Tutorial: Machiaj adaptat la fenotipul personal

Școala de Beauty Blogging by L'Oreal Paris este o provocare mai mare decât mă așteptam, cel puțin pentru mine! Pentru prima oară la mine pe blog, inaugurez o rubrică pe care multe mi-ați cerut-o: tutoriale pentru machiaje! Vă spun sincer că până acum nu am realizat cât de greu poate fi să redai detaliile unui machiaj într-o poză, parcă niciun unghi și nicio lumină nu sunt potrivite. Dar, ca în orice domeniu, probabil că odată cu acumularea de experiență lucrurile devin mai simple!

Să revenim totuși la subiectul articolul de față! Machiajul este folosit de tot mai multe femei în zilele noastre, dar nu întotdeauna corect, din păcate. Rolul acestuia ar trebui să fie să ne corecteze micile defecte în timp ce ne scoate în evidență frumusețea naturală, iar doar un fard trântit la propriu pe pleoapă nu prea reușește să facă asta. Chiar dacă machiajul este o artă și se spune că în artă nu există reguli, cel puțin când vorbim de un machiaj de zi sau de seară (nu unul artistic!) există niște minime reguli pe care ar trebui să le respectăm iar cele mai multe dintre acestea se leagă de culorile folosite în machiaj sau, mai bine spus, de combinațiile dintre acestea. Pe măsură ce o să vă prezint pașii machiajului pe care vi-l propun azi, o să vă dau și câteva sfaturi în sensul ăsta!


Dacă mai vorbim și de trenduri, lucrurile par să se complice și mai mult, multe femei având obiceiul să-și creeze o rutină de machiaj de la care foarte rar se abat, așa că preferă să ignore orice tendințe și orice tipuri de produse noi apărute. În caz că vă numărați printre acestea, vă recomand să îndrăzniți mai mult, fiindcă aveți foarte multe de pierdut! Exersând, experimetând, o să descoperiți mereu culori, combinații de culori, tehnici sau produse care vă fac viața mai frumoasă și care vă pun mai frumos în valoare frumusețea naturală decât o poate face o rutină formată din 5-6 pași de bază.

Tendințele actuale merg spre machiajele mai naturale, cu ten transparent și luminos, sprâncene groase și mai puțin finisate. Alte tendințe ale acestei veri ar mai fi și sprâncenele blonde, tonurile de bronze pe pleoape, culorile pastelate, eyeliner grafic, buze roșii, inspirații din anii '70 și nu în ultimul rând, faimoasa marsala. Bineînțeles, nu toate acestea pot fi adaptate oricui, dar din toate sigur veți găsi cel puțin vreo 2-3 care vi se potrivesc și pe care le puteți adapta la machiajul vostru de zi cu zi.


Pentru propunerea de azi, am ales să merg pe un machiaj al tenului cât mai natural și luminos, un machiaj al ochilor în tonuri de bronze și buze nude. Pașii pe care i-am urmat pentru ten sunt următorii:

1. Pregătirea tenului - demachiere, curățare, hidratare și protecție solară sunt pașii care nu ar trebui să lipsească în nicio dimineață! În plus, fiindcă eu sunt posesoarea unui ten gras, folosesc o protecție solară matifiantă care e și o bază excelentă pentru machiaj și astfel nu mai am nevoie de primer pentru ten. 

2. Acoperire și uniformizare - am folosit un fond de ten cremos, cu o acoperire medie și aspect natural; pentru cearcăne și micile imperfecțiuni care n-au fost suficient de bine acoperite de fondul de ten, am folosit un concealer cu putere mare de acoperire. 

Atenție la nuanța fondului de ten folosit, aceasta trebuie să fie cât mai apropiată de nuanța pielii, astfel încât să nu existe diferențe între ten și gât, iar pentru a alege nuanța corectă trebuie să aflați în primul rând tonul tenului vostru - dacă venele de la încheietură sunt verzi aveți un ton cald/galben, dacă sunt albastre aveți tonul pielii rece/albastru, iar dacă sunteți între acestea aveți un ten neutru. Abia după ce aflați acest lucru, veți putea alege o nuanță corectă la fondul de ten, pe care ar trebui să-l testați în magazin la o lumină naturală (lumina artificială vă poate păcăli foarte ușor)!

