foc! :D Îți doresc să ajungi și tu... în viitorul cât mai apropiat! :*

      Ștergere
  3. Imi trebuie vacanta ASAP!! Deci multumesc pt inspiratie, chiar daca nu va fi in viitorul f apropiat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, mă bucur mult dacă a fost de folos articolul! :*

      Ștergere
  4. Ar fi perfecta o astfel de croaziera!
    Parcurile de distractii nu sunt chiar preferatele mele. Eu nu prea le am cu adrenalina. :))
    Sunt mai fricoasa de fire. Dar in schimb, mi-ar placea sa vizitez un parc natural.
    Consider ca este o experienta inedita sa poti admira animale, vazute doar la televizor.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho, cât de bună ar fi! :D Dacă mi-ar permite timpul, acum aș pleca într-una. :))
      Nu sunt pentru oricine toate „jucăriile” din parcurile de distracții, dar îmi place că la cel din Spania sunt și distracții pentru cei care nu le au cu adrenalina. :D
      Exact așa cred și eu, e o experiență inedită care merită trăită de oricine măcar o dată. Eu deja mă visam acolo, printre animăluțe, în timp ce scriam articolul. :))
      Te pup, draga mea! :*

      Ștergere
  5. pe mine ma cam tenteaza orrice cand vine vorba de vacante :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să recunosc că și pe mine! :)) Însă cele mai tentante sunt cele care-mi oferă ceva nou. :D

      Ștergere