Look inspirat de Studio 54

În anii '70, Studio 54 era cel mai popular club din New York, un loc glamour și plin de culoare unde oamenii bogați, celebritățile dar și oameni de rând își dădeau întâlnire. Bianca Jagger, Liza Minnelli, Grace Jones, Jerry Hall, Farrah Fawcett sunt nume pe care le asociem cu Studio 54, care au dat tonul modei la vremea respectivă și care au rămas niște fashion icons chiar și în zilele noastre - au rămas, în primul rând, un exemplu de atitudine și stil! Dacă nu vă sună cunoscut aceste nume, vă recomand să le studiați puțin și sunt sigură că veți avea de învățat câte puțin de la fiecare!

Când vine vorba de moda din acea perioadă, putem observa că nu existau reguli sau tendințe clare, dar existau câteva elemente care ieșeau în evidență: extravaganță, ținute glamour, pantaloni evazați, decolteuri adânci, ochi bine conturați... sunt doar câteva dintre elementele stilului adoptat de femeile care treceau pragul clubului Studio 54, dar cel mai important element rămâne atitudinea și siguranța în sine pe care o aveau aceste femei și pe care ar trebui s-o adoptăm și noi în fiecare zi! Azi vă propun să ne lăsăm inspirate de stilul acelor vremuri și să adaptăm totul la ținute purtabile și în tendințe în zilele noastre!


Propunerea mea de look inspirat de Studio 54 și adaptat la tendințele acestei veri o puteți vedea în colajul de mai jos. Am vrut să fie ceva de zi, ușor de purtat și de interpretat cu piese pe care sigur le găsiți în propria garderobă, într-o formă asemănătoare. Am pornit de la ținută, pe care am compus-o dintr-o pereche de pantaloni evazați și cu talie înaltă, o pereche de sandale cu platformă și un sacou roșu purtat în loc de bluză, care am vrut să fie piesa mai îndrăzneață a ținutei, inspirată fiind de decolteurile generoase pe care le purtau Bianca Jagger și Liza Minnelli. Pantalonii i-am ales din denim, fiindcă acesta este în tendințe primăvara-vara aceasta, după cu probabil știți.


La machiaj am ales să optez pentru ceva natural, doar am conturat subtil ochii cu o nuanță de maro, iar buzele le-am colorat cu un roz închis, mai precis cu rujul L'Oreal Color Riche, nuanța Rose Creme. - un ruj care m-a cucerit de la prima aplicare, atât datorită nuanței superbe, cât și datorită texturii lejere și a rezistenței îndelungate. Când vine vorba de coafură, tendințele actuale merg către cele naturale, nu prea mult finisate și de aceea am ales să completez look-ul cu un coc simplu. Fiindcă și manichiura schimbă mult aspectul final, am ales să îmi colorez unghiile cu oja L'Oreal Color Riche, nuanța Kimono Empire, un superb mov închis cu irizații fine de sclipici, pe care le-am decorat apoi cu puțin glitter, pentru un aspect glam!

Cam așa văd eu integrat look-ul anilor '70 în zilele noastre! Inspirația vine de oriunde, trebuie doar să fim atente în jurul nostru și să nu ne fie teamă să ieșim măcar puțin din tipare! Cea mai importantă lecție învățată cât timp am studiat pentru provocarea de azi a fost că fără atitudine și încredere în noi, chiar și cea mai fabuloasă ținută poate părea banală!


Acest articol a fost scris pentru Școala de Beauty Blogging by L'Oreal Paris! Dacă v-a plăcut, mă puteți vota aici (nume Mihaela Udroiu) sau direct din widget-ul pe care-l găsiți pe blog, sus în partea dreaptă.

Voi cum ați fi interpretat această temă? Ați purta look-ul propus de mine?

22 de comentarii

  1. Ai dreptate! Atitudinea e baza! :)
    Imi place foarte mult look-ul iar manichiura e minunata!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ești de acord cu mine! :D
      Ce mă bucur că îți place! Mulțumesc frumos!
      Pupici

      Ștergere
  2. Super articolul. Imi place foarte mult propunerea ta. ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc din suflet, Mădă! Mă bucur, mă bucur mult!

      Ștergere
  3. Pentru un look de zi arata foarte bine, m-as imbraca astfel, pentru seara as alege o pereche de sandale mai glamour, un top fluid care sa se vada doar daca deschid sacoul.
    Bafta in continuare. xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucură foarte mult confirmarea ta, Mihaela! Pentru seară și eu aș alege ceva similar cu ce ai spus tu sau, aș merge pe o rochie mai glam! :D
      Mulțumesc frumos!

      Ștergere
  4. Foarte frumos machiajul, te prinde de minune și cred că e potrivit pentru tema dată. Mult succes! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc mult! Chiar mi s-a spus des că mă prinde varianta asta cu contur subtil al ochilor și o nuanță mai aprinsă pe buze. Cred că ar trebui s-o fac mai des! :D Mulțumesc! :*

      Ștergere
  5. ma duc sa te votez :). bafta! mi-a placut reinterpretarea ta ;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, ce drăguț! Mulțumesc, mă bucur tare mult că ți-a plăcut!

      Ștergere
  6. Mult noroc! :)

    http://beau-typhoon.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  7. WOW, imi place enorm, articolul, machiajul, manichiura si.....sandalele :)

    MUUUULT Succes!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur enorm de mult, m-ai făcut să zâmbesc larg de când am citit prima oară comentariul tău! :D
      Mulțumesc mult!

      Ștergere
  8. Ceee misto e manichiura!!! Si tu...esti tare simpatica...acum te vad prima data! Cum asa???
    Succes la scoala! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, mie mi s-a părut ceva simplu, dar am considerat că se potrivește! :D
      Mulțumesc mult! Păi nu am pus prea multe poze cu mine pe blog, așa că nu e de mirare. :)) E clar că ar trebui s-o fac mai des, ca să mă asociați mai repede cu o față, nu doar cu un nume. :))
      Mulțumesc, mulțumesc! Pupici

      Ștergere
  9. Ce misto e look-ul tau... <3 <3 si tinuta aleasa se potriveste perfect. :* :* Mult, mult succes!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că îți place! Mulțumesc, tot ce-mi doresc e să fac față probelor și să nu vă dezamăgesc pe voi, în primul rând! :D

      Ștergere
  10. Imi place lookul mult de tot!! Toate alegerile au fost super inspirate si cred ca le-as fi facut si eu. Manichiura e wow

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur foarte mult, înseamnă că avem gusturi asemănătoare! :D
      Mulțumesc!

      Ștergere