3. Fixare și matifiere - având tenul gras, întotdeauna aplic o pudră matifiantă compactă pe întreg tenul, dar și sub ochi, pentru a fixa concealerului.

4. Conturare, iluminare, îmbujorare - un ten perfect uniformizat poate da impresia de ten prea pal; nu doar o dată mi s-a întâmplat să fiu întrebată dacă îmi e rău, pe vremea când nu foloseam deloc blush. Acesta ar trebui să fie nelipsit și de asemenea ales într-o nuanță potrivită cu nuanța pielii! Eu am folosit mai întâi o pudră mată pentru o conturare subtilă a feței, abia apoi am aplicat un blush roz și puțin iluminator (am folosit în cazul tuturor produse compacte, mi se par cele mai potrivite pentru un ten gras).

Pentru o conturare corectă ar trebui să aflați mai întâi ce formă de față aveți, iar abia apoi să învățați unde trebuie aplicat fiecare produs în parte. E greu de spus din cuvinte, dar vă recomand tutoriale de pe youtube din care sunt sigură că veți înțelege mult mai ușor.

5. Conturarea sprâncenelor - pentru sprâncene am folosit un fard maro pentru a-mi umple golurile și pentru a le da formă. De obicei folosesc și un produs pentru fixare, dar de data aceasta am decis să le las mai naturale, ușor ciufulite.

Cam atât cu machiajul tenului. Am trecut apoi la ochi, unde am ales un smokey în tonuri de bronze, care pun foarte frumos în evidență ochii verzi sau albaștri - eu având o combinație de verde cu albastru, mă pot juca cu diverse culori la ochi astfel încât să evidențiez mai mult o culoare sau alta. Știind totuși că cea mai mare problemă a femeilor din ziua de azi este lipsa timpului pentru machiaje elaborate, am decis să fac o variantă extrem de simplă, în doar câțiva pași rapizi:


1. După ce am pregătit pleoapele cu un primer, pentru ca machiajul să reziste întreaga zi, am aplicat prin mișcări de tapotare (pentru o nuanță cât mai intensă) fardul L'Oreal Color Riche nuanța Die for chocolate pe pleoapa mobilă și pe cea inferioară.

2. În pliu am aplicat fardul L'Oreal Color Riche nuanța Over the taupe pe care ulterior am amestecat-o bine cu o pensulă de blending curată, astfel încât trecerea dintre culori să fie una cât mai plăcută.

3. Pe linia genelor de jos am aplicat un fard roșu închis, pentru a scoate și mai bine în evidență nuanța verde a ochilor - culorile complementare se scot unele pe altele în evidență atunci când sunt puse una lângă alta, cum e cazul dintre verde și roșu! Aș fi putut, spre exemplu, să folosesc un fard portocaliu pentru a evidenția partea albastră a irisului.

4. Pe arcadă și în colțul intern al ochilor am aplicat puțin fard iluminator, iar genele le-am definit cu rimelul L'Oreal Miss Manga!


Eu m-am limitat doar la acești pași simpli, dar ar merge perfect trasată și o linie de tuș sau chiar creion deramatograf negru pe waterline.


La final am mai aplicat doar un ruj nude cremos și asta a fost tot. Realizarea unui astfel de machiaj n-ar trebui să dureze mai mult de 30 minute, maxim! De asemenea, cu o linie de tuș, un ruj roșu și eventual niște gene false, poate fi transformat rapid într-un machiaj de seară!


Îmi cer scuze dacă nu ies suficient de bine în evidență toate detaliile machiajului, dar cam atât am reușit să surprind în poze într-o lumină destul de slabă. Sper totuși că ideile principale le-ați înțeles și poate chiar ați învățat ceva nou!

Dacă v-a plăcut articolul, mă puteți vota aici (nume Mihaela Udroiu, penultimul rând) sau direct din widget-ul pe care-l găsiți pe blog, sus în partea dreaptă

Vă place propunerea mea de machiaj? L-ați purta? 
Cam ce tip de machiaj adoptați în majoritatea zilelor?

36 de comentarii

  1. Draga mea, esti superba si ai ochisori fenomenali! M-am bucurat sa te vad si iti tin pumnii! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești o drăguță, îți mulțumesc mult! Sper să ne vedem și personal cât mai curând!
      Te pup!

