Review: Alive Phyto Cream (Capra Nera)

Trebuie să încep acest articol prin a vă mărturisi cu toată sinceritatea că șansele ca eu să cumpăr crema de față Alive Phyto de la Capra Nera ar fi fost minime, din niște motive destul de întemeiate: nu mă mai impresionează prea tare produsele care se laudă ca fiind bio/organice/vegetale și pe de altă parte, nu cred în cremele care zic producătorii că sunt bune atât pentru toate tipurile de ten, cât și pentru zona din jurul ochilor, atât de zi cât și de noapte (adică bună la toate), cum e cazul acestei creme. Eu am primit-o în cadrul unui eveniment și după ce am mutat-o prin casă dintr-o parte în alta timp de vreo două luni (sau poate chiar mai multe), am zis totuși să-i dau o șansă și acum îmi pare rău că am subestimat-o, fiindcă a ajuns să-mi placă foarte mult.


Are o cantitate de 50 ml, valabilitate 18 luni de la deschidere și un preț de 84 lei. De aici sau de pe emag poate fi achiziționată online, la acest preț. Produsul nu este testat pe animale!

Lista de ingrediente: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cetearyl Alcohol, Olea Europae Fruict Extract, Triticum Vulgare Gem Oil, Glycerin, Cetearyl Giucoside & Cetearyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Extract & Sodium Cocoyl Glutamate, Butyrospermum Parkii Butter, Sodium Hyaluronate, Prunus Kernel Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Parfum.

Are multe ingrediente bune și foarte bune, are mai multe extracte din plante, dar ca să nu fie totul perfect au pus și puțin parfum la final, ingredient care cred că deja știm toate că e iritant. Din fericire este într-o cantitate extrem de mică, așa că nu m-a împiedicat asta să testez crema (și nici nu mi-a provocat niciun fel de neplăceri), dar apreciam mai mult dacă nu exista. Trebuie totuși să recunosc că miroase frumos, e un miros fresh-floral subtil, foarte plăcut.

Nu prea m-a impresionat ambalajul tip borcănel, știți că prefer variantele cu pompiță sau ambalajele tip tub, fiindcă sunt mai igienice. În plus, se vede clar că nu se investește foarte mult în ambalaje, scrisul și capacul au început deja să se curețe - însă nu e un aspect foarte important pentru mine, e doar un ambalaj, dar parcă te-ai aștepta la puțin mai mult de la o cremă nu tocmai ieftină. Este totuși de apreciat faptul că borcănelul vine sigilat, doar că eu nu m-am gândit să-i fac o poză fiindcă n-aveam în plan acest review.


Consistența produsului este lejeră și din păcate nu vă pot arăta prin poze cât e de fină și de plăcută. Chiar este o plăcere aplicarea, se simte ușor răcoritoare pe ten, atât în timpul aplicării cât și imediat după. Se absoarbe foarte repede în piele, nu lasă deloc peliculă și nici nu-mi simt tenul încărcat de la ea.

Eu am folosit-o atât pe tenul meu gras, cât și în jurul ochilor unde pielea e puțin uscată și în ambele cazuri și-a făcut treaba cu brio, mi-a lăsat pielea catifelată, hidratată, hrănită. Nu mi s-a întâmplat prea des să mi se potrivească aceeași cremă atât pentru ten cât și în jurul ochilor, de aceea am rămas plăcută surprinsă. În ciuda consistenței lejere, chiar este o cremă care hidratează bine tenul (ne putem da seama de asta și din ingredientele cremei)! Nu știu totuși dacă ar face față unui ten foarte uscat, dar pentru un ten gras, mixt și normal cred că e o cremă foarte bună.

Mi s-a părut de asemenea o bază buniciă de machiaj, în sensul că nu afectează rezistența deloc (datorită faptul că nu lasă peliculă uleioasă/grasă), însă nici nu sporește rezistența. Eu o folosesc dese ori pe post de crmeă de zi, dar peste ea aplic Bioderma ABCDerm SPF 50+ care e o bază matifiantă și mă ajută la prelungirea rezistenței machiajului.

Este de asemenea destul de spornică, mie îmi este suficientă o cantitate destul de mică de produs pentru o aplicare. 

În concluzie, eu o consider o cremă de față bună, mie mi-a întrecut toate așteptările. Acum mă tentează să mai încerc și alte produse pentru ten de la Capra Nera.

Ați încercat-o? Cum vi s-a părut? Vă tentează?

2 comentarii

  1. Hmm, nu m-a tentat, deci nu am incercat-o si nici alte produse de la ei... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt destul de scumpe produsele lor, unele merită, dar altele nu. :D O să vă zic două vorbe despre un produs care pentru mine n-a făcut nimic, în postarea cu produsele consumate din mai.

      Ștergere