Review: Plasturi pentru curățarea porilor Balea


Punctele negre sunt o problemă cu care ne confruntăm mulți dintre noi. Iar eu una nu suport scoaterea manuală a acestora, așa că tot caut alternative pentru a le scoate, diminua și chiar pentru a preveni apariția lor. Așa am început să încerc plasturi pentru scoaterea punctelor negre. Azi o să vă vorbesc despre cei de la Balea:




Cantitate: 6 benzi, Preț: 8 lei

Descrierea oficială: „Pentru curățarea porilor din zona nasului, bărbiei, frunții. Pentru ten normal și mixt. Baza pentru un ten frumos și îngrijit: produsele de curățare de la Balea purifică și vitalizează pielea – pregătește tenul delicat pentru îngrijirea ulterioră. Plasturii Balea sunt special concepuți pentru a acționa în eliminarea impurităților, datorită formulei speciale: porii închiși vor fi eliberați de sebum și impurități. Formarea impurităților și a punctelor negre va fi împiedicată într-un mod eficient.”

Mod de utilizare: Ca la orice benzi similare... se umezește pielea, se aplică plasturele și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. Între utilizări, perioada recomandată este de cel puțin 3 zile.

Recomandare: „Nu folosiți plasturele dacă știți că aveți pielea sensibilă la produsele de tip gomaj sau dacă aveți pielea arsă de soare, acneică sau cu iritații.”

Părerea mea:

Au un miros înțepător, care m-a dus imediat cu gândul la Zineryt ( acea soluție pentru coșuri care cred că o știe oricine a avut la un moment dat probleme cu acneea – mie cel puțin asta îmi prescriau toți dermatologii la care am ajuns în perioada adolescenței, când aveam astfel de probleme ). Mi se pare că miroase exact la fel, lucru care nu prea mă încântă. Țin totuși să precizez că nu e un miros exagerat de puternic ( e mai discret decât al Zineryt-ului ), am eu o oroare de mirosul ăsta, dar mi s-a părut important de subliniat, poate mai sunt și alte persoane cu astfel de „traume”.

Elimină parțial punctele negre de pe nas (doar pe nas i-am folosit, nu mă pot pronunța pentru frunte și bărbie). Cel puțin în cazul meu, a scos o bună parte din punctele negre, însă nu pe toate – am urmat de fiecare dată corect instrucțiunile de utilizare și am lăsat să acționeze maximul de 15 minute. Totuși, nu cred că există niciun plasture de acest gen care să scoată chiar toate punctele negre. Rezultatele sunt oricum vizibile, destul de bune, mai ales dacă utilizăm plasturii imediat după ce ieșim din baie, când porii sunt dilatați. Nu am pus „dovezi” cu plasturii utilizați pentru că mi se par că arată prea... bleah.

Se simte un ușor disconfort în momentul în care este eliminată banda, dar nu exagerat, nu se compară cu scoaterea „clasică” a punctelor negre. Rămân reziduri pe unele zone, dar se înlătură rapid cu apă caldă.

După eliminarea benzii, mi-au provocat ușoare mâncărimi pe zona pe care le-am aplicat, dar au trecut rapid. Nu mi-au uscat pielea, nu mi-au provocat iritații sau alte probleme.

Legat de faptul că ar împiedica formarea punctelor negreu, eu n-am sesizat schimbări după utilizarea celor 6 plasturi. 


În concluzie, sunt plasturi bunicei, raportul preț/calitate/ cantitate este foarte bun. O să mai încerc și de la alte firme, în speranța că o să găsesc unii și mai eficienți. Merită totuși încercați și aceștia, rezultatele diferă oricum de la o persoană la alta.

18 comentarii

  1. Eu am incercat Montagne Jeunesse si nu m-au impresionat. O sa ii incerc si pe acestia, mai ales ca au un pret atractiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu vroiam să-i încerc și pe aceia, dar după ce am citit mai multe păreri nu tocmai pozitive despre ei.. nu prea mă mai tentează.
      Sper ca cei de la Balea să-ți placă mai mult. Pupici :*

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Hihi. :D Păi ce, numai tu să mă tentezi pe mine? :p
      Sper să-ți placă dacă te hotărăști să-i încerci.
      Pupici :*

