Review: Dizolvant lac de unghii cu acetonă de la Cien


Dacă ieri vă arătam o manichiură, azi vă vorbesc despre un dizolvant de unghii, mai exact cel de la Cien, în varianta cu acetonă, după cum v-ați putut da seama din titlu. Știu că nu face tocmai bine prezența acetonei într-un dizolvant, că este mult mai delicat pentru unghii și cuticule unul fără, însă eu prefer dizolvantul cu acetonă pentru că îndepărtează mult mai rapid lacul de unghii. Și ținând cont că sclipiciul este prezent într-o mare parte din manichiurile mele, și chiar și în unele pedichiuri, cu atât mai mult am nevoie de un dizolvant care să-mi curețe rapid unghiuțele, pentru că nu îmi place (cui îi place?) să pierd o jumătate de oră numai să șterg unghiile.

Acum că am explicat de ce prefer varianta cu acetonă, mai spun doar că pe cel fără acetonă de la Cien nu l-am încercat, am încercat doar de la alte firme și m-am cam lămurit, așa că nici nu mă interesează să-l încerc (cel puțin nu prea curând). Bun.. să trecem la subiect, și anume:


Preț: 6,50 lei
Cantitate: 200 ml

Părerea mea:

Spun din start că îmi place foarte mult! L-am recumpărat de nenumărate ori de când l-am încercat prima oară și de atunci n-am mai încercat altele. Părerile sunt împărțite din câte am citit, însă balanța atârnă mai mult cu cele cărora le-au plăcut și cărora mă alătur!

Îmi place în primul rând datorită recipientului. Pompița prin care se dozează produsul pe dischetă e foarte practică, mult mai rapid și confortabil de utilizat decât în cazul unei sticluțe din care trebuie turnat produsul. În plus, mi se pare practică și datorită faptul că pot curăța pensulele de nailart direct pe pompiță în timp ce îmi fac modele cu ele și trebuie curățate fiindcă folosesc mai multe culori. În acest fel nu mai risc să-mi stric unghiile în timp ce „lucrez” la ele. La final doar curăț pompița cu o dischetă.



Recipientul are însă și un mic dezavantaj: unele sticluțe au pompița direct defectă sau se strică pe parcurs. Eu am avut noroc și am pățit o singură dată să se strice când era oricum pe terminate, însă mama (pentru că da, am „corupto” și pe ea cu acest produs.. și îi place) a nimerit de vreo două ori cu pompițe defecte și am citit că și alte fete au pățit-o. Pentru a evita cazul în care o luați așa direct din magazin, verificați-o înainte de a cumpăra. Pentru a rezolva problema în cazul în care se strică pe parcurs, avem varianta să păstrăm pompița recipientului precedent, dacă aceea era funcțională, și s-o punem în locul celei defecte. Deci din punctul meu de vedere... nu e un minus atât de mare.

Dizolvantul în sine.. îmi place și el foarte mult! Îndepărtează rapid lacul de pe unghii, inclusiv pe cele cu sclipici. Cel puțin ojele „normale”, le curăță din 2-3 mișcări. În cazul celor cu sclipici, trebuie insistat puțin mai mult, e normal, dar e rezonabil, nu mai folosesc o dischetă pentru o singură unghie, cum pățeam cu alte produse similare, și nu trebuie să insist cu mișcări dure, care să-mi agreseze cuticulele.

Mirosul „clasic” de acetonă e prezent, însă mult mai discret și este combinat cu mirosul de crini. Dacă mirosim recipientul sau discheta îmbibată în produs, se simte destul de bine acel miros neplăcut, însă în cameră și pe unghii rămâne un miros discret și plăcut de crini.


În concluzie, merită încercat dacă nu ați făcut-o deja! E un produs ieftin și bun, în opinia mea.

2 comentarii

  1. Recent am incercat varianta fara acetona si da, mi-a placut pompita si buna intrebuintarea care o zici tu pentru curatat pensulele :)

    http://o-fata-simpla.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, mă bucur că și ție ți-a plăcut. :) Cândva cred că o s-o încerc și eu pe cea fără acetonă.
      Pupici :*

      Ștergere