      Ștergere
  2. Heyyy frumusica, frumos machiaj. Te pup si succes

    RăspundețiȘtergere
  3. O postare minunata, completa si cu informatii esentiale pentru orice novice in ale machiajului. Look-ul desi este natural, iti scoate in evidenta trasaturile frumoase. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult pentru toate aprecierile, draga mea! Ești o drăguță!
      Te pup!

      Ștergere
  4. Draguut! Imi place rezultatul! Felicitari!
    Si ai niste ochi superbi! Sa ii pui in evidenta mereu!
    Te pup si succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur tare mult că îți place!
      Hehe, la fel și tu! :D Chiar încerc mereu să-i pun în evidență.
      Te pup!

      Ștergere
  5. imi place abordarea ta :). mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  6. wow, ce ochi frumosi ai! esti superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, Adina, îți mulțumesc din suflet! Dar tu ai ochii și mai frumoși! :D

      Ștergere
  7. Ai un ten si ochi superbi. Machiajul este una extrem de reusita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, dar tenul nu e chiar așa de frumos tenul meu, e loc de mai bine! Mă bucur că îți place machiajul!

      Ștergere
  8. Ce ochi superbi!♥ Machiajul este foarte drăguţ.:*

    http://beau-typhoon.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti tare frumoasa!
    Multa, multa bafta! 😘

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumusete se ascunde in spatele aparatului foto.. :O Si nu exagerez.....

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoaso!! Imi place mult cum iti sta! Ai niste ochi! ♥♥♥ Sa stii ca vreau sa te vad mai des in poze pe blog. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc mult! Promit că o să pun mai des poze cu mine, ca să nu mă mai „certați” toate că nu prea pun poze cu mine. :))
      Pupicei!

      Ștergere
  12. Iti sta super <3 Nu am incercat aceste nuante, dar daca nu ma insel am si eu ceva asemanator cu Over the taupe. O sa ma joc putin cand am timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur mult că îți place! Neapărat trebuie să te mai joci cu fardurile, e păcat să le lași rătăcite prin sertare! :D

      Ștergere
  13. puisor, ma bucur ca te-am cunoscut! esti tare frumoasa! foarte frumos makeup. succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stela, și eu mă bucur tare mult că te-am cunoscut personal și îmi pare rău că n-am apucat să stăm mai mult de vorbă, dar sigur vor mai fi și alte ocazii! Mulțumesc mult pentru aprecieri!

      Ștergere
  14. Esti foarte frumoasa! Imi place machiajul realizat de tine: simple & chic! Kiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești tu prea drăguță. :p Mă bucur mult că îți place!
      Pupicei

      Ștergere
  15. Imi place mult machiajul, iar tu esti o frumoasa!
    Cred ca e prima data cand te vad, ma bucur ca pot sa asociez o imagine cu textele tale de pe blog si comentariile pe care mi le lasi pe blog.
    Mult succes la scoala! Eu sunt intru totul de acord, e dificil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult și îți mulțumesc frumos, sunteți prea drăguțe cu mine!
      Hehe, a fost prima oară pentru multe fete, dar am promis că nu va fi ultima și că de acum o să postez mai des poze cu mine, atunci când am ocazia. :D
      Mulțumesc, la fel îți doresc și eu ție! Eu din păcate am fost nevoită să abandonez la a treia probă, pur și simplu n-aveam ce să spun despre uleiul ăla fiindcă mie nu mi-a plăcut. :(

      Ștergere
    2. Pentru mine a fost foarte dificil din mai multe puncte de vedere, dar recunosc ca am facut recomandarile ca pentru orice alt tip de ulei, nu doar pentru Nutrigold, ca mi-a fost mai simplu asa.
      Imi pare rau ca ai abandonat...

      Ștergere
    3. Te cred, și pentru mine ar fi fost dificilă proba în sine, fiindcă n-am mai făcut asta niciodată și aș fi avut un milion de emoții. Dar aș fi fost dispusă să trec peste ele dacă ne lăsau la liberă alegere să vorbim despre ce vrem. Așa, nu puteam să-l recomand acolo și apoi să spun pe blog că de fapt mie nu mi s-a potrivit acel ulei. :(
      O să trec să-ți văd filmarea puțin mai târziu, abia aștept să te ascult! :D
      Și mie-mi pare rău, dar asta e. În caz că se poate, o să postez totuși și pentru ultima probă.

      Ștergere