      Ștergere
  3. Am incercat si eu unii tot din DM, unii in ambalaj verde si unii pe care mi i-am luat de curand, sunt negrii si parca sunt cu ceva carbuni. La cei in ambalaj verde le-am facut si un review aici: http://thoughts-from-a-butterfly.blogspot.ro/2013/06/reviews-not-so-good-stuff.html
    Sincer, nu cred ca voi mai incerca prea curand plasturi... nici unii nu mi s-au parut ca au avut rezultate calumea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, nu fac minuni, indiferent de unde sunt, dar sunt destul de practici pentru mine.
      O să arunci un ochi peste review-ul tău, mersi. :*

      Ștergere
  4. Buna! De unde se pot achizitiona acesti plasturi? (sunt din Iasi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Produsele Balea sunt marcă proprie DM și doar acolo se găsesc. Din păcate, în Iași nu există, din câte știu. :( Poți căuta pe internet în ce orașe există acest lanț de magazine și poate ai pe cineva care să te ajute cu achiziționarea.

      Ștergere
  5. nu am incercat niciodata tipul astade plasturi pentru ca pana de curand nu am avut probleme cu punctele negre...pana de curand.. :( trebuie sa incerc si eu neaparat :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să-ți placă dacă-i încerci! Eu acum folosesc un gel de curățare cu acid salicilic în compoziție și nu mai am mari probleme cu punctele negre, sunt muuult mai puțin vizibile! :D

      Ștergere
  6. Tot din DM am incercat si eu unii, era pachetelul verde, nu mai stiu cum se numeau, insa nu m-au impresionat... Imi doresc sa gasesc unii care sunt mai ..eficienti.. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citisem mai de mult de unii foarte eficienți, dar nu se găseau la noi în țară. :( Nu avem prea multe opțiuni și din astea care există, din ce m-am interesat eu, nu există vreunii „wow”.
      Pupici

      Ștergere
  7. Si eu am aceste benzi acasa, inca. Am folosit doar o data, cre'ca ... daca-mi aduc bine aminte. Niciun rezultat bun, din pacate. In trecut, am folosit alte benzi de genul acesta si-si mai faceau efectul, cat de cat. Acestia insa ... nu. Nu la mine. Poate la alte persoane functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că tu nu te-ai înțeles deloc cu ele. :( La mine au funcționat cât de cât, dar oricum am renunțat la ele, acum mă înțeleg foarte bine cu produsele pe bază de acid salicilic, sunt mult mai puțin vizibile punctele negre de când le folosesc.
      Pupici

      Ștergere
    2. Si eu am inceput sa-mi cumpar produse pe baza de AHA si BHA. Pt tenul meu mixt/gras cu tendinta acneica is numa' bune. Visez la produsele PAULA'S CHOICE, dar o gama intreaga ma costa in jur de 700 lei. My God ... :))
      Insa, inainte de a-mi cumpara alte produse de ingrijire a tenului, vreau sa-mi iau o perie faciala. Am tot cautat review-uri despre acestea sa vad daca este ceva de capul lor sau nu. Next level, baby. :D

      Ștergere
    3. Sunt într-adevăr bune, în cazul meu cel puțin fac diferența. Cu acneea nu prea am probleme dar aveam câteva coșulețe mai mereu, iar acum nu mai am aproape deloc, doar foarte rar. Sunt destul de scumpe produsele PS și părerile sunt împărțite. Mă tentează să cumpăr și eu niște mostre/produse mini, să văd cum mă înțeleg cu ele, înainte de a da o grămadă de bani pe full size. Dar momentan am stocuri prea mari de produse. :))
      Și eu am avut niște tentative de a-mi lua o perie facială, poate cânva o să încerc una. :D

      Ștergere
  8. Ii am si eu...si uite ca mi-ai amintit de ei...sunt pusi in spate...intr-un loc nu foarte vizibil, asa ca am uitat sa-i aplic. Si e timpul sa o fac, ca doar daia i-am cumparat!
    Si mie mi se pare ca e usor deranjant cand ii dezlipesti...insa intr-adevar, se vede pe el punctele eliminate...sa zic asa! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, mă bucur că ți-ai amintit de ei cu ocazia asta.
      Da, scot cât de cât punctele negre, dar eu am renunțat la procedură, am rămas doar pe exfolianți chimici și sunt mai mulțumită decât cu plasturi din ăștia. :D

      Ștergere